“Încet, încet, conducerea spitalului municipal „Anghel Saligny” Fetești, scapă de toate persoanele „incomode” și se înconjoară doar de cei care ascultă orbește și nu comentează deciziile luate de managerul unității.
Prin teroare, eludând legile, domnișoara manager desface contractul de muncă unei persoane care a muncit aproape 20 de ani în aceeași unitate medicală. Alții au plecat în urma presiunilor la care au fost supuși, iar alții au fost obligați să se pensioneze, deși aveau dreptul să-și continue activitatea.
Această atmosferă de teroare, a „pumnului în gură” este menită să acopere greșelile pe care ei le fac.
Și excluderea firmei de pază, care a asigurat timp de 11 ani ordinea în spital, face parte tot din aces plan.
Motivul: nu au fost pe placul și sub ordinul „sfătuitorului de taină” al domnișoarei. Întâmplător, firma care a câștigat acum licitația, este din aceeași localitate cu distinsul sfătuitor. Ce contează că nu are personal cu care să asigure paza?!
Cert este că această atmosferă de teroare nu a existat niciodată și face mult rău pacienților, care se așteaptă să fie tratați cu profesionalism și cu zâmbetul pe buze de personalul medical, iar spitalul să fie la fel de primitor ca odinioară, pentru că este al nostru, al feteștenilor și nu al unui grup restrâns, cu alte interese!”, a declarat doamna deputat Luminiţa Barcari, cu trimitere către managerul Spitalului.
În replică, doamna Silica Tudor a declarat pentru ziarul Ştirea: “ …Firma la care doamna Barcari face referire a avut un Contract de prestări servicii obţinut printr-o licitaţie anterioară, s-a ajuns la termen cu acel contract, iar noi am promovat o procedură de licitaţie, aşa cum nr obligă legea. Şi, în urma procedurii au fost nişte contestaţii referitoare la procedură, dar, într-un final, după soluţionarea tuturor contestaţiilor, a câştigat o anumită firmă această licitaţie. Dacă se numeşte excludere, urmând o procedură legală, mă rog…fiecare o numeşte cum doreşte! Eu sunt de doar 2 ani şi ceva, şi nu ştiu cum a stat această firmă 11 ani de zile, dacă au venit prin licitaţie, dacă au venit prin achiziţie directă, dacă au venit prin alt tip de procedură. Nu ştiu dacă această firmă este una “de casă” a cuiva, dacă e protejată de cineva. Eu ştiu doar că am urmat o procedură legală de achiziţie pentru serviciile de pază (…).
Cât priveşte desfacerea contractului de muncă pentru asistentă, vă pot spune că doamna a avut mai multe sancţiuni. Prin comisia de disciplină au fost sesizări referitoare la comportamentul dumneaei, la diverse sesizări ale colegilor, inclusiv inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică ne-au făcut o plângere, la un moment dat, referitor la comportamentul dumneaei. În urma repetatelor abateri, de această dată s-a finalizat cu această soluţie disciplinară. Prima dată a fost un avertisment scris, apoi reducerea din salariu, şi s-a finalizat cu desfacerea contractului de muncă.