Marian Neacşu a fost exclus din PSD, dar puţini ialomiţeni îl compătimesc

Distribuie articolul:

* Comitetul Executiv al PSD a votat luni, 05 noiembrie 2018, cu 53 de voturi pentru şi 9 împotrivă, excluderea din partid a lui Marian Neacşu.  Neacşu este secretarul general al PSD, dar şi preşedintele Organizaţiei PSD Ialomiţa.

Din postura de secretar general al structurii centrale a PSD, Neacşu a declarat: „Nu ni s-a explicat din ce motive s-a luat decizia. Au fost nişte motivaţii aiuritoare, fără sens, aşa că mi-e greu să mă exprim. Da, e o funcţie influentă în partid, câştigată în Congres. Dacă votul celor 4.000 de colegi în Congres nu a contat, asta este (…) Bineînţele că vom face contestaţie, pentru că este o execuţie publică fără niciun sens, nu ni s-au adus niciun fel de acuzaţii, afirmaţii fără niciun fel de temei. Am devenit, pe nepusă masă, şi trădătorii partidului, şi oameni care negociau pe ascuns cu altcineva. E interesant cum am ajuns să trec dintr-o extremă în alta. (…) Noi am fost (şi vom rămâne /nu vom mai rămâne) soldaţi credincioşi şi serioşi ai partidului. Nu o să luptăm împotriva partidului. Asta este o problemă pe care o vom analiza noi şi colegii noştri, dacă vor mai fi alături de noi, şi vom lua deciziile corespunzătoare”

„În Ialomiţa nu se vede nimic făcut de el…!”

Cu ani mulţi vechime în partid şi în funcţii de rang înalt, el fiind 8 ani deputat, Marian Neacşu n-a reuşit să rămână în conştiinţa Neamului decât prin ştiri vizând fie incompatibilitatea stabilită de către A.N.I., fie prin mici şicane, frecuşuri cu câte-un „iubit conducător” de tip judeţean /local de care PSD s-a debarasat, fie susţinerea vehementă a şefului lui, atunci când Liviu Dragnea era chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A)

Nu e numai părerea noastră, a celor de la Ştirea, ci este părerea multor cetăţeni pe care, desigur, PSD-iştii conduşi de Marian Neacşu nu îi bagă în seamă. Convinşi fiind de-această nesimţitoare atitudine a aleşilor de rang local, judeţean, naţional, la aflarea veştii că Marian Neacşu a fost „pus pe făraş şi dat afară din PSD”, oamenii nu s-au sfiit a ne împărtăşi părerile izvorâte din sentimentele care-i animă. Redăm frânturi din dialogurile purtate nu cu unul-doi, ci cu destui cetăţeni-votanţi „(…) Spuneţi-ne dumneavoastră ce anume a făcut Marian Neacşu pentru acest judeţ? Aţi fost prin judeţ să vedeţi cât de subdezvoltate sunt satele, comunele, chiar oraşele? Uitaţi-vă la cum arată Slobozia! Vă place? (…) ”;  „ (…) Ştiu că o să-mi spuneţi că, în fond, parlamentarii precum Neacşu nu fac ei înşişi drumuri, spitale, şcoli, ci ei fac legi. Dar, aţi văzut ce legi fac? Spuneţi-mi care-s legile alea prin care Marian Neacşu s-a luptat pentru judeţul nostru? Solicitarea de către Primării, a unor sume de bani, de la Guvernul României, de la Ministere, de la Uniunea Europeană, n-ar fi trebuit să fie permanent în atenţia parlamentarilor de Ialomiţa, mai ales ai celor din PSD, cei conduşi de Marian Neacşu? (…)” ;„ (…) Eu nu cred în disidenţa lui! Eu cred că va rămâne preşedintele PSD până i se va găsi un loc călduţ, de mare şef,  în una dintre bugetofagele instituţii de tip „mamut” care drenează banii publici fără a avea cine ştie ce utilitate publică. Nu e mare şefă şi cea de-a doua lui nevastă? La PAID, parcă, nu? Şi cum stă România cu asigurarea locuinţelor? Sigur că domnul Neacşu ne poate spune că nevastă-sa a intrat dând concurs. Doar că unii, mai cârcotaşi, au impresia că acel concurs a fost unul de…împrejurări (…)”; „ (…) PSD Ialomiţa e o gaşcă de „băieţi deştepţi” şcoliţi de aşa-numiţii „baroni”, precum au fost Savu, Bălan, Ciupercă. Neacşu nici măcar baron n-a fost în stare să fie! Deşi a avut oarece anvergură naţională, Neacşu n-a reuşit să fie şeful PSD decât în faţa unora. N-a putut fi „tătucul” nici a lui Moraru care conduce destinele Consiliului Judeţean, nici a parlamentarilor : Marian Pavel; Mihai Găină, Ştefan Muşoiu, cei care nu-s nişte „lupi”, dar nici „căţeii” lui nu sunt! Şi ştiţi de ce? Pentru că se cunosc de tineri, au crescut împreună, fiecare ştie ce-a făcut celălalt, dar şi împreună, şi-atunci e mai greu să fie unul, cu-adevpreat, şef (…)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *