DLAF solicitat să intervină la Albeşti

Distribuie articolul:

* Şi nu numai în comuna Albeşti, zic cei ce au impresia că nu-i în regulă ceea ce se întâmplă cu subvenţiile pentru păşunile administrate de către Primării.

De curând, deputatul Tinel Gheorghe a ieşit în faţa presei locale şi aTINEL Memoriu DLAF cerut ca Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) „ să verifice la Albeşti cum s-au cheltuit în ultimii 4 ani de zile, cei 70 – 80.000 de euro, anual. Vă prezint un Memoriu adresat de un grup de cetăţeni din comuna Albeşti, judeţul Ialomiţa, prin care cetăţenii mi-au solicitat să fac demersurile necesare pentru a verifica modul cum se cheltuie, cum se foloseşte subvenţia pe suprafaţă, ce a fost acordată pentru întreţinerea celor aproximativ 500 de hectare de pajişti din comună (…)”
Întrebat dacă ştie că în multe alte localităţi ale judeţului, primăriile au procedat la fel ca UAT Albeşti, dar şi dacă va cere intervenţia DLAF şi în comunele conduse de primari membri ai noului PNL, candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa a mai spus: „ …sunt extrem de interesat să aflu. Şi vă spun că procedura va fi aceeaşi dacă lucrurile se vor confirma şi în alte localităţi, indiferent dacă sunt primari de-ai noştri!”
Subvenţia pentru pajişti şi fâneţe a fost una dintre cele mai dezbătute atunci când Ministerul Agriculturii a stabilit cuantumul sumelor de încasat de către deţinătorii de terenuri cu această folosinţă. Poate nu întâmplător, Ordonanţa 3/2015 care reglementează condiţiile de eligibilitate pentru plăţile directe în agricultură s-a cerut a fi modificată astfel încât să permită şi utilizatorilor care nu au animale să încaseze subvenţia pentru pajişti şi fâneţe. Modificările propuse de către MADR au fost strategic gândite astfel încât să fie permisă plata subvenţiilor către 260.000 de fermieri care exploatează 1,35 de milioane de hectare de pajişti în toată ţara. De reţinut că SAPS (Subvenţia pe suprafaţă) a însemnat vreo 80 de euro pentru fiecare hectar. Cât a încasat fiecare Primărie de la APIA Ialomiţa, rămâne să răspundă domnul director Stoian. Asta, dacă nu cumva va for fi interesaţi şi alţi candidaţi să afle şi să tragă un semnal de alarmă cu privire la proasta gestionare a păşunilor…


Distribuie articolul:

One thought on “DLAF solicitat să intervină la Albeşti

  1. Cum apeleaza cetatenii la Tinel Gheorghe, justitiarul justitiarilor sa se lupte cu coruptia si faradelegile din Ialomita !:))))))))Suntem impresionati! De fapt, nu mai mira pe nimeni bufoneriile saltimbancului de la(s) Fierbinti. Cand l-au controlat pe frac-tu ai sarit ca ars ca e facatura …Eu sunt lamurit , sper sa fie si alegatorii ca vorbele tale goale nu fac doi bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *