Când metafora bate bunul simţ….

Distribuie articolul:

* Penibilă împopoţonare ocazionată de Ziua Naţională a României

PS Teodosie este Arhiepiscop al Tomisului şi, de azi înainte, acea „faţă bisericească” de care au râs internauţii, deoarece, de 1 Decembrie, împopoţonat astfel a participat la parada desfăşurată în faţa Prefecturii Constanţa. Nu se ştie cine l-a fotografiat. Cert este că imediat această po(z)nă a devenit virală pe Internet, iar presa a vuit….
Cum era de aşteptat, ţuţerii s-au grăbit să prostească poporul spunându-i că originile mantiei se regăsesc în Vechiul Testament, ca simbol al virtuţilor dreptăţii şi râvnei. Dând dovadă de un tupeu ce frizează nesimţirea, cei ce vor să-l scoată din gura lumii pe împopoţonatul arhiepiscop al Tomisului spun că „ …şi Dumnezeul nostru a văzut şi S-a mâniat că nu mai este dreptate. Şi a văzut că nu este nici un om şi S-a mirat că nimeni nu mijloceşte. Atunci braţul Lui I-a venit în ajutor, şi dreptatea Sa a fost sprijinul Său. S-a îmbrăcat cu dreptatea ca şi cu o platoşă şi a pus pe capul Său coiful izbăvirii; S-a îmbrăcat cu răzbunarea ca şi cu o haină şi S-a înfăşurat în râvna Sa ca şi într-o mantie.” (Isaia 59, 15) Mă îmbrăcam întru dreptate, ca într-un veşmânt şi judecata mea cea dreaptă era mantia mea şi turbanul meu.” (Iov 29, 14)
Citind cu mare atenţie atragem atenţia că textul conţine METAFORĂ!!!
Râvna, judecata cea dreaptă, sunt ASEMĂNATE cu o mantie.


Distribuie articolul:

One thought on “Când metafora bate bunul simţ….

  1. Asta nu-i singura isprava a afaceristului cu penitente. Nu ma mai mira tupeul bisericii care solicita retrocedarea a 25% din terenul arabil al Moldovei si Munteniei. Cu putin inainte de secularizare s-a mai dat o lege si anume dezrobirea tiganilor. Biserica este singura institutie care a detinut robi/sclavi timp de 5 secole. Cum biserica nu-si cere scuze pentru aceasta nedreptate comisa in numele lu’ ‘mniezau inseamna ca intentioneaza sa-si revendice si miile de robi detinuti?? nu de alta dar nu are cine sa munceasca degeaba atata pamant arabil. Aceste lacuste negre nu au nicio urma de rusine, bun simt sau umbra de dreptate sociala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *