Primăria şi cei câţiva „iubitori de animale”

Distribuie articolul:

Mare dezbatere, mare! Acest fiasco s-a vrut a fi o dezbatere care să aibă pe ordinea de zi : găsirea celor mai bune metode pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi prezenţi în număr înfricoşător de mare pe străzile municipiului-reşedinţă de judeţ. Imaginile pe care vă propunem să le vizionaţi demonstrează fără a lăsa nici un drept la apel că, atunci când e vorba să se strângă laolaltă spre a dezbate problemele comunităţii, nici autorităţile locale şi nici cetăţenii nu se implică…Ce-a ieşit, vedeţi şi dumneavoastră, cei care n-aţi fost prezenţi, îmi place să cred că nu pentru că v-a fost indiferentă această problemă de ordin civic, ci doar pentru că n-aţi fost „pe fază” atunci când, cică, reprezentanţii Primăriei v-au adus la cunoştinţă folosind doar două dintre mass-media locale. Şi pentru că din cauze tehnice, filmuleţul nu reliefează adevăratul scandal iscat acolo, în aproape agresiva confruntare dintre aşa-zişii iubitori de animale şi cei care s-au săturat să vadă atâţia maidanezi pe domeniul public, întru înfăţişarea părerilor pro şi contra vom publica – atât în format online, cât şi în format print – şi un articol de presă. 


Distribuie articolul:

15 thoughts on “Primăria şi cei câţiva „iubitori de animale”

 1. O astfel intalnire trebuia programata in weekend intrucat mai sunt si oameni care fac naveta prin alte orase unde se mai gaseste ceva de munca!

 2. Dedicatie…unei ,,iubitoare de oameni,,

  Castreaza-te, castreaza-te
  Sau daca nu, eutanasiaza-te
  Caci singura ta problema, e clar
  Este…cainele comunitar.

  1. Măi….comunitarule! Trezeşte-te MÂINE DIMINEAŢĂ şi urmăreşte emisiunea de la postul local ANTENA 1 SLOBOZIA şi-ai să vezi ce v-am transmis, ţie şi tuturor celor ca tine…

 3. Nu ma mira ura viscerala pa care o aveti fata de caini. Ati mostenit-o de la mama dvs. care arunca peste gardul vecinului bucati de hrana impanata cu bolduri ca sa ii omoare cainele.

  1. Vai de sufletul tău…Mama mea, săraca, nici nu mă lasă să le zic vreo două vorbe de „ruşinică” vecinilor care au umplut strada de pisici, darămite să facă atâta rău despre care
   vorbeşti tu, Mariana Albu. Şi NICI MĂCAR eu n-aş face vreodată vreun rău vreunui câine sau pisici, fie şi numai pentru că îmi dau seama că nu-s de vină animalele ci stăpânii lor. Dar, de! Citind ceea ce scrii îmi dau seama ce suflet de câine ai tu, să „tăbări” pe-o biată femeie bătrână, aşa cum e maică-mea! Deşi puteam să nu-ţi public vorbele astea care demonstrează ce „omu’dracului eşti” deşi vrei să pozezi în om bun tocmai fiindcă zici că iubeşti animalele, totuşi, fac publică opinia ta ca să vezi că nu-mi e frică de faptul că s-ar putea să încerce să mă insulte (ne)oameni ca tine!

 4. Sunt posesorul mai multor câini şi pisici la care ţin cu adevărat. Cu toate acestea sunt de acord cu sterilizarea, inclusiv a celor din curţile oamenilor, dar costurile să fie suportate de la bugetul de stat, şi aşa d’alde Puia ş’a lui ceată „sparg” o groază de bani publici pe te miri ce „acţiuni veterinare”. Citeam că un câine turbat a făcut prăpăd printr-o gospodărie dintr-o comună din judeţ, poliţia amendând stăpânul că nu l-a vaccinat antirabic. Pentru cultura miliţienilor, există un medic veterinar, sau un asistent, care are obligaţia de a vaccina anual şi GRATUIT antirabic animalele din zona de care răspunde. Numai că, şi dacă-i chemi, aceştia nu vin. Oare ce credeţi, domnilor miliţieni,că fac aceşti felceri cu vaccinurile pe care, oricum, le primesc?! Vă spun eu: le fac bani, bani frumoşi. P’ăştia cine-i cerecetează şi amendează?! Dacă, totuşi vin, d’abia aşteaptă să nu te găsească acasă, ca să găsească motiv de „prăduire”, oricum ilegală. Aşa că lăsaţi-o mai uşor cu dragostea prefăcută faţă de animale.
  Am mai auzit o trăznaie: cine vrea să „adopte” un animal, va trebui să plătească 170 lei. Numai un cretin poate propune aşa ceva. În loc să zică
  mersi că anumite persoane vor să ia acasă un câine comunitar, maidanez după unii, deşi sunt oameni mult mai maidanezi şi boschetari decât bietele patrupede fără stăpân şi conştiinţă, consilierii sau consilierul – bucureştean, se pare – mai vor şi bani. Nu, ar trebui să aibă grijă ca persoanele care iau în grijă un animal, să beneficieze de anumite facilităţi modice, dar care să facă mai lesne adopţia propriu-zisă. Astfel, după părerea mea, în doi-trei ani, problema „maidanezilor” s-ar rezolva de la sine. Şi, apropo de maidanezi, aţi văzut cum traversează strada pe la semafor?! Câţi oameni fac asta?!

  1. Domnule SORIN, am văzut şi eu câini traversând pe trecerea de pietoni, fapt pentru care, din curiozitate, am întrebat în dreapta şi-n stânga şi-aşa am aflat, poate, cel mai bun răspuns: Cică din cauză că pe trecerea de pietoni trec oameni cu sacoşele pline de „de-ale gurii” iar dâra de miros îi atrage…aşa că pe-acolo trec şi ei luând urma paşilor trecătorilor …

 5. @ Ştirea. Total greşit! De multe ori te întâlneşti cu câini care trec pe „zebră” fără a fi vreun pieton pe ea. Şi, dacă tot urmăriţi reacţia câinilor, iar pentru cultura dv. aceştia sunt daltonişti, o să observaţi că
  ei nu traversează „pe roşu”, recunoscând poziţia „de jos” a semaforului. Sigur că asta au învăţat de-a lungul anilor, urmărind pietonii civilizaţi care aşteptau la semafor. Acolo unde trecerea pietonilor nu este însoţită de un semafor, câinii sunt puţin dezorientaţi, neţinâd „drept” linia „zebrei”, adică perpendicularitatea acesteia. Oricum animalele, mai ales caii şi câinii au o inteligenţă nativă şi un spirit de conservare foarte bine dezvoltate, spre deosebire de alte animale care-şi zic oameni.

 6. „Suflet de caine”,”omul dracului”,”neoameni” plus „stapani de javre”,”handicapati”,”fara de servici” :cuvinte prin care jigniti,discriminati,indemnati la ura fata de cei care iau apararea animalelor. Dvs.ati ridicat prima securea razboiului.
  N-am vazut nici un articol despre doctorul Valentin Ciobanu,macelarul de la asa zisul adapost de caini din oras care subtiliza ketamina destinata eutanasierii cainilor (acestia fiind omoriti in bataie,fapt relatat de catre insusi hingherii) pentru a face trafic de droguri.

  1. Pentru Mariana
   Măi…dragă! Până una-alta, eu fac ceva pentru comunitate şi pentru oameni, postarea părerii dumitale demonstrând asta! Dumneata NU O SĂ MĂ CONVINGI NI-CIO-DA-TĂ că eu trebuie să suport câinii PE STRADĂ, doar pentru că-ţi plac dumitale şi altor „iubitori de animale”. REPET: Puteţi creşte câţi câini şi pisici vreţi, DAR nu pe stradă, nu pe lângă blocuri şi nici chiar în adăposturi deoarece şi-alea costă, iar eu NU VREAU să muncesc şi să plătesc biruri din care să se cheltuiască pentru maidanezi. Ce nu-ţi e clar? Cât priveşte medicul despre care vorbeşti, te întreb de ce nu l-ai reclamat la momentul producerii faptelor? De ce nu mi-ai adus dumneata mie la cunoştinţă faptele-i reprobabile, atunci când ele s-au săvârşit? Şi- oricum, un lucru e sigur şi-anume acela că medicul ăla n-ar fi putut face toate trăznăile dacă n-ar fi avut locul ăla de muncă. Şi locul ăla de muncă este TOCMAI din cauză că există câini maidanezi, să-ţi fie clar! ANUL TRECUT (la fel ca-n toţii anii de după ’89) primăria slobozia a cheltuit 1,3 MILIARDE de lei vechi pentru câinii maidanezi. Nu ţi se pare că-i anormal să-mi ceri să muncesc pentru nişte câini pe care, repet, eu nu-i vreau pe străzi, dar NU AM NIMIC ÎMPOTRIVĂ să-i creşteţi voi, cei ce vă consideraţi „iubitor de animale” (dar mâncaţi multe alte animale!!!) acolo, în casele voastre, pe banii voştri.
   P.S. Din respect pentru democraţie şi dreptul la cuvânt ţi-am postat elucubraţiile, dar, te rog, nu abuza! Aşa că fă bine şi deşartă-ţi veninul oriunde altundeva, căci pe mine m-ai jignit destul…şi, pe mine, ca pe mine, DAR tu ai îndrăznit să spui vorbe urâte de MAMA, aşa că zi mersi că nu te fac „din vorbe” …

 7. @ marina. Din dorinţa oricărui agramat de a se exprima „preţios” foloseşti
  incorect limba română. În primul rând, „către” indică o direcţie, „de către”
  poate fi uşor înlocuit cu „dintr-acolo”. Deci, este incorect să foloseşti „fapt confirmat de către…”ca să nu-ţi mai spun că ai folosit incorect „însuşi hingherii”. Corect: înşişi hingherii. Ai tot timpul să-ţi controlezi
  postările înainte de a le „da drumul”.
  Iar pentru „Ştirea”, dacă tot suntem la ora de limbă română: ori scrieţi „TRIMITE UN COMENTARIU”, ori „TRIMITE COMENTARIUL”. Forma „TRIMITE COMENTARIU” nu există în limba română.

 8. @sorin Te declari simpatizant al animalelor ceea ce ne situeaza de aceeasi parte a baricadei totusi nu te-a impresionat ce-am spus despre hingheri si medicul Valentin Ciobanu ci faptul ca m-am exprimat gresit.

 9. @ marina. Dacă ai fi citit postarea mea anterioară celei la care faci referire, ţi-ai fi dat seama că eu nu sunt un simpatizant al animalelor, ci
  un mare iubitor, fără ghilimelele Ionicăi Ghinea, câinii mei dormind în pat
  cu mine, sau, de nu, au o cameră a lor, covoraşe, pernuţe etc.. Referitor la escrocii de medici veterinari sau asistenţi, ce am avut de spus, tot acolo am spus-scris. Iar postarea ta, gramatical vorbind, nu avea cum să mă impresioneze, decât negativ. Sorry!
  P.S.: Dacă am fi fost de aceeaşi parte a baricadei, trebuia să fi dormit cu mine, astfel era imposibil să nu te fi recunoscut. Pa!

 10. @sorin.Ai grija cind afirmi ca dormi in pat cu proprii ciini.Doamna Ghinea are pareri precise despre astfel de manifestari. S-ar putea sa i se diminueze simpatia pentru tine desi n-o va arata intrucit pari un cititor fidel. Culmea e ca si eu sint. In privinta dormitului in acelasi pat n-am prea inteles poanta (sint o agramata pretioasa,de!),ma multumesc sa dorm cu ciinii personali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *