Dragoş Soare: „Statul nu va mai putea susţine pensiile”

Distribuie articolul:

Fiind nevoit să-şi anuleze conferinţa de presă pe ultima sută de metri din motive obiective în condiţiile în care aceasta fusese programată cu câteva zile înainte, preşedintele PNL Ialomiţa Gheorghe Tinel a fost încă o dată susţinut de echipa sa, rolul de speaker fiind preluat de consilierul judeţean Dragoş Soare.

Conferinţă inedită în tabăra liberală

Subiectul „fierbinte” al acestei conferinţe a fost desigur desfiinţarea Pilonului II de pensii şi repercursiunile pe care această acţiune le va produce pe cele două planuri, economic şi social. „În spaţiul public a apărut pe o grămadă de canale media, atât online cât şi radio-tv ideea că guvernul are nevoie de banii din Pilonul II de pensii. Banii din Pilonul II de pensii sunt ai celor care au contribuit şi sub nicio formă nu sunt ai niciunui guvern, fie că este PSD, fie că este PNL sau fie că are altă culoare politică. Românul de rând are o contribuţie de 21,25% la Pilonul I care se transpune într-o pensie de la statul Român şi o contribuţie de 5,1% în 2017 care se constituia într-o pensie privată. Pensia la finalul perioadei de contribuţie era formată din două componente: pensie de la stat şi o pensie de la acest Pilon II.” Petitie PNLLiberalul Soare Dragoş a mai explicat faptul că orice om angajat care are vârsta de maxim 45 de ani a primit fie că a vrut sau nu, un fond de investiţii care să-i administreze cei 3,75% din salariul brut pe care i-a virat la Pilonul II de pensii. Tot în viziunea sa, într-o perioadă nu foarte îndepărtată de timp statul Român nu va mai putea susţine pensiile publice de la Bugetul de Stat iar colectarea la Pilonul I de stat care încă de acum prezintă probleme serioase funcţionând cu un deficit de peste 14 miliarde de lei, va sucomba. „În 15-20 de ani pe simulările pe care le fac cei de la Institutul Naţional de Statistică sistemul public de pensii se va prăbuşi. Efectiv nu vor mai fi bani pentru că nu vom avea atât de mulţi contributori care să susţină atât de mulţi pensionari.”

„Opreşte furtul lor! Sunt banii tăi de pensie”

Drept răspuns la tentativa de „mazilire” a banilor din Pilonul II de pensii, Partidul Naţional Liberal a decis în urmă cu o săptămână să pornească o campanie de informare a cetăţenilor în toată ţara care are drept titlu sloganul mai sus menţionat. Pe lângă campania de informare pe care liberalii o vor desfăşura pe parcursul câtorva săptămâni, aceştia şi-au propus şi demararea unei campanii de strângere de semnături  prin care speră să blocheze această naţionalizare mascată a banilor din conturi private precum Pilonul II de pensii. Printre promisiunile liberalilor se regăsesc şi demersuri privind o sesizare înaintată către Avocatul Poporului, o contestaţie la Curtea Constituţională a legii prin care PSD+ALDE încearcă să transfere banii din conturile private de pensionare ale românilor către contul public de pensii şi nu în ultimul rând depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de trio-ul Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu. „Mă simt acum probabil cum se simţeau bunicii mei când a venit colectivizarea şi le-a luat vita din bătătură, terenul, ş.a.m.d. Aceasta este o chestie mai subtilă dar este cam acelaşi lucru. Cineva vine să-şi ia o contribuţie, un activ de-al tău care este strâns într-un cont fără să-şi aducă ţie nici un beneficiu, pentru că acel cineva are Puterea. Acel cineva este statul Român reprezentat de un guvern total iresponsabil la ora asta. Această acţiune lasă loc unei serii infinite de abuzuri viitoare. Dacă pot lua nişte bani pe care fiecare dintre noi i-am strâns într-un interval de timp înseamnă că ne pot lua şi casele, pot să ne ia orice.” a declarat consilierul liberal Soare.

 

Victor Ghinea


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *