Luna cea mai bună din Istoria încasărilor fiscului ialomiţean

Distribuie articolul:

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița raportează că a realizat, în luna iunie a anului 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 124 milioane lei, cu 18 milioane lei mai mult decât în aceeași perioada a anului 2022. !

Aşadar, 1.240 de MILIARDE lei vechi. Într-o singură lună.

O fi mult, o fi puţin, o fi taman cât se produce şi trebuie încasat? Unde ajung aceşti bani, cine, cum cheltuie atâta bănet, cu ce ne-alegem noi, ialomiţeanii de pe urma colectării atâtor impozite, prea puţini contribuabili ştiu, deoarece prea puţin se raportează “pe larg”, astfel încât să concluzionăm că banii noştri sunt folosiţi aşa cum trebuie!

Ce spune şeful AFP Ialomiţa

Dl. Gheorghe Dorobăţ este şeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița. Auzind întrebările noastre, domnia-sa a răspuns vădit mulţumit:

“ A fost, cred că cea luna cea mai bună din istoria noastră. Noi, de obicei, încasăm 80-90 milioane lei. 100, hai să zicem, c-am avut şi zile mai bune! Acest lucru se explică prin faptul că, faţă de anul trecut, a fost decalat termenul de declarare şi de plată a impozitului pe profit annual. Şi, impozitul pe profit anual, care se plătea, înainte, la 25 februarie sau 25 martie, s-a dus acum, tot, la 25 iunie. Am avut un decalaj la impozitul pe profit, de vreo 50 de milioane lei.

Faţă de ceea ce facem noi, în mod obişnuit, încasările curente, au venit sumele astea, în plus…

Au venit cu impozit pe profit, mult, cei din agricultură. Pentru că anul trecut au fost preţuri mari la cereale. Era kg de grâu 1,5 lei. Porumbul, la fel, undeva la 1,5 lei/kg. Anul acesta, preţurile sunt mici. Grâul se vinde acum cu 90 de bani (…) Dacă ar fi fost şi anul acesta preţurile lor mari, încasările noastre ar fi fost mai mari chiar mai mari decât cei 124 de milioane lei. Din păcate, unii nu au mai avut putere să plătească şi au cerut eşalonare la plată…”

Banii noştri se întorc la Primării…

Din porcoiul de bani, ar trebui să se facă toate cele necesare creşterii nivelului de trai al tuturor cetăţenilor, contribuabililor! Din păcate, foarte mulţi din aceşti bani colectaţi se cheltuie pentru salariile celor care lucrează în Primării şi-n instituţiile statului bugetofag.

Că salariile multora dintre angajaţii Statului sunt unele de-a dreptul nesimţite, nu mai trebuie demonstrat, că s-a tot demonstrat! Că multe dintre instituţiile Statului sunt nişte „făcături” în care au fost angajaţi ţuţării (rude, prieteni, amante, etc) politicienilor care conduc şi-n plan administrativ, nu mai trebuie demonstrat!

De unde vin aceşti bani, se ştie! Din birurile înrobitoare pe care firmele sunt obligate să le plătească. Şi-apoi, din ce le rămâne, să mai şi dea salarii egale cu cele stabilite de către Stat pentru bugetarii din Sistem!

Structurată pe bugete, situația veniturilor colectate atât prin conformare voluntare la plată precum și prin măsurile de executare silită, se prezintă astfel:

– bugetul de stat a înregistrat o sumă colectată în valoare de 67,26 milioane lei, cu 12,76 milioane lei mai mult decât în luna iunie 2023;

– la bugetul asigurărilor sociale de stat s-au colectat 40,06 milioane lei, cu 5,02 milioane lei mai mult decât în perioada de referință a anului trecut;

– la bugetul asigurărilor pentru șomaj, sumele colectate au fost în cuantum de 1,21 milioane lei, cu 15,35 mii lei mai puțin ca în luna a șasea a anului 2022;

– la bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate, suma încasată s-a ridicat la valoarea de 16,10 milioane lei, cu 820,01 mii lei mai mult decât în luna iunie a anului trecut.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *