Păduri (nu mai) sunt şi-n Ialomiţa…

Distribuie articolul:

* Judeţul Ialomiţa are şi el niscaiva pădurici. Şi mai are Directia Silvicaşi nişte destul de mari suprafeţe acoperite cu „luciu de apă”. Cine le administrează, cu ce foloase şi în conturile şi/sau buzunarele cui ajuns aceste foloase, sigur va da oarece gânduri, atât jurnaliştilor, cât şi aşa-numitelor Organe cu atribuţiuni de control.

Unii îşi vor aminti cum chiar deputatul Gheorghe Tinel (pe care-l vedeţi „luând atitudine” în multe emisiuni de televiziune) şi-a citit cu intonaţie declaraţia politica intitulata „Stopaţi jaful din pădurile ialomiţene!”. Ce s-a mai întâmplat de-atunci cu „masa lemnoasă”, nici chiar deputatul nu cred că mai ştie…În schimb, ştim ce-a zis fostul şef al PDL-istului ialomiţean. Căci, zilele trecute, într-o postare pe blog, fostul preşedinte al României atrage atenţia: „Clauza de salvgardare prevăzută la art. 191 din Tratatul de la Lisabona, la capitolul mediu, este soluţia pentru protejarea pădurilor noastre. Impresia mea este că nici unul din protagoniştii disputei legată de Codul Silvic nu vrea să atingă fondul cauzei, care este încetarea defrişării sălbatice a pădurilor. În timp ce domnul Ponta vrea limitarea la 30 la sută a cotei de piaţă pentru firma austriacă Schweighofer, domnul Iohannis nu vrea această limitare, motiv pentru care a retrimis legea înapoi în Parlament. Şi de aici tărăboiul şi acuzele reciproce. Problema reală o reprezintă defrişările iraţionale, şi nu cota de piaţă a firmei austriece Schweighofer, iar disputa dintre Ponta şi Iohannis este ca şi cum ai da unuia care moare de sete în deşert o bucată de pâine. Problema nu este cum se împarte prada rezultată din defrişarea sălbatică a pădurilor, ci cum eliminăm defrişările şi trecem la exploatarea raţională a pădurilor statului şi, în mod egal, a celor private. Clauza de salvgardare prevăzută în Tratatul de la Lisabona la art. 191, prin care România va avea ca aliat Comisia Europeană, este cea care poate pune capăt defrişărilor iraţionale şi închide apetitul de procese cu care ameninţă austriecii. Copacul aflat în picioare este pădure şi este protejat de Uniunea Europeană. Copacul tăiat din pădure este marfă şi comerţul nu poate fi îngrădit. România trebuie să îngrădească defrişările şi nu comerţul. Dar şi Iohannis şi Ponta trebuie să vrea acest lucru. Pricepeţi, domnilor, Iohannis şi Ponta că nu ne puteţi prosti pe toţi cu o dispută falsă legată de împărţirea prăzii între români şi străini, când, de fapt, problema este să nu se mai defrişeze sălbatic pădurea indiferent de cine o face ?”.


Distribuie articolul:

6 thoughts on “Păduri (nu mai) sunt şi-n Ialomiţa…

  1. Ăsta, Tinel…e vedetă de televiziune…el și cu cioara aia de Voicu…zi de zi sunt prezenți pe ecran. HAi că am priceput de ce era necesar dodoloțul PNL…dar.. io, liste cu Tinel și Pocora..jur că nu votez..și uite cum iese iar psd ))Numai scârbe pdliste sunt comunicatorii de la PNL..și cu nebunatica de Alinuța și cu limbuță de Predoiu…dar o să vadă ei la primele alegeri, că n-o să bată sondajul cu votul!! Dreapta o să se risipească și va fi o irosire de voturi pe independenți, partide naționaliste…de-alea de apartament:))Io..și foarte mulți votanți de dreapta nu cred că vom vota liste unde se regăsesc aroganții din pdl…din ciuma asta portocalie, nemernicii ce l-au slujit pe securistul hoț Băsescu:)) HUUUOO PNL…te-a devorat parazitul pdlist:)))))))))))

  2. Domnul Tinel este chiar sforarul sef in materie de paduri, a impus directori si sefi . Se zice chiar ca a beneficiat de foloase necuvenite de pe urma padurii. Eu pe astia ca Tinel i-as duce la detectorul de minciuni, nu cred ca e unul curat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *