Primăria Slobozia – latifundii multe, beneficii puţine!

Distribuie articolul:

Câţi dintre locuitorii celui mai mare oraş (la cum arată, nu merită denumirea de municipiu, başca reşedinţă de judeţ!) ştiu că Primăria Slobozia înregistreatză în evidenţele cadastrale şi, desigur, în documentele financiar-contabile, destul de mari  suprafeţe de teren agricol şi arabil?AGRICULTURA bani

Convinşi fiind că puţini cetăţeni mai sunt interesaţi de astfel de acareturi aflate la îndemâna edililor care sunt consilierii locali şi, desigur primarul care este Adrian Mocioniu, ne-am interesat şi am aflat că municipiul Slobozia are terenuri, după cum urmează:

  • 263 hectare de păşune în cartierul Slobozia Nouă;
  • 46 de hectare de păşune în cartierul Bora;
  • 12 hectare de teren arabil ÎNTRAVILAN situat pe şoseaua Bucureşti – Constanţa;
  • 7,5 hectare de teren arabil INTRAVILAN situat în Slobozia Nouă, pe strada Şcolii;

Câţi dintre cetăţenii municipiului ştiu ce anume s-a petrecut pe aceste impresionante suprafeţe de teren? Câţi ştiu că, din totalul de aproape 330 de hectare, suprafaţa de aproape 280 de hectare de teren agricol categoria pajişti este concesionată de către Asociaţia Crescătorilor de Animale, entitate asociativă ce-şi face veacul în cartierul Slobozia Nouă, şi numai membrii din fruntea acestei ONG or fi ştiind câţi bani au făcut de pe urma exploatării acestui teren?

Faptul că cele 280 de hectare au fost concesionate pe durata a 10 ani, începând din data de 10.04.2012, data la care a fost încheiat contractul de concesiune nr. 14020, contra unei redevenţe de numai 27 lei/hectar/an, ne-a făcut să ne întrebăm dacă nu cumva e ceva necurat în această afacere rentabilă doar pentru „băieţii deştepţi” ce fac parte din Organizaţia respectivă. Căci, dincolo de faptul că ONG-urile beneficiază de tot felul de scutiri la plata impozitelor, başca tot felul de facilităţi financiare, mi-e că Asociaţia Crescătorilor de Animale încasează şi oarece subvenţii pe numele acestei structuri. Şi e primaria organigramaposibil ca fiecare în parte, dintre membrii acestei ONG, să încaseze subvenţii de la APIA pentru animalele care pasc pe pajiştile alea concesionate de la Primărie.

Faptul că, referitor la ce-a mai rămas din latifundii după ce-a fost concesionată o mare  parte, primarul Mocioniu ne spune că „ nu au fost derulate activităţi pe suprafeţele de teren agricol/arabil rămase în administrarea Primăriei şi nu au fost înregistrate venituri şi nici cheltuieli aferente acestor suprafeţe”, ne demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că Statul, prin reprezentantul lui, este cel mai prost administrator!


Distribuie articolul:

One thought on “Primăria Slobozia – latifundii multe, beneficii puţine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *