Potrivit AGERPRES, premierul Victor Ponta a afirmat că eforturile pentru combatere a evaziunii fiscale aduc rezultate, arătând că, după arestarea „şefului mafiei legumelor şi fructelor din Ilfov”, au început să crească încasările. „Acum două-trei săptămâni am reuşit – cu ce a muncit ANAF, cu ce a muncit poliţia, parchetul – cred că a fost arestat şeful mafiei legumelor şi fructelor din Ilfov. Ştiţi cum cresc încasările?! Dar aceia erau nişte oameni care făceau milioane de euro pe lună evaziune, care cumpăraseră pe toată lumea din toate părţile. Faptul că n-au mai găsit aceleaşi căi, oameni cu foarte mulţi bani, care de foarte mulţi ani făceau lucrul acesta în România e un element care nu e uşor de prezentat (….), dar care se simte după aceea”, a spus Victor Ponta, la Antena 3.
Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO au efectuat la sfârşitul lunii aprilie 46 de percheziţii la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, ce aparţineau membrilor unei grupări, condusă de Yuksek Şahin, unul din jucătorii importanţi pe piaţa legumelor şi fructelor de import din România. Potrivit DIICOT, Yuksek Şahin, 40 de ani, cu dublă cetăţenie turco-română, Yuksek Auhan 45 de ani, Yuksek Mehmet Ali, cetăţeni turci şi Victor Cibotari, 29 de ani şi Bogdan Alexandru, 31 de ani, cetăţeni moldoveni, au obţinut beneficii financiare substanţiale din efectuarea de operaţiuni de import mărfuri (cu predilecţie legume – fructe) din spaţiul Uniunii Europene, prin intermediul unor societăţi comerciale, fără plata taxelor şi impozitelor aferente acestor operaţiuni comerciale – TVA şi impozit pe profit. Cu titlu de exemplu, în decurs de 3 luni, numai prin două dintre aceste societăţi comerciale s-au derulat peste 200 de importuri, existând indicii că operaţiunile comerciale nu au fost evidenţiate în contabilitatea firmelor.
Yuksek Şahin, asociat unic al SC Yuksek Internaţional Fruct SRL, a fost arestat preventiv într-un alt dosar pe 22 aprilie 2013, fiind acuzat de procurorii DNA că a oferit mită unui înalt funcţionar din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în schimbul favorizării firmei sale.
Stiti care este diferenţa dintre cel mai cinstit guvern şi cel mai bun prim ministru? Acesta din urmă a făcut şi el tot cam un an, însă cu executare.
Ce curiozitate am: dacă tot a făcut un an, guvernarea USL a început cumva să și vorbească? Și dacă da, care a fost primul cuvânt pe care l-a spus: mazăr sau fazăr?
Ponta trebuie laudat zi si noapte! Trebuie pornit de la premisa că televiziunile mari sînt de tot rahatul și că tot ce spun ele e fals. Eu nu mă mai uit de ani de zile decît la TCM, AXN, AXN Sci-fi, Pro Cinema, Vplay și Torrente TV, dar pană nu-i văd pe Pleșu, Monica Macovei și Sorin Ioniță în același studio, de pildă la Sinteza zilei, invitați în grup seară de seară, să se încleșteze în lupte de idei cu Radu Tudor, Ciorbea și Gadea, pînă atunci, presa de televiziune e falsă și nu există. Adică nu există. Am de-a face doar cu instrumente de propagandă și la propagandă nu mă uit. Așa că, indiferent ce alte planuri mai are Băsescu cu Ponta cînd îl laudă, că vrea sau nu să îl lase urmaș, sau mai bine zis că nu vrea ca Antonescu să ajungă președinte, ca întotdeauna în ultimii nouă ani, el nu are de-a face cu presa, ci cu instrumente de propagandă. Ce te faci, în cazul ăsta, sau ce se face el? Nouă ani de luptă dreaptă cu aceste cuiburi de propagandiști plus o criză economică au dus la rezultatul ultimelor alegeri. Noua strategie de enervat dușmanul de la pseudo-talk-show-urile din fiecare seară prin lăudarea lui Ponta mi se pare infinit mai bună. Multă lume e îngrijorată de acest obicei infect al lui Băsescu, care îl perie părintește pe domnul Ponta. Sunt deranjați și ai noștri, dar și ai lor. Eu, personal, l-am iubit încă o dată pentru lauda de luni vizavi de Ponta: „Ponta a făcut un lucru pentru care l-am apreciat: s-a instalat în mai 2012, putea să strice tot programul de redresare dacă spunea că aplică măsurile despre care a tot vorbit. Faptul că nu a alterat programul de guvernare a fost o șansă dată acestui program pentru a vedea dacă va reuși sau nu și a reușit“.
E laudă sută la sută, dar, dacă aș fi Ponta, m-aș supăra și eu să fiu lăudat în felul acesta. În primul rînd, boii de alegători încep să gîndească: „Adică cum? De ce îi convine lu’ Chioru’ ce face Ponta? Ponta e un fel de Boc? Adică ce făcea Boc face și Ponta? Adică ce făcea Boc era bine, pentru că asta face și Ponta?“ Deja, prin acest exercițiu, în mintea lor Boc va mai crește cîțiva centimetri sau Ponta va mai scădea cațiva. Măcar un milion de oameni dacă încep să gandească așa și să-și pună probleme, și tot e un fapt supărător pentru toată lumea, cu Ponta în frunte, în afară de Boc. Situația economică nu e deloc bună, în Piața Victoriei sunt multe mitinguri și demonstrații de care televiziunile nu vorbesc, pe ici-pe colo se închid combinate și mii de oameni rămîn cu foamea în gat. E, și cînd vine Băsescu la televizor tot mai des și-ți lasă urme de ruj pe frunte de cat te laudă, nu e bine, pentru că la un moment dat categorii tot mai largi vor sesiza discrepanța între nivelul laudativ crescut și căcatul de realitate. Ca să nu mai spun că, în declarația de mai sus, Băsescu mai spune și că Ponta e un mincinos, care una zice, dar de făcut face tot ca Boc. Dar pentru că un program masiv de laude la adresa lui Ponta ar putea destabiliza situația și l-ar aduce mai sus pe Antonescu, cred că strategii de la Cotroceni ar trebui să se gîndească la niște omagii și preamăriri și pentru Crin. Ce-ar fi dacă Băse ar ieși să spună, de două ori pe săptămînă, „Îmi place cum doarme Crin. Mi-ar plăcea să dorm la el acasă. Face clăbuci, dar nu e așa isteric“?