Deputatul Muşoiu: întrevedere cu preşedintele Muntenegru

Distribuie articolul:

În data de 13 martie 2024, prin prisma funcţiei de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, deputatul de Ialomiţa, Ştefan Muşoiu a fost unul dintre parlamentarii care au avut discuţii cu preşedintele Muntenegru, Jakov Milatović. Printre subiectele importante dezbătute în cadrul discuţiilor acestora s-au regăsit şi cooperarea economică între cele două popoare.

Vizita în România a președintelui Muntenegru, Jakov Milatović, a prilejuit, astăzi, și o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, la care am luat parte din calitatea mea de președinte al Comisiei pentru afaceri europene.

Dialogul nostru s-a axat, în principal, pe sprijinul parlamentar pe care îl putem oferi pentru dezvoltarea relațiilor dintre statele noastre, dar și pentru dezvoltarea cooperării româno-muntenegreană pe palierul economic. Ambele state au ca interes comun intensificarea legăturilor comerciale și generarea de noi oportunități investiționale bilaterale. Creșterea cooperării în domeniul apărării și al securității, precum și combaterea trecerii ilegale a granițelor și a criminalității transfrontaliere reprezintă și ele alte priorități comune.

De asemenea, ne-am reafirmat sprijinul pentru parcursul european atât al Muntenegrului, cât și al Republicii Moldova și al Ucrainei.” a afirmat deputatul Ştefan Muşoiu după terminarea întâlnirilor cu preşedintele ţării din Peninsula Balcanică.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *