Poliţia Comunitară Slobozia nu vede fiindcă nu…?

Distribuie articolul:

Este de notorietate că părerea cetăţenilor faţă de oportunitatea înfiinţării şi, nu în ultimul rând, faţă de (in)eficienţa activităţii acestei structuri a statului, aşa că nu mai insistăm!

Nu de alta, dar ni se pare pierdere de timp să tot stăm şi să explicăm că foarte multe dintre „faptele de vitejie” ale acestei structuri se dovedesc a fi prea „la (înde)mâna primarilor”, pentru ca oamenii să nu îşi dea seama că, în fapt, aşa-zişilor poliţişti nici prin minte nu le trece să aplice legea aşa cPolitie M 1um scrie la Statutul care, chipurile, este „Ghidul” activităţii lor, bla, bla, bla…

Exemple? Câte vreţi, stimabililor!

Orice om de bună credinţă care merge pe stradă, printre blocuri, prin parcuri, va constata că şi colo, şi dincolo, şi mai încolo ar fi trebuit să intervină poliţiştii (şi alţi angajaţi ai Statului, desigur!), dar ei, fie nici pe-acolo n-au trecut, fie au trecut şi …ba doar au transmis un avertisment făptuitorilor, ba „s-au înţeles” cu aceştia. Ca orice om de bună credinţă am văzut şi noi multe! Pe unele, multe, le-am „încondeiat” cu atitudinea cetăţeanului-jurnalist. Cea mai recentă faptă reprobabilă pe care nu aveam cum s-o ratăm, iat-o „în toată splendoarea ei”! Pentru ca să nu vă mai bateţi mintea cu întrebări despre ce anume se vede în respectiva poz(n)ă, facem precizarea că este vorba despre o maşină abandonată şi vandalizată! Ea, maşina, nuPolitie M 2 numai că „zace” pe domeniul public pe care-l păzeşte (sau aşa ar trebui!) de răufădcători, taman cei de la Poliţia Comunitară, dar prezintă şi un mare risc pentru copilaşii care, din joaca lor proximitatea Parcului „Ialomiţa”, s-ar putea răni, în încercarea de a se „cocoţa” prin această rablă. Başca, faptul că mi-e că pentru „acostarea” acestei rable, proprietarul nu a plătit şi nu plăteşte vreun sfanţ pentru locul ocupat. La fel cu nu cred să plătească nici pentru celelate maşini proţăpite pe lângă pereţii a ceea ce, odinioară, a fost Cinematograful „Ialomiţa”, un obiectiv de patrimoniu care, un timp, a fost în Politie M 3folosinţa firmei care făcea acolo, nu act de Cultură, ci …pâine pe vatră!

Văzând aceste imagini, coroborând informaţiile din „lada de zestre” a redacţiei ziarului, cu bârfa din „gura satului” , nici să vrem nu avem cum să nu ne întrebăm – chiar dacă „decât” retoric! – dacă nu cumva Poliţia Comunitară este vinovată pentru că pe proprietarul acestei maşini pare că „nici la bască nu-l doare” de …grija noastră, a cetăţenilor pe care, la o adică, aceiaşi poliţişti nu ne-ar ierta?

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *