Primăria Ţăndărei „îngraşă porcu-n Ajun”?!

Distribuie articolul:

În fiecare an se întâmplă ca multe dintre UAT să „alerge pe ultima sută de metri” mai iute decât pe tot parcursul anului. Unii cetăţeni şi-au exprimat deja opinia declarându-ne că li se pare că primarii, ca iniţiatori, mizează, probabil, pe o şi mai mare neatenţie din partea consilierilor locali, în studierea proiectelor de Hotărîre, în baza cărora se aprobă tot felul de cheltuieli bugetare.

Primăria Ţăndărei, nu face excepţie de la regulă

Astfel, prin Hotărârea 102 din 03.10.2017 consilierii locali au aprobat modificarea şi completarea Programului anual al achiziţiilor publice. Cum până la sfârşitul anului, de la data aprobării completărilor, nu mai erau nici trei luni încheiate (başca multe libere prilejuite de fel de fel de zile naţionale şi religioase), sigur că alte cheltuieli, mai ales pentru Tandarei primaritaachiziţionarea unor lucrări care, de regulă, nu se efectuează în sezonul rece, i se poate părea oricărui contribuabil (sau aşa ar trebui!) cel puţin „forţată”…

Pentru cei care n-au văzut ce anume şi-a propus echipa condusă de doamna primar Toma Nicoleta, recomandăm a se „căsca ochii” mai ales în privinţa sumelor aruncate pe aşa-numitul „Registrul local al spaţiilor verzi” care, cică ar costa 50.000 lei, fără TVA. Fix  tot atâta costă şi aşa-numitul „Plan de Mobilitate Urbană” care, deja, a fost semnat în septembrie. Azi prezentăm numai aceste două exemple care ridică mari semne de întrebare, măcar în privinţa sumelor dacă nu în privinţa oportunităţii şi eficienţii. Căci, nu am stat să pritocim toată Lista de investiţii, deoarece „permutări şi aranjamente” de ultimă oră ne-au atras atenţia. Este vorba despre nesăbuinţa consilierilor locali de a aproba, spre sfârşitul anului, în prag de iarnă, cheltuirea a fix 398.101 lei pentru amenajarea unui părculeţ cuprinzând un mic teren de sport şi două locuri de joacă pentru copii. Deşi tardivă ca achiziţie (prin încredinţare directă, desigur!) este şi lucrarea de montaj cazan centrală la Scoala Gimnazială „Spiru Haret” , în valoare de 17.000 lei, fără TVA, mai revoltătoare pare alocarea bugetară în sumă de 336.000 lei fără TVA, pentru generic denumita lucrare de „Întreţinere străzi”. Cine crede că în momentul exprimării votului, venerabilii consilieri locali chiar au cunoscut „detaliile de execuţie”, este rugat să ne contacteze la redacţie şi să ne facă să pricepem şi noi cum se „îngraşă porcu-n ajun”? Că nouă asta ni se pare că s-a petrecut cu-aceste cheltuieli!


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Primăria Ţăndărei „îngraşă porcu-n Ajun”?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.