Carmen Avram – de vorbă cu fermierii ialomiţeni

Distribuie articolul:

  • Sâmbătă, 20 aprilie, în mica localitate cu pretenţia că este ditamai municipiul-reşedinţă de judeţ a sosit Carmen Avram – jurnalistul cu dorinţa de a fi reprezentanta PSD acolo, în Parlamentul European. În sala mică a Centrului Cultural „Ionel Perlea”, în prezenţa câtorva fermieri şi, desigur, în prezenţa jurnaliştilor, membrii marcanţi ai PSD Ialomiţa i-au dat posibilitatea doamnei Carmen Avram să-şi expună dezideratele care o fac să fie „vârf de lance” în bătălia dintre Putere şi Opoziţie pentru câştigarea unui număr cât mai mare de locuri în „suita” României la Parlamentul European.

După prezentarea, de către şeful Organizaţiei PSD Ialomiţa, a motivului vizitei şi întâlnirii cu cei prezenţi în sală, s-a trecut la dezbaterea propriu-zisă pe tema problemelor pe care le întâmpină agricultorii români, acolo la Bruxelles – locul unde se hotărâsc subvenţiile. Cum era de aşteptat, fermierii le-au spus celor aflaţi în prezidiu, dar – mai ales! – doamnei Avram cât de greu le este lor, cât de mică le este subvenţia, ce sentimente îi încearcă atunci când văd cum sunt „trataţi” de către mai marii din Parlamentul European, dar şi ce dezavantajaţi sunt din cauză că marile lanţuri de magazine expun pe rafturi mai mult produse agro-alimentare provenuite din importuri decât de pe tarlalele micilor producători autohtoni. După ce i-a ascultat pe cei câţiva fermieri care au şi vorbit, nu numai au fost prezenţi în sală, candidatul din partea PSD pentru un loc în Parlamentul European, doamna PSD pag 2Carmen Avram le-a spus, printre altele, aşa:

Pe locul unu pe lista mea este această renegociere a subvenţiilor! Pentru că este ruşinos ca o ţară ca România care este atât de fertilă şi care are un potenţial atât de mare să aibă o subvenţie la jumătate din media europeană! Este inadmisibil ca această subvenţie creşte într-un ritm care este mult, mult prea lent pentru nevoile si pentru potenţialul PSD pag 3fermierului român!

Prezent în sală, Daniel Crunţeanu – fost consilier judeţean al PSD Ialomiţa, actualmente secretar de stat în Ministerul Agruiculturii, a ţinut să precizeze că : Este adevărat că suntem unul dintre statele care avem subvenţie, mai mică decât jumătate, probabil, decât media europeană. Ce s-a obţinut până acum? S-a obţinut că toate statele care au subvenţie sub media europeană, pe perioada exerciţiului financiar viitor să ajungă treptat la media europeană. (…) În ceea ce priveşte marii comercianţi, PSD pag 4Ministerul Agriculturii a venit cu acest proiect nou; Casa de Comerţ „UNIREA” care încearcă să scurteze lanţul între producător şi comerciant, să creeze un lanţ de magazine (…) la o distanță maximă de 100 km față de producător, să preia producţia întreagă, pentru a putea oferi consumatorilor...

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *