Primăria Ţăndărei a stipulat, în Strategia de dezvoltare a oraşului, că va face piste de biciclete

Distribuie articolul:

Conform Strategiei de dezvoltare a oraşului Ţăndărei, în paralel cu reabilitarea fizică a infrastructurii, modernizarea elementelor tehnice și optimizarea sistemului de circulație, intervențiile în domeniul mobilității se axează pe extinderea și accentuarea componentei pietonale și cicliste.

Construirea pistelor de biciclete în Țăndărei este parte a unui efort mai larg pentru promovarea mobilității durabile, îmbunătățirea calității vieții și reducerea impactului negativ al transportului asupra mediului și sănătății publice.

Prin urmare, în conformitate cu informațiile prezentate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, primarul Cristian ROMAN a propus consilierilor locali să aprobe construirea de piste de biciclete pe următoarele artere: • Strada Teilor, cu circulație în ambele direcții, pe partea dreaptă, pe o lungime de 2,225 km; • Strada Gării, cu circulație în ambele direcții, pe partea stângă, pe o lungime de 1,196 km; • Strada Brăilei, cu circulație în ambele direcții, pe partea dreaptă, pe o lungime de 1,7 km, începând de la intersecția cu strada Silozului și până la intersecția cu strada București.

Utilizarea bicicletei ca mijloc de transport promovează sănătatea prin stimularea unui stil de viață activ și prin reducerea riscului de obezitate și boli cardiovasculare, contribuind la îmbunătățirea calității vieții în orașe. Este important să asigurăm suficiente stații de închiriere și parcări sigure pentru biciclete, mai ales în zonele aglomerate. În acelaşi timp, la nivelul autoritătii publice locale, trebuie realizate organizarea de campanii educaționale și de conștientizare pentru a promova siguranța rutieră și beneficiile utilizării bicicletei. Aceasta poate încuraja mai multe persoane să opteze pentru acest mijloc de transport. Aceste campanii ar trebui să se adreseze atât bicicliștilor, cât și șoferilor de vehicule motorizate pentru a îmbunătăți interacțiunile lor pe drumurile publice.

 Transportul public trebuie, permanent, îmbunătăţit…

În momentul de față, în interiorul localității nu există un sistem de transport public intern. Rezidenții se bazează pe serviciile de taxi sau pe mijloacele de transport proprii pentru a se deplasa atât în cadrul localității, cât și în afara ei. Implementarea unui sistem de transport public intern ar facilita mobilitatea locuitorilor, contribuind la diminuarea congestiilor de trafic și reducerea duratei călătoriilor.

Bicicletele sunt o opţiune la care ar trebui să se gândească, mai mult, populaţia, fie şi numai ca alternativă care aduce un plus de vitalitate, în ceea ce priveşte sănătatea, dar care face şi o economie la banii oricăruia dintre noi. Autorităţile spun că se are în vedere implementarea unui sistem de transport public în cadrul localității, cu scopul de a simplifica și facilita mobilitatea rezidenților. Această inițiativă are ca obiectiv oferirea un mijloc de transport accesibil și eficient, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii locale și la crearea unui mediu mai prietenos pentru comunitate. Prin introducerea transportului public, se urmărește nu doar să se faciliteze deplasarea, ci și să se reducă dependența de mijloacele de transport individuale, cu potențiale beneficii pentru mediul înconjurător prin scăderea emisiilor de carbon. Acest demers are potențialul de a sprijini comunitatea în dezvoltarea unui sistem de transport integrat, adaptat necesităților locuitorilor și cu impact pozitiv asupra calității vieții în localitate. Implementarea unui serviciu de transport public reprezintă o inițiativă strategică menită să consolideze conectivitatea și să aducă multiple avantaje comunității locale.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *