Ex-preşedintele Ciupercă : „După achitare, vreau să trăiesc această bucurie cât mai mult timp!”

Distribuie articolul:

Despre faptele cuprinse în dosarul cauzei penale, noi, cei de la ziarul Ştirea am tot scris. La vremea respectivă, pe când încă nu se răcise complet subiectul „fierbinte” ce umplea paginile ziarelor (dar şi pe cele de pe reţelele de socializare) am scris chiar şi că ex-preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, domnul Silvian Ciupercă a fost judecat şi…achitat.   

Timpul a continuat să-şi depene clipele. Care, clipe, s-au transformat în ani. ŞASE ANI au trecut de când ex-preşedintelui Ciupercă i s-a întocmit dosarul penal. După atâta amar de vreme, procesul a fost, în sfârşit, finalizat.

Ce spune, azi, fostul preşedinte al CJI

Reporter: Ce spuneţi despre sentinţa primită de curând, cea de achitare?

Silvian Ciupercă:  „ A fost un dosar de corupţie cu 8 capete de acuzare împotriva mea. Şi mai puţin împotriva celorlalţi 13 care au făcut parte din acest dosar. (…)

Reporter: Câţi aţi fost inculpaţi în acest dosar?

Silvian Ciupercă: Am fost 14 în dosar. 11 din cei 14 sunt achitaţi. (…)

Reporter: În toată această perioadă aţi fost profesor, după ce n-aţi mai fost preşedintele CJI, aţi revenit la catedră?

Silvian Ciupercă: Dosarul a fost judecat 6 ani. Eu sunt pensionar chiar de-atunci, din 2015. Eu am 72 de ani. Aveam atunci 65 de ani şi (…)

Reporter: Constat că actuala conducere a Consiliului Judeţean Ialomiţa v-a reabilitat, deja, în faţa oamenilor, a membrilor PSD. Participaţi, din nou, la majoritatea acţiunilor/manifestărilor partidului pe care l-aţi condus atâţia ani, aici, în Ialomiţa. Intenţionaţi să reveniţi în o anumită funcţie în PSD – Organizaţia Ialomiţa? Sau rămâneţi şi pe mai departe sfătuitorul celor mai tineri, în mâinile cărora se află şi acceptaţi că trebuie să rămână Organizaţia?

Silvian Ciupercă: Sunt două planuri care trebuie configurate, foarte succint: unul este planul celor care nu au crezut niciodată că eu sunt un om corupt. Fiindcă am intrat într-un proces de corupţie pentru vinovăţia de a fi luat bani sau de a fi traficat poziţia – politică sau administrativă – pe care am avut-o. Şi-au fost alţii care au avut îndoieli. Politicienii, în România, nu sunt sfinţi. Politicienii, în România (şi din PSD, şi din alte partide) sunt, de regulă, implicaţi în astfel de situaţii şi de dosare, atunci când sunt nişte oameni care stârnesc suspiciuni (…) Aşadar, pe scurt, au fost unii care n-au crezut niciodată că sunt corupt, şi alţii care au crezut că la fel ca alţi politicieni, cu siguranţă, am făcut eu ceva ce ştiu, şi ştiu şi procurorii.

Al doilea plan este cel legat de aspectul strict juridic. Să trimiţi în instanţă şi în arest preventiv, 66 de zile, un om despre care ştii sigur, cu toate dovezile, că a vorbit, după ce documentul era semnat, cu un individ, spunându-i : dacă vrei, dacă poţi, du-te şi fă o donaţie la Muzeul de Istorie, şi el a făcut lucrul ăsta, şi să mă acuzi de corupţie (…) Planul ăsta strict juridic este de comentat, însă nu este timpul potrivit acum! Din punct de vedere strict juridic, atât de lipsite erau probele sau interceptările, încât este surprinzător (…) În legătură cu partidul, că m-aţi întrebat.

Da, unii dintre membrii de partid au crezut că eu sunt omul pe care l-au cunoscut. Poate că alţii n-au crezut. Cert este că mă bucur de respect, în continuare, aşa cum aţi observat, iar în diverse împrejurări sunt invitat ca fost preşedinte al partidului, şi ca un om – până la urmă! – respectabil. Poate doar pentru miile de cărţi citite în viaţa mea, şi pentru felul în care m-am comportat. În rest, vreau să vă spun că bucuria asta vreau s-o trăiesc (pentru că nu sunt un om bolnav!), acum după achitare, cât mai mult timp!

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *