Intervenția Crucii Roșii Române în pandemia Covid -19

Distribuie articolul:

*** Pachete cu alimente de bază și pachete igienico-sanitare. 

  • Campanie națională de informare și prevenție CORONAVIRUS”
  • Resursa umană – voluntarii și personalul angajat al Crucii Roșii Române la nivel național

București, 14 martie 2020: Crucea Roșie Română, organizația umanitară cu expertiză în prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor și intervenția în situație de dezastre este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Astfel, în funcție de solicitările și nevoile locale, Crucea Roșie Română asistă persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare cu produse alimentare de bază și pachete igienice, conform normelor și standardelor organizatiei în situații de urgență. Un pachet cu alimente de bază cântărește 12 kg, are valoarea de 90 de lei și asigura necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni.  Pachetul cu produse de igienă are valoarea de 60 de lei și conține atât produse de igienă personală cât și produse pentru igienizarea locuințelor.

Pentru persoanele aflate în spații de carantină, Crucea Roșie Română pune la dispoziția personalului calificat al autorităților locale materiale de primă necesitate dislocate din depozitele pentru situații de urgență ale organizației: alimente greu perisabile, apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curățenie, materiale de informare etc. (…) În acord cu misiunea și mandatul său, Crucea Roșie Română  a făcut demersuri către donatori și parteneri, pentru a facilita accesul la produse de igienă unui număr cât mai mare de persoane sau instituții în nevoie.  (…) Mai multe companii naționale s-au alăturat campaniei  Crucii Roșii Române cu fonduri substanțiale în vederea achiziției de materiale de strictă necesitate cum ar fi măști sanitare de unică folosință, mănuși, ochelari de protecție, dezinfectanți precum  și aparatură medicală.  Crucea Roșie Română, îndeamnă populația să respecte sfaturile medicale ale autorităților competente și face apel la calm și rațiune. Panica generează daune mai grave decât posibilitatea reală de contaminare a virusului, declanșând comportamente care se pot dovedi contraproductive celor din jurul nostru. Recomandăm populației să evite mijloacele de transport în comun aglomerate și, dacă e posibil, să lucreze de acasă.

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *