*S-au împlinit 6 (şase) ani de când pe rolul instanţelor judecătoreşti „zace” dosarul inculpatului Marinică Cazacu. De 5 (cinci) ani, speţa s-a înţepenit la Judecătoria Ploieşti.
În timp ce fostul prefect îşi vede nestingherit de afaceri (unele, chiar cu Statul, respectiv cu CJI, mă refer la activitatea de transport persoane), agricultura şi industria apicolă fiind un business aducător de profit, başca subvenţii de la APIA, dosarul în care este judecat naşte mari semne de întrebare, mai ales cu privire la motivele pentru care Cazacu Marinică este lăsat să zburde vesel, de parcă „nici usturoi n-a mâncat şi nici gura nu-i miriase” a corupţie, mită, şpagă, tot tacâmul fărădelegilor (de)săvârşite, mai ales cât timp a fost prefect şi mahărul peste PD-L Ialomiţa! Cine-i „pune palma” lui Cazacu? Unii zic că însuşi preşedintele PD-L, domnul Vasile Blaga, dar noi ne îndoim că „buldogul” s-ar băga într-o aşa provincială treabă mare şi urât mirositoare…
Despre dosarul de trafic cu terenuri al lui Marinică Cazacu am tot scris de-a lungul vremii, mai ales după ce procesul a fost transferat la Judecătoria Ploieşti unde se vede de la o poştă că se bate pasul pe loc. Anul trecut, pe când se împlineau numai (?!) cinci anişori, tot aici, în ziarul Ştirea, vă aduceam aminte că în acest dosar, Cazacu şi fostul director al OCOT Ialomiţa, Elena Brăilă, ruda lui Cazacu, sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie prin care statul ar fi fost păgubit cu aproximativ 7 (şapte) milioane de euro. Adică, peste 300 de miliarde de lei vechi. Bani, nu glumă! Dosarul a fost instrumentat de procurorul Dumitru Cristudor, fostul şef al DNA Slobozia, procuror reţinut pentru fapte de corupţie. Dosarul penal al lui Marinică Cazacu cuprinde sute de coli format A4, toate pline de declaraţii care ar putea face dovada faptului că, pe când era prefect musiul s-a implicat într-o dubioasă afacere imobiliară cuprinzând 225 de hectare de teren situat foarte atrăgător din punct de vedere al poziţionării economico-geografice. Această mare suprafaţă de teren a ajuns în posesia unor persoane care nu aveau dreptul, dar care aveau „trecere” la domn’ prefect. Apoi, aşa cum se întâmplă îndeobşte, cei împroprietăriţi de onor prefectul Marinică Cazacu au cesionat drepturile de proprietate unor apropiaţi ai acestuia şi ai şefei Oficiului de Cadastru Ialomiţa, instituţie fără de care intabulările n-ar fi fost posibile…Vă mai spuneam atunci, că pe lângă dosarul „Trafic cu terenuri”, un alt dosar penal (cu mult mai consistent, în care faptele săvârşite s-au produs în zona contrabandei cu motorină în valoare de 65 de milioane de euro, şi în care sunt implicaţi vameşi şi alte „Organe” ale statului putred de corupt) zace şi el pe masa unor anchetatori şi a unor judecători, cu toţii plângându-se de numărul mare de dosare, nici unul dispus a da explicaţii faţă de lentoarea cu care. Iată, se soluţionează dosarele „grele”…
Tergiversarea miroase a…!
Părându-mi-se şi mie, ca multor alţi cetăţeni, că cinci ani reprezintă deja o perioadă nepermis de mare (chiar şi dacă „în cauză” au fost mulţi învinuiţi, mulţi martori, fiecare cu declaraţiile lui, cele mai multe contrazicând alte declaraţii, ale altor martori), în urmă cu un an am înaintat o adresă către Biroul de informaţii şi relaţii publice din cadrul Judecătoriei Ploieşti, eu am formulat şi o întrebare referitoare la tergiversarea soluţionării dosarului, în sensul că îmi doream să primesc un răspuns din care să aflu şi care anume sunt motivele pentru care acest dosar se judecă de 5 (cinci) ani de zile? Răspunsul care ar putea fi lesne catalogat drept nesimţit, l-am reprodus întocmai într-un articol scris la acea dată. Credeţi că după ce au văzut că mai toată presa este revoltată de tergiversarea dosarului (tergiversare care duhneşte, dacă nu a corupţie, măcar a delăsare, să fie clar!) acestui politician, judecătorii şi-au suflecat mânecile şi s-au apucat serios de treabă? Nicidecum! Făcând, astfel, dovada că dezideratul celerităţii soluţionării cauzelor, nu-i decât o poveste de adormit conştiinţa celor care au încredere în justiţie, judecătorii au mai dat un termen. Unul foarte departe situat în timp, deoarece, după încheierea de şedinţă săvârşită în data de 03 iunie, onorabilii, venerabilii şi nu mai puţin stimabilii judecători intră în vacanţă! Aşa se face că următoarea înfăţişare are ca termen data de 02 septembrie 2014.
IONICA GHINEA
Evident că PUTE A CORUPȚIE în amânarea asta…și cred că nici măsuri asiguratorii n au fost luate, adică pământurile în cauză sunt în circuit civil…urma-i ștearsăȘ)) Dar ce așteptări aveți de la justiție…când în Ialomița, nenorociții ăia de șefi de parchete au fost legați după cel puțin zece ani de abuzuri, și fură luați pe GĂINĂRII!!!Se zbat acum parchetele, de ochii lumii s-au pus Măria și cu Andreea pe profesori șpăgari și doctori:))…de parcă în Ialomița doar țiganul de primar din Bărbulești fu șpăgar….iar restul investițiilor publice sunt curate:))…și cu scene retractabile , ca la Sala Ciupercii din Palat:)))))Când o să văd un rechizitoriu cu Bacul prăduit de Otilica.și ștampila înghițită de Stoica…mai cred și io în șefele astea de parchete, că de Ionașcu și aducțiunea apei…e credit privat, concesiunea lui Cristudor e pe privat…parchetele sunt niște private unde se cacă pe ei procurorii și alte organe șmechere ca Andreea…aia de la protv:)) E acum un mare succes..cu șase sute de lei și trei bezele…și au rupt ăștia corupția:)
Ca bine le mai mai zici, Bibicule ce erai mare fan psd!