Goana pentru clasa pregătitoare

Distribuie articolul:

* Pentru anul şcolar 2017-2018, în judeţul Ialomiţa, structura claselor pregătitoare se prezintă astfel: în mediul urban vor fi 48 de clase însumând 1.104 elevi, iar în mediul rural vor fi 69 de clase însumând 1.375 elevi.  

Începând de astăzi, 27 februarie, și până-n ziua de 16 martie se vor completa de către părinți, online sau la unitatea de învățământ, cererile tip de înscriere a copiilor lor în clasele pregătitoare. Tot în această perioadă, se va face și validarea cererilor-tip de înscriere la OLYMPUS DIGITAL CAMERAunitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor.

Între 18 – 21 martie se vor procesa la unitățile de învățământ informațiile din cererile-tip de înscriere. Pe 22 martie se va face repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție. Totodată, proiectul prevede că între 22 — 23 martie se va face afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă. Între 24 – 30 martie se vor depune cereri-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a două, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși clasa pregatitoare 3în clasa pregătitoare are ca termen data de 6 aprilie.

Între 7 și 13 aprilie, Ispectoratul școlar Ialomiţa are ca prioritate centralizarea și soluționarea cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Potrivit Agerpres, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2017 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2017 – 2018, sau ai celor pentru care evaluarea (..) arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță în grupa mare. Totodată, în cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2017, inspectoratele școlare/unitățile de învățământ vor consilia părinții privind nevoia de a lua decizii în interesul educațional al copilului și îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluționată decât în urma evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscriși în grupa mare din învățământul preșcolar. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *