Iohannis, preşedinte la fără frecvenţă (P)

Distribuie articolul:

Temele guvernamentale prioritare, anunţate de Iohannis şi Orban după învestire devoalează strict o agendă politică personală şi de partid, respectiv preluarea controlului justiţiei şi împărţirea banilor la clientelă. Motivul principal pentru care Klaus Iohannis vrea să controleze strajnic justiţia este avertismentul primit de la procurorul general care a confirmat că se fac cercetări în dosarul caselor preşedintelui de la Sibiu, luate prin fals şi uz de fals.

Agenda guvernului, doldora de interese personale

Această strategie a şefului statului şi a noilor guvernanţi este confirmată şi de anunţul lui Ludovic Orban că noul guvern îşi va angaja răspunderea cât mai rapid pe modificarea legilor justiţiei. De subliniat că la ceremoniile de învestire ale miniştrilor liberali, nici Orban, nici Iohannis nu s-au referit la problemele care îi frământă cu adevărat pe cetăţeni, respectiv ce se va întâmpla cu pensiile şi salariile lor, cu locurile de muncă, cu facturile la utilităţi, cu comasarea spitalelor, cu problemele din Sănătate şi Educaţie. Este clar că noul guvern al lui Iohannis are o agendă complet distinctă de cea a cetățeanului. Candidatul social democrat la preşedinția ţării, Viorica Dancilă, este singurul care garantează buna guvernare a Romaniei! 

Iohannis nu a fost niciodată preşedintele tuturor românilor

Şeful statului a admis că în acest mandat singura sa preocupare a fost lupta cu guvernarea social democrată. Cu alte cuvinte, Klaus Iohannis a încălcat flagrant prevederile Constituţiei care îi cere expres şefului statului să-i reprezinte pe toţi românii şi sa le apere interesele! „Această schimbare care s-a produs astăzi, care s-a finalizat astăzi cu succes este încununarea unei lupte de uzură duse în ultimii trei ani de mine împreună cu opoziția parlamentară şi a fost încununată de succes”, declara Iohannis la discursul de învestitură al guvernului Orban. Cu alte cuvinte, acesta dezvaluie că singurul său obiectiv major la Palatul Cotroceni a fost războiul cu PSD, neglijându-şi rolul esențial de mediator în societate şi exigenţa privind păstrarea neutralităţii impusă de Constituție sau asigurarea unui minim echilibru instituțional. După 10 ani de scandal cu Băsescu şi încă 5 ani de ură isterică promovată de Iohannis, România are nevoie de un preşedinte al dialogului şi al construcţiei. Singurul partid care poate da un astfel de președinte este PSD! Singurul candidat care va fi în mod autentic preşedintele tuturor românilor este Viorica Dăncilă!

 

(Material electoral)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *