Clubul Rotary Slobozia ne-a scos la promenadă

Distribuie articolul:

O nouă acţiune marca Rotary s-a desfăşurat la sfârşitul Rotary 5săptămânii trecute. Sub deviza „Noi ne-am pus inima la treabă”, organizatorii şi-au propus – şi au şi reuşit! – să aibă alături cât mai mulţi participanţi.

Membrii Clubului Rotary, printre care amintim pe doctorul Pârgă, pe doctoriţa Nourescu, domnul Ţintă, domnul Dubălaru şi, nu în ultimul rând, domnul Martin se află „pe baricade” ori de câte ori sunt iniţiate şi derulate proiecte menite a mişca din loc mentalitatea şi, desigur, dezvoltarea – pe cât posibil! – a bazei materiale de la care să plece unele dintre cele mai defavorizate categorii socio-profesionale.
„Promenada Inimilor” este un proiect internaţional, implementat cu succes şi în România de către Fundaţia Română a Inimii (FRI) şi Societatea Română de Cardiologie, în parteneriat şi cu clubul Rotary, alături de administraţiile locale din oraşele în care activează aceste cluburi.
Precedată de aniversarea „Zilei Mondiale a Inimii”, aniversare Rotary 4sărbătorită în ultima duminică a lunii septembrie, manifestarea „Promenada Inimilor” are drept scop mobilizarea nu numai a cadrelor medicale, ci şi a tuturor celor care conştientizează importanţa prevenirii apariţiei bolilor cardiovasculare. Este ştiut faptul că principala cauza de îmbolnăvire şi deces la nivel mondial, o reprezintă bolile inimii.
Îngrijoraţi şi ei de statisticile ce ar trebui să dea fiori reci pe şira spinării ministrului Sănătăţii – şi nu numai! – membrii Clubului Rotary, dimpreună cu un număr impresionant de tineri inimoşi au Rotary 6dat startul unei plimbări ce s-a derulat pe parcursul a câţiva kilometri. Traseul a vizat mai mult aleile din Parcul Tineretului. Şi chiar de-a fost o promenadă, atâta timp cât a existat, totuşi, o întrecere, iar cineva trebuia să şi câştige, la a fost „pusă la bătaie” şi o bicicletă, drept premiu. Motivaţi astfel, cu mic, cu mare, participanţii şi-au pus inima la treabă, obligându-o să bată cât să pompeze sângele în venele, mai ales ale picioarelor ce-au trebuit să se mişte când mai alert, spre marea satisfacţie a medicilor care, deşi nu-s cardiologi, iată-i preocupaţi şi de sănătatea inimii, nu numai a văzului şi auzului…
(I.G.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *