Primăria Slobozia contabilizează altă pagubă în loc de realizări măreţe…

Distribuie articolul:

  • Peste 46.000 de mp zac de dorul investitorului care a venit, a „tratat” cu oficialii, şi şi-a văzut de drum, lăsând în urmă o potenţială pagubă financiar-contabilă, în sumă de cel puţin 32 de MILIARDE de lei vechi.

Investitorul este nimeni altul decât S.C. Timiş Investement SRL, o firmă din Bucureşti, reprezentată de-un cetăţean american, pe numele său Alexander Etienne Hergan, o firmă  înfiinţată în anul 2007. Carevasăzică doar cu doar un an de zile înainte să „intre în cărţi” şi să pună mâna pe ditamai suprafaţa de teren situată în imediata apropiere a cartierului de vile denumit „Pepinieră” , pe „vatra” pe care, înainte de ’89 şi puţin după, a funcţionat Uzina de Apă Parc aparţinând SC Urban S.A. Slobozia, unitate D7K_0182economică diriguită de A.G.A formată din consilierii locali ai municipiului.

Pentru cei care n-au aflat sau nu-şi mai amintesc, facem precizarea că în anul de graţie 2008, la vremea când primar era actualul senator Gabi Ionaşcu, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, firma SC Office Developement S.R.L a fost cea care a concesionat, crescendo, suprafaţa de teren pentru a construi acolo un spaţiu comercial. Înscris, la poziţia 1319, în domeniul privat (atenţie, deci, că se putea/poate vinde!) al municipiului Slobozia, terenul generos ca întindere şi poziţionare geografică, a fost concesionat „la pachet” cu facilităţi dintre cele mai atractive pentru orice investitor. Graţie consilierilor locali de la acea vreme, conform Hotărârii nr.164 emisă în data de 18.12.2008, Societatea D7K_0180Comercială care a concesionat terenul a beneficiat şi de reducerea cu 95% a redevenţei datorate pe o perioadă de doi ani. Modificată prin HCL nr.212 din 05.11.2009, redevenţa a devenit subiectul cererii de înscriere la masa credală aferentă sumei de 3.292.082 lei împotriva firmei debitoare, în speţă a SC Timiş Investement SRL. Din păcate, procesul în care este implicată Primăria municipiului Slobozia şi respectiva firmă trenează, din motive ce ridică mari semne de întrebare cu privire la (dez)interesul parcă regizat al celor ce reprezintă în instanţă părţile implicate. Faptul că la întrebările recent adresate ce vizează acest aspect al concesionărilor oneroase pentru bugetul local, primăria ne-a răspuns că „Societatea S.C Timiş Investment SRL este supusă prevederilor Legii 85/2014. Serviciul Juridic din cadrul Aparatului de D7K_0174lucru al Primarului e sigură reprezentare la fiecare termen” nu ne face să credem că edilul-şef de-acum chiar se străduieşte să urgenteze recuperarea pagubei care, pe lângă faptul că este mare ca valoare financiar-contabilă, mai este şi suspect de tergiversată, uneori chiar şi din cauza primăriei, prin „chichiţele avocăţeşti” intenţionat lăsate să se petreacă în actele alea ce se tot depun la dosarul cauzei …pierdute, mai mult ca sigur!


Distribuie articolul:

One thought on “Primăria Slobozia contabilizează altă pagubă în loc de realizări măreţe…

  1. Ionascu sau Stoica, Mocioniu sau Moraru, sunt toti acelasi aluat (ca sa ramanem in domeniul panificatiei), mucegait , care ar trebui sa apartina istoriei. Cine va da o noua sansa Ialomitei si slobozenilor? Si mai ales, cand?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *