Musoiu: „PSD susţine creşterea pensiilor, dar vrem ca strict pensionarii cu veniturile mici să beneficieze de majorările substanţiale!”

Distribuie articolul:

Preşedintele executiv al PSD Ialomiţa, Ştefan Muşoiu, le taie avântul tuturor celor care critică propunerea social-democrată privind creșterea diferențiată a pensiilor în favoarea bătrânilor cu venituri mici. „Propunerea PSD este foarte clară și conformă cu Constituţia, dar şi echitabilă pentru pensionarii cu veniturile cele mai mici. Noi susţinem creşterea de până la 15% a sumelor alocate în total, în 2023, pentru pensionari. Însă, distribuirea acestor bani suplimentari trebuie să se facă diferenţiat, astfel încât cei cu venituri mici să beneficieze de majorări mai mari, pentru că această categorie este cea mai puternic afectată de explozia preţurilor”, explică deputatul ialomiţean.

Muşoiu subliniază că „această creştere diferenţiată a veniturilor se va realiza prin măsuri de sprijin acordate doar pensionarilor cu venituri mici, deci în plus faţă de majorarea punctului de pensie cu un procent egal pentru toţi ceilalţi români retraşi din activitate”. „Aşadar, nu se pune problema încălcării Constituţiei pentru că soluţia noastră nu implică majorări diferite ale punctului de pensie, ci un surplus financiar acordat strict pentru cei care au cele mai mici pensii. Cu alte cuvinte, va fi total exclus ca cei cu pensii speciale, cu veniturile cele mai mari, să mai beneficieze şi de orice alte sume suplimentare ca ajutor”, afirmă deputatul PSD. Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ştefan Muşoiu, mai adaugă, în sprijinul argumentaţiei sale, că „în perioadele de criză economică, pe lângă principiul contributivităţii, conform căruia fiecare primeşte după cât şi-a adus aportul în câmpul muncii, trebuie să ţinem cont şi de principiul solidarităţii, care prevede ca cei vulnerabili să fie sprijiniţi mai mult”.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *