Dosarul MITĂ pentru expertiza medicală – azi o altă „înfăţişare”….

Distribuie articolul:

  • Doctorul Ştefan Adrian, dar şi doctoriţa Ionela Dumitrescu – medici în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia – dar şi vreo 400 de martori încă sunt judecaţi, respectiv audiaţi, fapt ce face ca dosarul înregistrat cu nr. 2114/98/2015, să „zacă”, nu numai din cauza „portiţelor” prin care tot intră cererile avocaţilor SPITAL curteşi ies încuviinţările magistraţilor!

După ani în care, cel mai probabil, tot aşa au procedat, cei doi medici cercetaţi pentru luare de mită ar putea da socoteală. Dacă… Dacă nu cumva, la fel ca în cazul multor alte dosare, se va tărăgăna soluţionarea până ce, după 7-8 ani, şi-aceşti inculpaţi fi-vor condamnaţi doar „cu suspendare”. Faptul că medicii primesc mită, şpagă, ciubuc sau „atenţie” este arhicunoscut şi, din păcate, aproape acceptat ca un lucru firesc a se petrece în sistemul de sănătate românesc. Faptul că sunt mulţi medici care condiţionează actul medical, pretinzând o răsplată care, desigur, este ilegală, a devenit o practică pe care, din când în când, chiar şi medicii o recunosc, chit că pun asta doar pe seama salariilor mici din sistem.

Vă mai amintiţi, sper, de dosarul întocmit de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ialomița medicului Adrian Ștefan. Mulţi dintre noi ştiam de ani de zile că domnul doctor încasează „la greu” pentru a-i pensiona chiar şi pe cei care nici n-aveau un aşa mare beteşug încât să nu poată să muncescă. Cum însă, în ziua de azi, e greu să-ţi găseşti un loc de muncă, iar şomajul nu-i acordat permanent precum pensia „pe caz de boală”, nu puţini au fost cei care au intrat în cabinetul șefului Compartimentului de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă. Adică al doctorului Ştefan. Cum „ulciorul nu duce de multe ori la apă” (iar al domnului doctor fusese chiar de mult prea multe ori „umplut”), procurorii s-au hotărât şi au descins în forţă, prinzându-l în spital cabinet expertizaflagrant. Adică în timp ce primea „atenţie” – mărită! – de la un pacient!

Ca să „nu pună osul la treabă”…

Unii se pensionează pe caz de boală. În speţă, o boală reumatismală. Şi pentru că multe dintre beteşugurile „strategic închipuite” şi depuse la dosarul de pensionare erau de natură reumatismală (că oamenii nu vor să fie consideraţi nebuni, aşa că nu prea agrează ideea de a li se găsi un beteşug psihiatric care, la o adică, e cel mai greu de dovedit ca fiind fals!), doctoriţa Ionela Dumitrescu a fost vizitată şi percheziţionată la Fişe, şi certificate medicale, şi alte documente „generatoare” de fel de fel de boli, în baza cărora domnul doctor Ştefan să-i poată pensiona pe revoltător de mulţi oameni care, la o adică, puteau fi văzuţi muncind, în timp ce primeau pensie alocată „pe caz de boală”. Din motive întemeiate, procurorii au declinat doctor Stefan 2dosarul doctoriţei către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Asta se întâmpla acum un an. Un an în care judecătorii au procedat la audierea martorilor, au constatat utilă proba cu expertiză contabilă solicitată de reprezentantul parchetului, au admis-o încuviinţând efectuarea ei de către doamna expert David Lucia. Ba chiar au stabilit onorariu de expert, estimativ, în sumă de 2.000 lei în sarcina inculpatului şi i-au pus în vedere medicului să facă dovada achitării şi consemnării acestui onorariu. În acelaşi timp au încuviinţat ca expert parte în persoana domnului Moldoveanu Dumitru. A fost un an în care dosarul a fost „muncit”, cele peste 400 de dosare de pensie descoperite c-ar fi fost „soluţionate” contra-cost, fiind instrumentate de procurorii şi judecătorii care, nu ştim de ce, au decis că domn’ doctor nu poate suferi atmosfera din Arestul Poliţiei, fapt pentru care l-au lăsat să stea acasă, aflându-se însă „sub control judiciar”. Dând dovadă de-un tupeu ce chiar merită blamat, domnului doctor i s-a părut că nu merită să fie pedepsit nici măcar prin a se afla „sub control judiciar”, statul asigurându-se că are de unde să-şi recupereze cât de cât din pagubă! Aşa că a tribunalul ialomita photocontestat decizia judecătorilor..Din păcate pentru el, în şedinţa din 22.06.2016 judecătorii au hotărât : Respinge cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar formulată de inculpatul Ştefan Adrian Marius. Respinge cererea de modificare a măsurii preventive a controlului judiciar formulată de inculpatul Ştefan Adrian Marius…Cel puţin până azi, 31 august, când are loc o nouă înfăţăşare!  Procesul este departe de a fi finalizat, medicul Ionela Dumitrescu (și asistenta acesteia care, ca în cazul multor altor „cupluri” profesionale era „interfaţa” între pacientul care dădea mita şi medicul care, chipurile, nu condiţiona, personal, actul medical) aşteptând ca primul verdict să fie stabilit. Şedinţa desfăşurată azi, 31 august 2016 ne va spune ce am au mai solicitat inculpaţii, de-au dat alt termen (în)juraţii!

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *