Paros VS Ionaşcu. Şi la mijloc Pericli

Distribuie articolul:

* Radu Paros – consilierul care încinge spiritele în PMP şi-n Consiliul Local Slobozia

 La şedinţa pe luna februarie ce s-a desfăşurat în data de 23, primarul care este Adrian Mocioniu a propus suplimentarea ordinii de zi cu două proiecte de hotărâre,  privind validarea a doi noi consilieri locali. Consilierii sunt ai PMP. Deşi multe ar fi de spus despre conducerea de partid şi de stat de la nivel judeţean, azi ne rezumăm la a vă preciza că prefectul Gigi Petre a emis un Ordin, datat 9 februarie a.c., prin care binecunoscutul Radu Paros şi aproape necunoscuta Ion Elena au fost lăsaţi fără mandat de consilieri locali ai municipiului Slobozia, în locul lor intrând binecunoscutul Nicu Pericli şi mai puţin cunoscutul Vali Turcu.

Deşi unii ne cer insistent să „atacăm problema”, nu discutăm azi despre gradul de rudenie dintre doamna Nuti Ion şi Vali Turcu. Vorbim numai despre scandalul politic iscat în jurul validării celor doi noi consilieri locali, validare care, cică, nu ar fi putut fi posibilă în condițiile în care proiectul de hotărâre nu a avut avizul Comisiei Juridice a Consiliului Local. Şi vorbim deoarece scandalul, deşi a depăşit faza preliminară, mocneşte de stă să se aprindă! Cel care e pe cale să încingă spiritele în PMP şi, desigur, în Consiliul Local este Radu Paros. Aşa cum ne-a obişnuit, consilierul local se foloseşte de presă. Acum, cu-atât mai mult cu cât cel ce-a fost viceprimarul Sloboziei şi, de-acum, putem spune că şi fostul consilier şi-a atras în business şi-un post de Radio, prin preluare de la patronul binecunoscutei firme Concivic, condusă de binecunoscutul Cornel Anghel. Cunoscând, deci, puterea presei, a invitat jurnaliştii pentru a se lupta cu Puterea. Puterea este în mâinile PSD-iştilor, ştiţi! Şi, paradoxal, Radu Paros se luptă, atât cu PSD, cât şi cu PMP.

Tamjă mare, onoare, ioc!

Şi-asta, deoarece în partidul lui Băsescu, paradoxal, a intrat chiar Gabi Ionaşcu, PSD-istul care ani de zile a fost primarul acestui municipiu-reşedinţă de judeţ. Cum a intrat Ionaşcu în PMP? Odată cu penibila fuziune prin absorbţie a UNPR, de către PMP. După ce colegii lui din PSD i-au retras sprijinul politic, Gabi Ionaşcu şi-a găsit alinarea în braţele celor de la UNPR. Odată cu „încuscrirea”, PMP s-a văzut nevoit să dea locuri eligibile celor care în UNPR aveau oarece funcţii sau, măcar, notorietate, aşa cum a fost cazul lui Ionaşcu. Cum contopirea a avut loc în buza alegerilor, iar PMP Ialomiţa n-avea cine ştie ce oameni mai cunoscuţi ca Radu Paros, acesta a devenit preşedintele Organizaţiei Judeţene. Pentru scurt timp, însă, căci Ionaşcu e avid de putere. Indiferent de partid, el vrea să fie „lidero maximo” . Cum (de) a intrat omul de afaceri Nicu Pericli în PMP, dar şi cum de-a ajuns Gabi Ionaşcu ditamai senatorul, pe banii lui Pericli, asta a încercat să ne lămurească Radu Paros! Din expunerea evenimentelor şi din multele explicaţii colaterale oferite de Radu Paros pentru ca noi, jurnaliştii, să putem înţelege ce-a urmat după alegerile parlamentare care l-au făcut indezirabil pentru PMP, redăm frânturi de fraze, numai şi numai din lipsă de spaţiu, şi nu fiindcă ne-am permite să scoatem din context, din motive pentru care ne-ar putea bănui unul, altul, cei ce fac subiectul şi predicatul povestirii…

Paros (re)dă în presă…

„ (…) După alegerile parlamentare, am aflat şi eu şi doamna Ion Elena, că pe data de 31 decembrie, am pierdut calitatea de membru al PMP. Aşa cum ştiţi, eu îmi dădusem demisia din funcţia de preşedinte şi rămăsesem simplu membru. În acea decizie se invocă mai multe puncte din Statut, printre care şi anticampanie făcută de Radu Paros împotriva Partidului Mişcarea Populară. Nu am fost chemaţi la şedinţă, nu am fost înştiinţaţi. (…) Faptul că s-a întâmplat şi pe 31 decembrie, cu-atât mai mult mă uimeşte, fiindcă lumea n-a avut ce face în ziua de Anul Nou, decât să se strângă în şedinţă să-l dea afară pe Paros, din partid, de parcă nu mai era timp. Şi asta a avut un scop, fiindcă la vremea respectivă încă mai era preşedinte Nicu Pericle. Bineînţeles că noi am acţionat în judecată şi cel care a luat această decizie, probabil că va răspunde într-un fel sau altul. Deşi timpul în care se putea depune contestaţie la hotărârea PMP Ialomiţa a fost scurt, de numai cinci zile, cei doi membri s-au conformat, Comisia de Etică şi Litigii. (…) De la Bucureşti ni s-a răspuns că o să ne cheme când se întuneşte această Comisie. Cum nu primeau răspuns, cei doi s-au văzut nevoiţi a trimite chiar şi către Prefectură o înştiinţare privind retragerea sprijinului politic. Ceea ce ceruse şi PMP Ialomiţa.  Prefectul a emis Ordin de încetarea mandatului de consilier local. După ce şi-au luat Cerficatele de grefă, cum era de aşteptat, cei doi au atacat în instanţă Ordinul Prefectului

Ionaşcu forţează nota

Fostul PSD-ist Gabi Ionaşcu a devenit şeful PMP condus de Traian Băsescu. Pe cale de consecinţă a faptelor de trădare (doctrinară, chipurile!) colegii lui de partid nu s-au lăsat până ce nu l-au ejectat chiar şi din funcţia de consilier local pus pe listele UNPR Ialomiţa. Spre surprinderea şi indignarea multora, Ionaşcu avea să sară din starea de indezirabil pentru Consiliul Local, în funcţia de senator. Şi-asta, mai mult datorită/din cauza faptului că PMP a făcut un scor care, prin artificii legislativ-electorale, la nivelul judeţului s-a ajuns în situaţia de a-l urca pe Ionaşcu pe-un loc eligibil în Parlament.

Comisia i-a dat dreptate lui Paros

La numai câteva zile după ce a convocat presa şi a declarat cele ce v-au fost înfăţişate câteva rânduri mai sus, Radu Paros ne-a sunat la redacţie şi ne-a comunicat că a mers la Bucureşti, la Comisia de Etică şi Litigii, iar membrii acesteia i-au comunicat că trebuie să fie reinstalaţi în funcţia de consilieri locali ai municipiului Slobozia. Fiindcă, de la un timp, a început să ne placă să „lucrăm cu materialul clientului”, l-am întrebat pe domnul Pericli, dacă ştie despre demersurile lui Paros şi ale doamnei Ion, dar şi dacă va intra el însuşi în Consiliul local. Redăm dialogul:

– Doamnă, cred că Paros exagerează din nou, pentru că nu s-a luat nici o decizie în acest sens. Încă se mai analizează. Dar, conform Statutului, indiferent ce decizie s-a lua, din punctul meu de vedere este tardiv. Pentru că acea decizie, trebuia să se ia în termen de cinci zile de la depunere. A trecut o lună şi ceva..PMP Pericli 1

– Păi şi el, Paros, n-a depus în alea 5 zile contestaţia?

– A depus, dar n-a primit răspuns!

– Păi, eu cred că nu e vina lui că n-a primit răspuns. Cel mult e vina Comisiei că nu s-au întrunit membri ei şi nu au formulat un răspuns. Până zilele trecute, când, cică, i-au dat dreptate lui Paros. Cel puţin, aşa susţine fostul preşedinte al Organizaţiei judeţene a PMP.

– Eu aşa am înţeles (…)

– În condiţiile expuse de Radu Paros, înseamnă că va rămâne consilier din partea PMP?-

 – Nu, doamnă, nu va rămâne! Sigur că nu va rămâne. Dar, haideţi să terminăm discuţia cu Comisia…Eu am înţeles că i-ar fi dat dreptate, în parte. În parte! Deci, nu s-a finalizat …O să fim şi noi chemaţi…Adică, şi celelalte părţi. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să fim toate părţile de faţă! Or, dumnealor au zis să nu iasă scandal acolo, şi să ne cheme pe rând …

Şi, între timp, în Consiliul Local cine va lua locul celor doi? Dumneavoastră şi Vali Turcă?

– Turcu Vali, că eu mă mai gândesc, nu m-am hotărât dacă intru sau nu. Pe Vali, deja, l-am delegat!

Auzindu-l pe domn’ Pericli cum se „derobează” de greutatea (?) funcţiei de consilier local, mi-am amintit că Radu Paros chiar spusese în conferinţa de presă, că „Are omul un moft! (…) Dumnealui e incompatibil! (…) Deci, n-o să intre Nicu Pericli. Probabil că doar va dori şi el PAROSaşa…de palmares, să aibă hârtia, să se pozeze cu ea, cum a făcut cu funcţia de deputat. Se va poza, deci, cu hârtia, consilier după care va intra Cristi Brandrabur…! „. Pe cine va avea, într-un final, PMP Slobozia în Consiliul Local vom afla şi, desigur, vom consemna! Până atunci, să reţinem că Paros se află, iarăşi, în război cu Ionaşcu. Şi cu Pericli. Asta, după ce au fost colegi, fie şi numai o perioadă scurtă… ! Cum noi, n-avem datorii morale nici la unul, nici la altul, iată, scriem…!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Paros VS Ionaşcu. Şi la mijloc Pericli

  1. Pe timp de criza facem chitanțe false cu care va puteți achita datoriile din primarii,pt doritori ma găsiți la politia locala tandarei.

  2. Toti golanii politici se inghesuie la ciolan! Avem numai semidocti in consiliul acesta…Ionascu inca ne otraveste cu apa, Pericli ala e semianalfabet, voteaza si primeste indemnizatie chiar si un tigan…Paros s-a plimbat prin tot spectrul politic, mai putin la PSD, dar parca tot e mai soi decat ce au astia acuma. Apara-ne Doamne!

  3. Si acum consilierul Pericli nu e in conflict de interese cu Primaria Slobozia pentru ca el detine transportul urban de aici ? Nu cumva ori trebuie sa isi dea demisia sau sa ii fie reziliat de drept contractul de transport cu vechiturile alea de masini ? Intreb si eu ca se pare ca mai toti politicienii se cred mai presus de legi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.