Ciupercă îşi „cumpără“ preşedinţia PSD Ialomiţa cu bani publici!

Distribuie articolul:

Vasile Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Ialomiţa, continuă „mascarada“ prin care ne arată cît se poate de clar cum conduce pe banii cetăţenilor, dar în interesul propriu şi al susţinătorilor săi de partid. Cea mai recentă repartizare a unor sume de bani către primării, din 18 martie, ne reliefează, dacă mai era nevoie, de ce unii edili, dacă nu chiar toţi, „lustruiesc“ clanţa biroului preşedintelui Ciupercă. În condiţiile în care şeful CJI şi al PSD va candida pentru un nou mandat de şef de partid chiar la sfîrşitul acestei luni, înţelegeţi de ce se justifică titlul articolului nostru.

                                 Bani publici contra voturi la partid

Mai bine de jumătate din banii publici repartizaţi de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa către Consiliul Judeţean pentru a fi acordaţi primăriilor din judeţul nostru se vor duce către susţinătorii lui Vasile Ciupercă. La nivelul comunelor, preşedintele CJI şi al PSD Ialomiţa a acordat prin propria semnătură peste 55% din sume către primarii PSD, cei mai mulţi bani primindu-i comunele Movila şi Vlădeni, vechi fiefuri PSD, cîte 300 mii lei, dar şi Stelnica, unde primăria este condusă tot de un edil PSD, recte 340 mii lei. Albeşti, Bueşti, Gheorghe Lazăr, Giurgeni, Munteni Buzău sau Valea Ciorii s-au încadrat în viziunea preşedintelui Ciupercă la valori de minim 230 mii lei pe „cap“ de primar. De remarcat, niciuna dintre primăriile conduse de edili PSD nu au primit mai puţin de 170 mii lei, cît se presupune că ar fi fost „pragul“ susţinerii politice a lui Ciupercă pentru un nou mandat la preşedinţia PSD Ialomiţa. Cu doar două excepţii: primăriile Cocora şi Adîncata, cu 130 şi respectiv 150 mii lei, cu „insuficientă“ deschidere, probabil, la nivelul biroului de şef al CJI unde clanţa a fost „lustruită“ cu mai mare succes de alţi edili ai comunelor PSD. În total, comunele PSD au primit „graţie“ lui Ciupercă 6,7 milioane lei dintr-un total de 12,3 milioane lei, sume din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, sume din cota de 18,5% din impozitul pe venit şi sume din TVA pentru drumuri. La nivel de oraşe şi municipii, unde PSD-ul conduce din nou foarte clar, pentru că oraşele Căzăneşti, Ţăndărei şi Fierbinţi şi-au „tras“ partea leilor bugetari, Vasile Ciupercă şi-a „liniştit“ posibilii improbabili concurenţi la şefia organizaţiei judeţene cu sume deloc de neglijat îndreptat către aceste localităţi, dar şi către municipiul Slobozia. Ţăndăreiul a luat 828 mii lei, Căzăneştiul 410 mii lei, iar Fierbinţiul 520 mii lei, însă cea mai importantă sumă a fost direcţionată de Ciupercă la Slobozia, două milioane de lei. La nivelul oraşelor, PSD-ul a luat peste 76% din sume, iar la nivelul municipiilor peste 55% din banii publici. Şi, acum, ne întrebăm: oare cît va obţine la sfîrşitul acestei luni preşedintele Ciupercă la alegerile pentru funcţia de şef peste PSD Ialomiţa? Pentru profani, facem precizarea că şeful CJI va candida de unul singur şi nu are cum să iasă pe locul al doilea la ce sume a „dăruit“ din banii cetăţenilor pentru propriul său interes de partid.

George ŞEITAN


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Ciupercă îşi „cumpără“ preşedinţia PSD Ialomiţa cu bani publici!

  1. 101 de dalmatieni vor vota DA…Ciupercca i optiunea mea:)) L au ales si reales maidanezii(democrati liberali si ppeisti) pe Cazacu penalu….dar socialistii ..pe omul cu portofelu?

  2. Matematica ,,originala”, emanata de fanul de altadata a lui iliescu, cel scolit la moscova…Traiasca si infloreasca partidul ce a dat tarii un prim ministru penal si o turma nesfarsita de lacuste nesimtite, plagiatoare si incompatibile.

  3. o sa castage cum a castagat si in urma cu 4 ani cand nu a avut contracandidat si sa fie presedintele Consiliului Judetean pan-o veni dus de mana si-n pempers ca nu are cine sa-l inlocuiasca…..mafia-i mare…

  4. Idiotul asta de ,,danut” chiar nu intelege ca Ialomita regreseaza, ca viata oamenilor e tot mai proasta sub conducerea lui ciuperca si lacustelor usl, incompatibile cu legea, de care este inconjurat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *