Gheorghe Tinel: „Nu înțeleg rațiunea lui Victor Moraru!”

Distribuie articolul:

În cadrul conferinței de presă susținută de liderul PNL Ialomița Gheorghe Tinel, acesta a atacat mai multe subiecte de interes public, atât de la nivel național cât și de la nivel județean. Administrarea defectuasă a banului public, întârzieri nejustificate pentru proiecte vitale în ceea ce priveşte buna desfăşurare a vieţii cotidiene a cetăţenilor ialomiţeni dar şi „prietenia pe muchie de cuţit” cu partenerii strategici ai României sunt doar câteva din subiectele abordate în întâlnirea dintre deputatul liberal şi gazetari.

În statul paralel consultările nu s-au inventat încă

Primul subiect adus în  atenţia opiniei publice de către deputatul liberal a fost cel  referitor la poziţia adoptată de președintele Senatului și președintele Camerei Deputaților în relația cu partenerul strategic al României respectiv Statele Unite ale Americii. Acesta a afirmat faptul că gestul celor doi este incalificabil în condițiile în care deputații și senatorii nu au fost consultați în prealabil în ceea ce priveşte răspunsul instituţiei Parlamentului României referitor la criticile venite din plan extern. Proiectele de hotărâri se adoptă în Plenul Camerei şi este inacceptabil pentru mine ca om politic faptul că președintele Camerei Deputaților  şi-a arogat  competența de a mă reprezenta fără ca eu să fiu întrebat lucrurile astea. Partidul Național Liberal l-a taxat printr-o declaraţie politică în Plenul Parlamentului şi le vom taxa în continuare. Am cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de Parlamentul Romanieipreşedinte al Camerei Deputaţilor. Este un abuz de putere incalificabil la nivelul Parlamentului României.” În ceea ce priveşte problemele de la nivelul judeţului Ialomiţa, acesta a subliniat faptul că atitudinea şi comportamentul liderilor de la Bucureşti se transferă şi în plan judeţean, Victor Moraru fiind dovada vie că aroganţa şi interesul strict pentru binele PSD sunt două dintre caracteristicile pe care preşedintele CJI şi le-a însuşit de la grupul „călărit” de Liviu Dragnea. „Mă refer aici la cele două investiţii pe care tot spun că trebuie demarate. Este vorba despre podul de la Dridu, a trecut un an şi jumătate de când Victor Moraru a preluat preşedinţia Consiliului Judeţean. Suntem în aceeaşi fază în care eram şi acum cinci ani. (…) Defapt s-a dărmat podul, nu mai există nici măcar pietonal şansa de a traversa Prahova (n.r. râul Prahova). Lipsa de prespectivă îi dejanjează foarte mult pe cei peste 10 mii de locuitori din vestul judeţului. Nu în ultimul rând sunt copii de la şcoala din Adâncata care învăţau în Dridu şi care fac un ocol acum, (…) fac un ocol prin Maia, prin Fierbinţi ca să ajungă la şcoală.” Trebuie menţionat totuşi că deşi CJI promitea la începutul anului 2017 faptul că pentru a finaliza celebra investiţie „Podul de la Dridu” este necesară suma de 8,8 milioane lei, odată cu trecerea timpului au crescut şi costurile de construcţie, CJI calculând ca fiind necesară suma de peste 11 milioane lei pentru această investiţie.

Avioane numai pe hârtie la Alexeni

Istoria aerodromului de la Alexeni este foarte încărcată de evenimente prin prisma poziţiei cheie din cel de-al Doilea Război Mondial, atunci când pe islazul comunei Alexeni au staţionat formaţii de avioane germane menite să intercepteze şi să distrugă orice avion pentru bombardament al Aliaţilor folosit pentru a bombarda Capitala sau oraşul Ploieşti. În anul 1950 liderii PCR şi consilierii sovietici acreditaţi la Ministerul Apărării Naţionale au decis să fie construit un aerodrom militar la Alexeni iar în anul 1958 construcţia a fost predată Aerodrom Alexeniautorităţilor române. Pe scurt, anual tehnica militară, aparatura militară precum şi personalul militar au fost „dizolvate” până în 2001 atunci când ordinul de desfiinţare a sosit pe adresa unităţii. În anul 2002, aerodromul militar Alexeni a fost dezafectat iar prin HG 611/29.05.2003 acesta a fost transferat din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Justiției, pentru Direcția Generală a Penitenciarelor. După nenumărate planuri de reorganizare eşuate, la 5 august 2017 aerodromul Alexeni a fost predat Consiliului Judeţean Ialomiţa. Acestea fiind spuse, deputatul Gheorghe Tinel a „atacat” şi acest subiect spunând că are oarece semne de întrebare cu privire la încetineala în ceea ce priveşte acest obiectiv. „Nu o să înţeleg niciodată de ce se mişcă foarte greu în ceea ce priveşte investiţia de la Alexeni. De ce nu înlesnesc parteneriatul cu primăria Urziceni? Urziceniul ar putea să se implice în dezvoltarea acelui obiectiv foarte important pentru vestul judeţului. Suntem în acelaşi stadiu, ne plimbăm, ne ducem la Alexeni, discutăm nu ştiu cu cine, sunt 350 de hectare care nu sunt folosite. Ce aşteptăm, să vină cine să ne facă treaba?” a concluzionat acesta.

 

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *