Consilierul judeţean Serbănescu Virgil – recrutează şi formează…

Distribuie articolul:

* Cel care, în şedinţele Consiliului Judeţean Ialomiţa nu iCURSURI-300x203 s-a auzit gura, este în stare să „predea” la clasă? Da, fiindcă S.C. SERVEL S.R.L Slobozia este firma domniei-sale şi ca să poată beneficia de cotă parte din suma de aproape 145 de MILIARDE de lei vechi, atâta cât s-a cheltuit pentru nişte Cursuri …, a trebuit să fie responsabil. În sensul de a îndeplini funcţia de „responsabil recrutare grup ţintă/formator”, aşa cum scrie în chiar Declaraţia de avere semnată cu mânuţa lui (şi) în anul 2015…

În data de 24 noiembrie 2015, am fost invitată să particip la o aşa-numită « conferinţă de închidere proiect » . O căutare pe Google m-a convins că firma din Slobozia, implicată fiind în proiect, anunţase pe pagina sa aceeaşi acţiune. Considerând invitaţia ca fiind un afront la adresa redacţiei, în care nu lucrează nişte penibili care nu se întreabă de ce n-am fost invitaţi atât la conferinţa prilejuită de deschiderea proiectului, cât şi pe parcursul derulării acestuia, n-am dat curs invitaţiei. Dar, desigur, n-am uitat să-mi notez pe agenda de lucru subiectul de presă. Cum imediat a început luna Sărbătorilor de Iarnă, în care se consideră că trebuie să fim mai buni, am pasat subiectul pentru început de an. Aşa că acum suntem în măsură să titrăm despre proiectul care este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5: „ Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.2: „ Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”. Beneficiarul acestui proiect este AJOFM Călăraşi. Dar, ca un făcut, una dintre cele două firme partenere este SC SERVEL SRL, al cărei patron/director este atât domnul Şerbănescu Virgil , cât şi soţia acestuia, amândoi îndeplinind tot felul de funcţii, ba în cadrul Camerei de Comerţ Călăraşi (cea care este şi ea parte în acest proiect), ba evaluator într-o Comisie a Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Ialomiţa, funcţii care ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva contribuie la crearea de posibilităţi în a accesa astfel de fonduri care sunt de ordinul miliardelor?
Valoarea eligibilă a proiectului : 14.407.786 lei . Asistenţa financiară nerambursabilă solicitată : 12.382.051 lei.
Pentru ce anume s-au cheltuit aproape 145 de MILIARDE de lei vechi? L-am fi întrebat pe domnul Şerbănescu dacă „predă” şi dumnealui la aşa-numitele Cursuri finanţate de Uniunea Europeană. Cum însă vădit-afişata lui aroganţă nu pare a permite că putem să-i „inoportunăm” nici măcar calitatea de consilier judeţean, darămite pe cea de patron, ne limităm la a titra ceea ce scrie în documentele oficiale. Şi-acolo, stă scris că acest proiect are drept grup ţintă 1.000 persoane din mediul rural al regiunilor Bucureşti – Ilfov, Sud-Muntenia şi Sud, şomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă.
Ce activităţi s-au desfăşurat, chipurile, pentru ca aşa-numitul „grup ţintă” să şi aibă oarece succes pe piaţa muncii, puteţi vedea şi dumneavoastră dacă tastaţi: http://www.sustenabilitaterurala.ro/ro/stiri-si-noutati/cursuri-de-formare-profesionala-organizate-de-sc-servel-srl. Aşa cum am făcut şi noi şi, după ce-am citit cu foarte mare atenţie şi am şi trecut prin filtrul gândirii cele scrise, ni CURSURI servels-a năzărit o întrebare. Nu, noi nu suspicionăm că astfel de cursuri se derulează doar pentru a pune băieţii deştepţi mâna pe purcoi de bani, în realitate prea puţini dintre cursanţi reuşind, ulterior, să-şi găsească un loc de muncă „pe baza” calificării dobândite urmare a frecventării cursurilor! Noi doar ne întrebăm de ce să nu fi vrut nici aceşti organizatori să vedem şi noi derularea „pas cu pas” a acestui proiect atât de costisitor? Căci, trebuie să ştiţi, majoritatea cursurilor POS DRU s-au derulat ferite de ochii jurnaliştilor cârcotaşi!
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.