Martin candidează! De-această dată la Drumuri Judeţene

Distribuie articolul:

* În urmă cu ceva timp, chiar aici, în paginile ziarului a fost publicat anunţul cuprinzând criteriile de concurs pentru ocuparea postului de director al S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Din motive de „timp liber” pe care, cică, domnia-sa îl are deoarece „firma merge şi cu mine şi fără mine”, între ceilalţi concurenţi figurează şi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Mulţi dintre cei interesaţi de soarta carosabilului ştiu că activitatea de la „Drumuri Judeţene” nu a fost nici pe departe una care să mulţumească beneficiarii, ci una care a mulţumit conducerea, atât a acestei unităţi economice, cât şi pe cea a CJI, ca entităţi strâns unite în jurul PSD Ialomiţa. Mulţi ani, nu puţini au fost cetăţenii care ne-au atras atenţia că trebuie să tot scriem despreghibanu „gaura neagră”, în care s-au tot scurs bani de la buget pentru „menţinerea pe linia de plutire” a acestei „oaze de ciubucăreală”.

De scris, noi am scris. Dar, de fiecare dată binecunoscutul director Ghibanu a tot „scăldat-o” dând vina pe încorsetările care, chipurile, nu i-au permis să înfrunte şi să înfrângă concurenţa care, în opinia lui Ghibanu „face şi drege” şi de-aia intră-n competiţie cu preţuri „cât mai jos”.

Acum că Ghibanu a plecat din funcţie (şi nimeni nu pare să mai aibă de gând să-l întrebe ceva în legătură cu ce-a făcut el acolo, atâta amar de ani cât a fost director), cineva trebuie să-i ia locul la „manşă”. La manşă, dar mâna a doua, căci, cică, societatea este condusă de-un Consiliu de Administraţie. Cel puţin aşa am înţeles din scurtul dialog purtat cu candidatul Martin, tocmai ca să nu zică, iarăşi, că nu l-am întrebat întru lămurire…

Rep. – Pe surse am aflat că aţi intrat în cursa pentru ocuparea funcţiei de director la Drumuri Judeţene. Ce-mi puteţi spune în legătură cu asta?

Martin – La S.C. Drumuri şi Poduri S.A se organizează o selecţie. Mi-am depus documentele, am participat la un interviu, azi depun o scrisoare de intenţie şi un proiect de management. Suntem patru candidaţi. (…) Dumneavoastră aţi publicat anunţul şi ştiţi că în condiţiile de participare se cereau inginerie sau studii economice. Şi experienţă în management de 5 ani.

Rep. – Ce vă motivează să vă duceţi la această firmă a statului, care trăieşte pe banii Consiliului Judeţean? Dvs aţi fost vicepreşedintele CJI şi ştiţi că nu era ce trebuia să fie. Vreţi s-o aduceţi pe profit? Vreţi să faceţi din ea un briliant în materie de asfaltări, ce vreţi să faceţi acolo?

Martin – Acuma, exageraţi sau sunteţi …încercaţi să mă provocaţi. Chiar cred că poate fi redresată! Vă daţi seama că nu merg acolo ca s-o îngrop!

Rep. – N-am suspicionat aşa ceva, domnule Matin. Mă interesează însă…

Martin  – După selecţie o să vă dau Declaraţia de intenţie şi o să vedeţi ce-am de gând să fac acolo!

Rep. – Dar, tot pe bani publici, sau…?

Martin – Deoacamdată se află într-o sitiaţie delicată. Anul trecut, aşa cum arată Bilanţul,  s-au închis pe pierdere şi acum nu au asigurate contracte. Cred că au 18-20% din necesarul de contracte ca să existe.

Rep. – Salariul a fost atractiv? Ştiţi cât e salariul?

Martin – Nu ştiu, încă! Urmează o negociere, dacă voi fi eu cel selectat! Cred că n-aţi avut timp să vă uitaţi pe site-ul lor; structura de conducere este formată din MARTIN singConsiliul de Administraţie, preşedintele şi-un director general. Deci, funcţia asta este a doua în ierarhie. 

Ce-a vrut să transmită, în subsidiar, domnul Martin pare a fi ceea ce am tot auzit şi în vremea când Ghibanu era director şi, ori de câte ori, îl criticam pentru că „toacă” banii de la buget şi nu prea (se) ştie pe ce ce anume, directorul care era, se lamenta şi spunea că el e „la mâna” lor. Prin asta, lăsând să se înţeleagă că acel Consiliu de Administraţie şi onor consilierii judeţeni (în frunte cu preşedintele CJI) sunt „tartorii” care decid soarta unităţii, nu el…Ce-o mai fi şi cu drumurile noastre toate, vom mai vedea şi, desigur, vom mai scrie! Până atunci, titrăm că îndrăznim a crede că Martin fi-va directorul care…va fi ales!

 

 


Distribuie articolul:

6 thoughts on “Martin candidează! De-această dată la Drumuri Judeţene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *