Dă-le, domn’ ministru! N-are nimic dacă noi vom cumpăra „păpica, ieftin şi bun!” tot de la străini…

Distribuie articolul:

 

Ministerul Agriculturii intenţionează să modifice măsura 121 referitoare la modernizarea exploataţiilor agricole din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală astfel încât să creeze 1.000 de ferme de familie prin finanţare de cel mult 50.000 de euro pe fermă, a declarat, luni, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
 „Măsura 121 şi schimbarea pe care vrem să o facem este în curs de negociere la autoritatea de management. Acolo vrem că creăm conceptul de fermă de familie şi mai avem la dispoziţie 50 de milioane de euro pe care vrem să îi punem la bătaie astfel încât să creăm 1.000 de ferme prin finanţare maximă de 50.000 de euro. Vrem să dăm posibilitatea celor care lucrează sau vor să lucreze în mediul rural dar care sunt undeva la limita subzistenţei. În zona de zootehnie vor fi proiecte pe trei categorii. Pe de o parte proiecte de producţie vegetale, zootehnice şi horticole”, a declarat Constantin.
Acesta a explicat că finanţările se vor adresa celor care sunt pe producţie, care au deja 3-5 capete de vaci cu lapte sau altceva şi care vor să dezvolte afacerea până la limita minimă pentru piaţă, de 15-20 de capetele, în funcţie şi de studiile pe care le face. Ministrul a mai declarat că până în luna mai va trebui să se stabilească cum se vor duce banii, iar după aceea să lanseze proiectul.


Distribuie articolul:

One thought on “Dă-le, domn’ ministru! N-are nimic dacă noi vom cumpăra „păpica, ieftin şi bun!” tot de la străini…

  1. Ar fi excelentă o asemenea măsură, numai că românul va găsi el o metodă de
    fraudă şi, tocmai de aceea, părerea mea este ca statul, prin ministerul de resort, să urmărească utilizarea corectă şi eficientă a fondurilor alocate. Altfel, tot felul de „fermieri” se vor apuca de furat, bani bine’nţeles, fără rezultate pe piaţa agroalimentară, nici în ceea ce priveşte cantitatea
    livrată, ca să nu mai vorbim de calitate şi, mai ales, preţ. Se vede şi astăzi cum, sub pretextul de „bio”, unii pretind nişte preţuri exorbitante
    pentru produsele lor, ca să nu mai vorbim de faptul că pretind aceleaşi preţuri românilor ca şi celor din U.E., unde, vezi Doamne exportă, neţinând cont de puterea de cumpărare. M-aş bucura să fie bine, deşi am îndoieli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *