Parlamentarii ialomiţeni musai să destructureze ATOP

Distribuie articolul:

* Între ce o fi vrut iniţiatorul proiectului de constituire a acestei structuri, şi ce a ajuns să fie această structură, pare că e „o cale atât de lungă…” încât nici nu ne propunem s-o străbatem „în trei timp şi cinci mişcări”…!

 Ne propunem, însă, să atragem atenţia, iarăşi, asupra faptului că această structură se dovedeşte a fi nimic altceva decât o găselniţă prin care nişte „iubiţi conducători” să se poată erija în guru al „Stategiei” pe care s-o urmeze Poliţia Română, dar şi Jandaremeria Română în activitatea desfăşurată pe tărâmul „Ordinii Publice”. Căci, în chintesenţa ei, asta s-a dorit a fi această Autoritate Teritorială de Ordine Publică! Ne-o reliefează însăşi Hotărârea care statorniceşte „Planul Strategic al ATOP”. Oricine doreşte să afle mai multe despre ce anume cuprinde acest Plan, bunăoară, pentru anul 2019, n-are decât să acceseze site-ul Consiliului Judeţean Ialomiţa. http://www.cicnet.ro/sites/www.cicnet.ro/files/articole/2016-02-11/1151/planstrategieatopil.pdf

Ceilalţi, care ne cred pe cuvânt, pot afla că, în fapt, acest Plan nu este decât o neruşinată copiere a „raportărilor măreţe” întocmite de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa. Urmată, desigur, de niscaiva recomandări, majoritatea vizând achiziţionarea unor „scule” (camere de liuat vederi, mai ales!) cu care, chipurile, poliţiştii din cadrul IPJ şi-ar putea îndeplini mai bine îndatoririle în ceea ce priveşte „climatul de ordine şi siguranţă publică”, bla, ATOP 1bla, bla.

 15 inşi bine plătiţi!

Peste 700 de milioane de lei vechi, au încasat nişte „băieţi deştepţi”! Anul trecut. Păstrând proporţiile, în fiecare an, de când există această „făcătură”. Şi, reţineţi! De anul acesta suma a crescut, deoarece au crescut salariile bugetare. Şi, dacă nu ne înşelăm, plata membrilor unor astfel de „structuri” are de-a face cu salariul „barosanului” din fruntea instituţiei care păstoreşte asemenea „cuib”, în cazul de faţă, salariul preşedintelui CJI.  Dacă vă întrebaţi cine-s cei care-s plătiţi pentru (in)activitatea ATOP Ialomiţa, vă satisfacem curiozitatea şi vi-i dăm „în fapt”, precizând, încă o dată, nu numai că  stimabilii încasează şi salarii bugetare, ci că sumele reprezintă numai plata pe 6 şedinţe. C-atâtea au făcut! Dar, nimeni nu-i opreşte să se întrunească în fiecare lună, astfel dublând suma! Facsimilul cu numele lor şi, desigur, cu sumele încasate, reflectă, de fapt, la ce nivel de „bătaie de batjocură” s-a ajuns cu „scornirea” unor astfel de „găuri negre” în care se pierd foarte, foarte mulţi bani publici. Sunt ani de zile de când le tot spunem unora dintre parlamentarii ialomiţeni că Sistemul bugetar a ajuns să fie revoltător de „umflat” ca număr de angajaţi, iar acestă atitudine sfidătoare la adresa mediului de afaceri nu face bine politicii şi, ca să folosim termeni din context, riscă să facă rău „ordinii şi liniştii publice”. Căci, ce credeţi că gândesc patronii când văd că, pe lângă salariile nesimţit de mari, bugetarii mai încasează tot felul de indemnizaţii prilejuite de tot felul de funcţii ocupate de ei în tot felul de astfel de „structuri” precum ATOP? Cum ar putea gândi vreun patron din Ialomiţa, din România, că Poliţia Română are nevoie, în fiecare judeţ, de 15 – 20 de inşi care să-i analizeze activitatea şi să-i stabilească o Strategie, pentru asta, ei întâlnindu-se în şedinţe lunare şi, pe cale de consecinţă, lunar, încasând indemnizaţii de-a dreptul nesimşite, dacă e să le raportăm nu numai la cele doar două ore de şedinţă, ci şi la utilitatea ce rezidă din (in)eficienţa activităţii fiecărui membru în parte şi a ATOP în ansamblul ei. Dacă i-am întreba pe membrii ATOP ce anume au făcut (fiecare în parte, şi toţi laolaltă) ca să merite să încaseze sumele acelea deloc modice, credeţi că ar putea vreunul să ne privească fără să roşească? Asta, desigur, presupunând că ar şi avea atâta bun simţ încât să priceapă că avem dreptul să le cerem socoteală! Că toată cheltuiala cu această „făcătură” nu se rezumă doar la salarii, e de la sine înţeles! Că preşedintele acestei ATOP de pe lângă Consiliul Judeţean Ialomiţa este Crunţeanu Daniel, un timp „jmecheraş” prin „stratosfera” administrativă, dar şi ani în rândul consilierilor judeţeni, credeţi că (mai) interesează pe cineva? Iată, aceasta este întrebarea din „tema pentru acasă” pe care o adresăm parlamentarilor ialomiţeni!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *