Marian Neacşu poate candida liniştit pentru încă un mandat…

Distribuie articolul:

* Este arhicunoscută marota despre parlamentarii acuzați de către ANI, pe motiv că s-au aflat în conflict de interese după ce şi-au angajat rudele la birourile parlamentare..    

Statutul deputaților și senatorilor a fost modificat în 2013, în sensul că membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/ afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajați la biroul parlamentar. Această restricție nu a existat în statut înainte de modificarea din 2013. La nivelul judeţului nostru, cercetat şi condamnat de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că şi-a angajat fiica la Biroul Parlamentar a fost Marian Neacşu – deputat şi preşedinte PSD Ialomiţa

A fost, căci nu mai este, deoarece Parlamentul României a adoptat miercuri, 22 iunie a.c., o propunere legislativă prin care senatorii și deputații care și-au angajat rudele la birourile parlamentare până în anul 2013 să nu poată fi urmăriți de Agenția Națională de Integritate. Respectiva propunere legislativă precizează că dispozițiile din Statutul Deputaților și Senatorilor, potrivit cărora parlamentarii nu-și pot angaja rudele la birourile parlamentare nu se vor aplica retroactiv și nu vor produce efecte juridice pentru faptele săvârșite înainte de intrarea în vigoare a acestor dispoziții, adică înainte de 21 august 2013. Potrivit propunerii legislative pentru reinterpretarea art. 38 alin. 11 din Statutul deputaților și senatorilor, dispozițiile alin. 11 ale art. 38 din Legea 96 din 2006 privind Statutul deputaților și senatorilor, așa cum au fost

Marian Neacsu 2016modificate prin Legea 219 din 2013, nu se aplică retroactiv și nu produc efecte juridice pentru actele și faptele juridice încheiate ori, după caz, săvârșite de deputați sau senatori înainte de intrarea în vigoare a acestor modificări.

Aşadar, Marian Neacşu, oarecum „răzbunat” de-această modificare, de unde credea(m) că nu mai „pupă” încă un mandat, iată că poate candida liniştit…Am spus că poate, nu că şi vrea! De ce n-ar vrea? Păi, acum când are pe mâinile lui întreg judeţul, de ce ce să mai vrea ? Că doar nu se câştigă mai bine ca parlamentar, nu?


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *