Ialomiţenii au mâncat, nu glumă!

Distribuie articolul:

carne IL* Cifrele oficiale reprezentând numărul porcilor sacrificaţi, la care le adăugăm şi pe cele reprezentând numărul păsărilor şi chiar al oilor şi alte vieţuitoare sacrificate, başca „sălămoasele” cumpărate din magazine, demonstrează cât de multă carne s-a îngurgitat de Sărbători.

Potrivit comunicatului de presă remis de către DSV Ialomiţa, în cursul anului 2014, în unităţile de abatorizare porcine, au fost sacrificate, examinate sanitar veterinar şi supuse examenului pentru decelarea Trichinellei sp., un număr de 89.683 capete porcine, toate examenele având rezultate corespunzătoare, carnea fiind aptă pentru consumul uman.
În perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă, în circumscripţiile sanitar veterinare au fost efectuate un număr de 5.565 examene trichineloscopice.
În urma efectuării acestor examene nu au fost depistate cazuri de infestare cu Trichinella sp., însă au fost diagnosticate 3 cazuri de cisticercoză, boală provocată de Cysticercus cellulosae, forma larvă a parazitului Taenia solium. Acesta se află localizat în intestinul subţire la om, unde provoacă boala cunoscută sub numele de tenioză, ce determină, în raport cu dezvolatarea teniei, tulburări gastro-intestinale, hepatice şi nervoase. Animalele din specia suină se infestează în urma consumului de fecale umane. Având în vedere că este o boală transmisibilă la om, cele trei carcase de porcine au fost reconstituite în totalitate şi incinerate.


Distribuie articolul:
Citește și articolul:   Garda de Mediu – măsuri drastice pentru disconfortul cauzat de fabrica din Ciulniţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *