* USR PLUS a căutat Prefect pentru Ialomiţa, şi se pare că l-a şi găsit.
Dându-şi seama că e cel puţin caraghioasă marota potrivit căreia prefecţii sunt apolitici, mai-marii Coaliţiei au decis că a venit timpul să nu mai fie impocriţi pretinzând că nu partidele aflate la Putere numesc şefii Prefecturilor. Astfel, zilele trecute, din motive ce ţin de împărţirea Puterii politico-administrative, liderii Coaliţiei care guvernează această ţară au decis care sunt judeţele în care Prefecţii fi-vor daţi şi USR, ca partid intrat „în cărţi” urmare a votului exprimat la alegerile desfăşurate anul trecut.
După negocieri, PNL va deţine controlul asupra prefecturilor: Sibiu, Alba, Brașov, Prahova, Bistrița, Mureș, Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin, Vrancea, Iași, Botoșani, Neamț, Giurgiu, Călărași, Constanța, Teleorman, Dîmbovița, Ilfov, Olt, Dolj, Vâlcea și Mehedinți.
USR-PLUS va numi prefecți în București, Timiș, Bacău, Maramureș, Suceava, Argeș, Galați, Brăila, Gorj, Ialomița, Tulcea, Vaslui, Buzău și Harghita.
UDMR a revendicat judeţele Cluj, Arad, Covasna, Satu Mare şi Sălaj.
Aşadar, judeţul Ialomiţa va avea prefect de-al USR PLUS.
Contactat telefonic, domnul Horhocea – preşedintele Filialei Ialomiţa ne-a declarat, în urmă cu câteva zile, că încă nu poate să ne spună cine va fi prefectul judeţului „ (…) Mai întâi trebuie ca Biroul Naţional să voteze una dintre cele trei propuneri care pleacă de la Ialomiţa. Având în vedere că ieri am anunţul, noi o să facem o selecţie internă, începând de astăzi, pe procedură. Colegii din teritoriu îşi vor depune candidaturile. Aşteptăm până mâine, apoi le transmitem la Bucureşti, la B.P.N, unde se va decide. (…) Nu vă pot spune cam cine sunt cei care au abilităţile necesare pentru a prelua o astfel de instituţie. Două-trei nume, noi le-am vehiculat la nivelul Organizaţiei, dar colegii m-au rugat să nu le expun intenţia, momentan. (…) Că, ulterior, o să intre în faza de audieri la BPN şi…”
Tănăsescu DIXIT:
Aflând că Mihai Tănăsescu a intrat „în cărţi”, iar numirea lui a intrat „în linie dreaptă”, l-am contactat telefonic, ca să aflăm dacă chiar îşi doreşte să fie prefect sau doar nu a avut încotro, deoarece „rezerva de cadre” e cam anemică. Iată ce ne-a declarat!
„ (…) Toţi cei care şi-au dorit, şi-au depus candidatura. Momentan, am primit doar trei candidaturi. Eu, Nicoleta Rădoiu şi Gabriel Cateliu. Urmează să se voteze în Biroul Naţional, cel mai probabil, miercuri, 17 februarie, atunci când se va desfăşura şedinţa B.N. Din câte am înţeles, prefecţii trebuie neapărat învestiţi pe data de 8 martie. Pentru că s-a schimbat Statutul Prefectului, a fost publicat în Monitorul Oficial, şi trebuie să treacă 30 de zile. Aşa că timp mai au să se gândească (…) Eu chiar îmi doresc să ajung prefect, alegerea o fac din convingere, mai ales că la noi în judeţ, PNL şi PSD şi-au dat mâna, în majoritatea Consiliilor Locale şi în Consiliul Judeţean. Şi voi vrea să acţionez ca un arbitru pentru cele două partide. (…) Dar, eu sunt convins că oricine altcineva de la USR îşi va face treaba cu responsabilitate şi profesionalism. Toţi care am intrat în USR am intrat pentru a aduce o schimbare, nu pentru alte scopuri ascunse!”
Imediat după numirea lui Tănăsesu, doamna Toniţa MANEA (actualul prefect numit de către PNL Ialomiţa ) părăseşte funcţia. Celor care deja se întreabă ce va face doamna, le spunem să stea fără nici o grijă, deoarece doamna are locul asigurat acolo, la Casa Judeţeană de Pensii, instituţie de unde ’mneaei a venit la Prefectură. Şi-acel loc, în raport cu munca prestată, este chiar mai „călduţ” decât cel de la Prefectură! Iar salariul îi este cam la fel de „nesimţit” ca la Prefectură. Aşa că… „tot răul spre bine!”