OPC Ialomiţa a luat cu asalt operatorii economici…

Distribuie articolul:

 

  • Şi ne-a şi trimis un Comunicat de presă, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mulţi ani de zile. Cel mai probabil, reclamaţia ziarului Ştirea, făcută pe adresa domnului Horia Constantinescu – şeful ANPC – a contat, nu a fost tratată ca o glumă! 

Aşadar, iată ce ne vrea să aflăm, despre acivitatea inspectorilor, conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Ialomița. 

„OPC a desfășurat în luna ianuarie 2024  un număr de 60 acțiuni de control și a cercetat și soluționat un număr de 52 sesizări și reclamații. Acțiunile de control au urmărit în principal tematicile de control stabilite de către ANPC, privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor tradiționale şi a produselor cu reţete consacrate, la comercializarea produselor cosmetice, inclusiv la comerțul online și de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea – echipamentelor electrice de uz casnic (importatori şi distribuitori).

        În urma verificărilor s-a constatat nerespectarea prevederilor legale în domeniul  protecției consumatorilor la un număr de 45 operatori economici, fiind aplicate 52 amenzi contravenționale și 38 avertismente, cuantumul amenzilor aplicate de comisarii CJPC Ialomița fiind de 388.000 lei.  Au fost retrase de la comercializare produse în valoare de 10.891 lei.

Principalele abateri …

constatate au fost condițiile necorespunzătoare la depozitare, comercializare și prestarea de servicii, comercializarea de produse alimentare cu data limită de consum/data durabilității minimale depășită, identificarea de produse fără informaţii privind securitatea şi instrucţiunile de utilizare în limba română, nerespectarea vecinătăților la expunerea produselor alimentare de origini diferite, lipsa afișării atestatului de produs traditional, pentru produsele comercializate ca fiind produse tradiționale, nerespectarea regimului promoțiilor.

ANPC a desfășurat, în a doua jumătate a lunii ianuarie a anului 2024, o amplă acțiune de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare în magazinele retailerului Mega Image. La punctul de lucru al operatorului economic din județul Ialomița s-a aplicat 1 avertisment și 2 amenzi contravenționale în cuantum de 55.000 lei, pentru următoarele abateri:

 nerespectarea condițiilor de punere pe piață a legumelor și fructelor;

 utilizarea practicii comerciale incorecte prin semnalizarea produselor, la raft, ca fiind de origine România deși, în realitate, acestea proveneau din import;

 lipsa afișării atestatului de produs traditional, pentru produsele comercializate ca fiind produse tradiționale.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *