Muzeul Agriculturii Slobozia – trei zile de pâine şi vin

Distribuie articolul:

* Culesul viei s-a cam ostoit, strugurii stau să se prefacă în must şi-apoi să se „asprească”, pentru ca în final să se prefacă în vinul care, băut „cu măsură” e bun şi pentru omul de rând, nu numai Muzeu paine si vin 2pentru Z(m)ei…    

Muzeul Național al Agriculturii vă invită, în perioada 22-24 septembrie 2017, la cea de-a II-a ediţie a manifestării complexe PÂINEA ŞI VINUL, tematică promovată încă din 2011, când la Slobozia s-au desfăşurat lucrările celui de-al XVI-lea CONGRES INTERNAŢIONAL AL MUZEELOR DE AGRICULTURĂ, având ca temă „PÂINEA ŞI VINUL – Corespondenţe istorice, etnologice, tehnologice şi culturale”, cu un larg ecou în mass-media naţională şi locală, dar şi cu un interes deosebit arătat de participanţi – reprezentanţi ai muzeelor de agricultură din întreaga lume. Programul manifestării cuprinde ateliere de modelat pâini rituale şi de împletit spice de grâu, demonstraţii practice de copt pâine la ţest şi la cuptor tradiţional, ce va fi oferită spre degustare tuturor celor prezenţi, precum şi un spectacol folcloric susMuzeu vinţinut de formația de mandoline „Nuferii Dunării” din Giurgeni şi de Ansamblul „Colinda” din Jilavele. La Târgul de produse tradiţionale româneşti, şi-au anunţat participarea unii dintre cei mai renumiţi producători locali şi din ţară. Timp de trei zile, Muzeul Naţional al Agriculturii, instituţie condusă de director Petre Gheorghe, propune vizitatorilor de toate vârstele o atmosferă de toamnă bogată, la un târg autentic românesc „o întâlnire cu gospodari din toate colțurile ţării, care încă duc mai departe tradiția locală şi care au ajuns să dobândească renume și în Uniunea Europeană şi în multe  alte locuri din lume”


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *