Pentru cei ce vor să afle, în ideea că se vor alătura echipei, azi mediatizăm şi acest liceu care derulează un proiect finanțat de U.E prin programul Erasmus +
Proiectul este derulat în perioada 01.09.2018- 30.06.2020.
Liceul de Arte „Ionel Perlea” participă în calitate de partener alături de alte 5 instituții școlare – Drei-Burgen-Schule, Felsberg, Germania; 1 Epal Trikalon, Trikala, Grecia; IES Terra de Xallas, Santa Comba, Spania, Instituto d’Istruzione Secondaria Superiore ”Augusto Righi”, Taranto, Italia; 42 Liceum Ogolnoksztalcace im. A. Mickiewicza w Krakowie, Cracovia, Polonia.
Proiectul își propune să dezvolte elevilor abilitățile de a învăța pe cont propriu, de a se documenta pentru anumite prezentări, de a lucra in echipe multinaționale, de a dezvolta valori specifice comportamentului unui cetățean european responsabil, cu o bună cunoaștere a istoriei atât la nivel național cât și la nivel european.
Ce a fost, ce va mai fi…
- Mobilitatea în Spania – februarie 2019 – realizarea de videoclipuri în care să prezinte poveștile generațiilor de bătrâni din familiile elevilor, realizarea unor planuri de afaceri pentru promovarea unor zone turistice, realizarea de interviuri
2. Mobilitatea în Italia – aprilie 2019 – participarea la ateliere de lucru pe teme culinare, evenimente sociale, aplicarea unor tehnici de pregătire a alimentelor într-un mod sănătos, descoperirea unor strategii de a cumpăra alimente în baza unui buget dat, realizarea unei cărți de rețete europene.
3. Mobilitatea în Polonia – octombrie 2019 – participarea la ateliere de lucru pe teme istorice și culturale, realizarea unor vizite de documentare cu scopul de a înțelege anumite aspecte politice, sociale și culturale.
4. Mobilitatea în România – martie 2020 – participarea la ateliere de pictură și creație literară pe teme inspirate din natură – traducerea și ilustrarea unor poezii din literatura fiecărei țări participante, crearea unor jocuri comune pornind de la jocurile copilăriei specifice fiecărei țări.
5. Mobilitatea în Germania – mai 2020 – prezentarea produselor finale : broșuri, pliante, site-ul proiectului, expoziții, participarea la ateliere despre cultură și istorie, artă și teatru. Se lucrează la raportul final al proiectului.
Impresii, amintiri, învăţăminte
Oricine accesează pagina de socializare a acestui grup de tineri poate afla ce sentimente îi animă pe participanţi, dar şi ce gânduri de viitor au ei, acum după ce au trăit o astfe de experienţă, acolo, în localităţile unde-au călătorit graţie acestui proiect. Fiindcă, fără a le cere acordul, nu ne permitem a sustrage nici măcar frânturi de impresii, atât câte considerăm că sunt necesare pentru a reliefa ce-au simţit elevii-participanţi, o să indicăm adresa pe care o puteţi accesa, astfel putându-vă desfăta privirile şi cu fotografiile pe care, fiecare, le-a postat pe reţelele de socializare… Aşadar, click AICI https://www.facebook.com/Erasmus-Sustain-Our-Souls-Romania-563066804177435/
Mulțumim mult pentru susținere. Avem elevi minunați care se implică în proiecte din care au multe de învățat și prin care își reprezintă școala, orașul și țara.