C.S.M Slobozia – peste 156 de MILIARDE lei vechi, în ultimii 5 ani de aşa-zise spectacole sportive

Distribuie articolul:

fotbal 2* CSM. Clubul Sportiv Municipal. Adică fotbal şi handbal. În ordinea asta. Unirea Slobozia – o echipă de fotbal înfiinţată în 2004, a activat în Divizia D, cu numele de FC Unirea 04 Slobozia, până ce a fost preluată de CSM Unirea Slobozia.

Potrivit Wikipedia, Unirea 04 Slobozia a fost antrenată de Ion Cojocaru, Eusebiu Tudor, Vladimir Marica, Gheorghe Liliac, Marian Catană, Ion Răuţă, Constantin Prepeliţă. În primul an competiţional după reînfiinţare, sezonul 2004–05, clubul a participat în Liga a IV-a cu un lot în care majoritatea fotbaliştilor erau juniori, promovând în Liga a III-a.
Gigi Vlase, Puiu Nichita şi alţi „potenţi” ai mediului de afaceri, la acea vreme, au (avut) pretenţia de-a fi fost „naşii” echipei. Ca „naşi”, ei s-au lăudat, mai apoi, că au şi cadorisit echipa. Pregătind terenul pentru vremurile când avea să ajungă „mireasă” pentru un „cumpărător de bună credinţă”, cei doi „băieţii de băieţi” or fi şi visat să aibă chiar „întâietate”. Ca orice mireasă, echipa trebuia să aibă zestre. Aşa că sunt convinsă că ghiciţi care au fost următorii paşi făcuţi pe „covorul roşu” al etalării talentelor ei! Aţi ghicit, desigur, că paşii următori au tropăit urcând scările Primăriei în care primarul şi consilierii locali, parcă atâta aşteptau: un nou motiv să scoată bani din buget şi să-i dea, chipurile, pentru mâncarea oferită zilnic la restaurant, pentru echipamente şi deplasări şi, nu în ultimul rând, pentru salariile sportivilor.
Sigur că mulţi dintre iubitorii sportului au înţeles imediat că, în fapt, aşa-zisa sponsorizare era mai mult „la impresia artistică”, pare să-i fi deranjat pe cei doi, dar nu într-atâta încât să spună vreodată că, pe lângă mizilicul donat de ei, de la bugetul Primăriei s-a alocat purcoi de bani. Faptul că, în câteva rânduri, nu numai Gigi Vlase, ci şi Puiu Nichita s-a arătat nemulţumit de atitudinea critică a celor nemulţumiţi, nu numai de rezultatele echipei, ci chiar de fiţele pe care le fac sportivii, m-a determinat să aflu câţi bani ne-au fost „tocaţi” pentru CSM Slobozia.
Sper că şi dvs. vă mai amintiţi formularea : „Ce-aţi făcut în ultimii cinci ani?”. Ei bine, la această întrebare m-a dus gândul, atunci când m-am decis să aflu cât de mare au fost sumele de bani publici alocaţi, prin grija primarului şi, desigur, cu votul consilierilor locali ai municipiului Slobozia. Şi-am aflat că, pe ani, decontările au curs după cum urmează: aproape 19 MILIARDE de lei vechi în anul 2010; peste 23 de MILIARDE de lei vechi în anul 2011; peste 20 de MILIARDE de lei în anul 2012; peste 22 de MILIARDE de lei vechi în anul 2013; peste 30 de MILIARDE de lei vechi în anul 2014. Deşi, conform legislaţiei în vigoare, salariile fotbaliştilor nu mai pot fi plătite din bugetele locale, şi pentru anul în curs au fost alocate sume importante de bani, cei peste 37 de MILIARDE de lei vechi, reprezentând numai…primarul şi consilierii ştiu ce anume! Sigur, de fotbal 1ştiut mai ştie şi directorul Clubului Sportiv Municipal, Constantin Prepeliţă. Şi, desigur, directorii de dinaintea dânsului, dar şi directorul Constantin Ionel, care fiind şeful din cadrul Primăriei care are în responsabilitatea Cultura, Sportul şi, în general, petrecerea timpului liber de care dispun atât de mulţi cetăţeni ai municipiului. Cu ce s-au ales contribuabilii, de pe urma acestor neserioase (ca să nu zic „nesimţite”) cheltuieli bugetare? Unii, aşa cum sunt Gigi Vlase şi, nu în ultimul rând, Puiu Nichita, au pretenţia că onor concetăţenii noştri sunt încântaţi nevoie de mare de faptul că „avem echipă”. Ce mai contează că „n-avem valoare” (ei, nu noi!), din moment ce pe stadion, la fiecare meci, îi găsim în tribune cam pe-aceiaşi microbişti care să zbiere, să fluiere, să spargă seminţe şi, desigur, să fie protagoniştii unor „ciocniri” cu jandarmii prezenţi, graţie legilor care prevăd ca, nu numai să fie „despărţiţi” cei ce se iau la bătaie, ci să li se şi acorde asistenţă medicală de urgenţă, celor ce se bat, între ei CSM ambulantasau cu jandarmii. Pentru asta, la fiecare meci, în incinta stadionului stă şi-aşteaptă şi, de cele mai multe ori, pleacă aşa cum a venit, o Ambulanţă. Inutil să vă mai spun că această Ambulanţă ar fi putut fi folosită la cazuri cu-adevărat grave, servind oameni care cu-adevărat muncesc, fapt pentru care duminica se odihnesc. Ceea ce face că, de cele mai mute ori, aceştia să nici nu aibă chef de-a fi prezenţi în tribune, pe stadionul pentru a cărei întreţinere şi dotare, reţineţi, s-au cheltuit alte importante sume de bani, pe care ne gândim să le căutăm în listele de investiţii derulate de Consiliul local al municipiului Slobozia.
(I.G.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *