Dezvoltarea Bazei sportive este un deziderat care-l preocupă pe candidatul POTOR pentru Primăria Slobozia

Distribuie articolul:

Sportul și mișcarea în aer liber sunt esențiale pentru toți cetățenii orașului Slobozia.

Candidatul PSD pentru funcţia de Primar al municipiului Slobozia ştie că este necesar să fie susţinut, atât sportul de performanță, cât și sportul de masă, pentru a oferi locuitorilor orașului nostru un spectacol de calitate și pentru a promova un stil de viață sănătos.

Iată de ce, Alexandru POTOR promite cetăţenilor-alegători, dar şi copiilor, elevilor, tinerilor care, deocamdată nu au drept de vot, că împreună cu conducerea Consiliului Judeţean Ialomiţa va fi, în continuare, sprijinită echipa de handbal a orașului, HCM Unirea Slobozia, fiind alături de sportivi, suporteri și tehnicieni.

Căci, spune Alexandru POTOR “Performanțele echipei sunt o sursă de mândrie locală și un motiv de bucurie pentru toți iubitorii acestui sport. Foarte mulți copii din Slobozia doresc să practice diverse sporturi, de la arte marțiale la dansuri, tenis de masă, fotbal și multe altele. În prezent, sportul de masă suferă din cauza lipsei de spații suficiente pentru antrenamente și competiții. Vrem ca Primăria Slobozia să sprijine dezvoltarea infrastructurii sportive, oferind gratuit săli pentru antrenamentele copiilor, elevilor și pentru cei care se ocupă de sportul de masă. Pe termen lung, acest lucru va contribui la sănătatea locuitorilor noștri.

Un obiectiv important este repunerea pe cursul corect a contractului pentru execuția Sălii Polivalente din Slobozia. Deși administrația PSD a obținut finanțarea pentru acest proiect încă din 2020, până acum nu s-au făcut pași concreți pentru demararea lucrărilor, iar fondurile alocate riscă să fie pierdute. Ne angajăm să accelerăm acest proces și să realizăm această sală importantă pentru comunitatea noastră.

Consilierii PSD au demonstrat, prin hotărârile de Consiliu Local adoptate până acum, angajamentul de a susține echipa de fotbal Unirea Slobozia în parcursul său în SuperLiga pentru acest sezon. Stadionul 1 Mai trebuie să fie gazda meciurilor noastre oficiale, oferind suporterilor șansa de a se bucura de meciuri de calitate în orașul lor.

Ne propunem să creăm un mediu favorabil pentru dezvoltarea sportului în Slobozia, atât la nivel de performanță, cât și la nivel de masă, pentru a îmbunătăți calitatea vieții tuturor locuitorilor.”

Despre performanţa echpei de fotbal…

“Suntem cu toții mândri că echipa de fotbal Unirea Slobozia va juca în SuperLiga din acest sezon.  Acest succes este în primul rând meritul jucătorilor, al antrenorului Adrian Mihalcea, al președintelui Ilie Lemnaru și al tuturor tehnicienilor care au însoțit parcursul excelent al echipei din ultimii ani.

Doresc să subliniez și meritul Consiliului Județean Ialomița, care a finanțat echipa cu sume considerabile, permițând astfel antrenorilor și jucătorilor să se concentreze pe obiectivele sportive și să obțină performanța de care ne bucurăm cu toții acum.

Știu că există multe discuții despre capacitatea Sloboziei și a județului Ialomița de a menține o echipă în SuperLiga. Una dintre priorități este necesitatea unei infrastructuri sportive la standardele solicitate de SuperLiga.

În calitate de Consilier Local și Administrator Public al Județului Ialomița, am susținut alocarea financiară și derularea proiectelor care vizează infrastructura necesară pentru ca echipa noastră, Unirea Slobozia, să evolueze în SuperLiga și să joace meciurile acasă, în fața suporterilor din Slobozia.

La sfârșitul lunii aprilie 2024, am votat Hotărârea 144 a Consiliului Local Slobozia, prin care am aprobat Nota Conceptuală și Tema de Proiectare pentru obiectivul de investiții „Realizarea unei instalații de nocturnă pentru Stadionul 1 Mai”. Valoarea estimată pentru execuția acestui obiectiv de investiții este de 2,1 milioane lei plus TVA.

Prin Hotărârea 149 din 2024 a Consiliului Local Slobozia, am aprobat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru modernizarea Stadionului 1 Mai. Aceste lucrări vizează, în special, suprafața de joc, inclusiv realizarea sistemului de drenaj, irigații, degivrare, refacerea substratului de bază și a substratului de cultură, refacerea gazonului și a pistei de alergare. Alături de colegii din Consiliul Județean, am pregătit proiectul pentru modernizarea terenului de fotbal situat la intrarea în Cartierul Slobozia Nouă, pe strada Ion Creangă nr. 2.

Acest teren va fi reconstruit utilizând o suprafață de joc hibridă cu gazon artificial, conform standardelor impuse de SuperLiga. Terenul va putea servi atât ca suprafață de antrenament, cât și pentru meciurile oficiale ale echipelor de juniori. Pentru această investiție, au fost alocați aproximativ 800.000 de euro, conform Hotărârii nr. 93 a Consiliului Județean Ialomița.

Ne angajăm să susținem și să dezvoltăm sportul în Slobozia, asigurându-ne că echipa noastră de fotbal are toate resursele necesare pentru a performa la cel mai înalt nivel.”

– Comandat de Partidul Social Democrat-PSD Organizatia Ialomiţa

– CUI mandatar financiar coordonator: 21240002


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *