Batălia societăţilor insolvente: Vivani VS. Polaris

Distribuie articolul:

În luna ianuarie 2016, S.C. Vivani Salubritate S.A. Slobozia, societate în insolvenţă, având statutul de administrator al Depozitului Zonal pentru deşeuri nepericuloase Ialomiţa, prin adrese înregistrate la Primăria Slobozia şi la S.C. Polaris M Holding S.A. Constanţa, a solicitat majorarea tarifului de depozitare a deşeurilor municipale de la 38,28 lei / tonă până la valoarea de 72,40 lei / tonă, fără T.V.A. În raportul de informare, prezentat de curând,  de primăria Slobozia, se prezintă următoarele aspecte: „ Ca măsură în caz de neaprobare a modificării tarifului de depozitare perceput de S.C. Vivani Salubritae S.A. Slobozia operatorului S.C. Polaris M Holding S.A. Constanţa, în termen de 5 zile lucrătoare, se va activa clauza de denunţare unilaterală a contractului dintre cele două societăţi.

În ultimele trei luni, s-au mediat şi purtat discuţii între părţile implicate la sediul Primăriei, Consiliului Judeţean şi s-a solicitat „sprijin, îndrumare şi punct de vedere legal, privind soluţiile de rezolvare a conflictului la VIVANI VERSUS POLARIS 2A.N.R.S.C., Instituţia Prefectului Judeţului Ialomiţa, Consiliul Judeţean Ialomiţa, Agenţia de Protecţie a Mediului Ialomiţa şi Consiliul Concurenţei.” Ca urmare a celor enumerate, câteva observaţii logice s-ar putea adăuga acestui raport al instituţiilor statului, cele care se pare că au rezolvat toate problemele cetăţenilor plătitori de taxe şi impozite, şi nu mai au altceva de făcut, decât să medieze un conflict apărut între două societăţi comerciale. De ce se implică aceste instituţii, fără a avea dreptul sau obligaţia, de a se amesteca în negocierile dintre societăţile comerciale care activează pe raza judeţului Ialomiţa? O altă observaţie care trebuie analizată foarte atent, este faptul că actuala şefă a punctului de lucru al Polaris, este nimeni alta decât doamna Iancu Mariana, cea care până de curând, administra tot ceea ce înseamnă şi a însemnat imperiul Vivani, fiind sora patronului acestei VIVANI VERSUS POLARIS 1societăţi comerciale cu capital privat în totalitate. Am putea să credem că toată această tevatură este un film prost, regizat de doamna „şefă”, pentru că, una peste alta, doamna în cauză îşi cere singură mai mulţi bani în acest aşa zis „scandal local”, pentru că „ea centrază şi tot ea dă cu capul”, nu? La rândul ei, societatea comercială Polaris M Holding Constanţa a început încă din luna martie demersurile pentru majorarea tarifelor aplicate populaţiei, în repetate rânduri ce-i drept, ca urmare a documentaţiei întocmite defectuos, dar şi pentru că trebuie să respecte Ordinul 109/2007 emins de A.N.R.S.C. cu privire la procentul cu care poate fi majorat preţul actual, documentaţiile trebuie să fie analizate de comisiile de specialiate din cadrul Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, urmând a fi aprobată sau respisă pentru modificare. Să fie oare pură coincidenţă faptul că tot acest scandal a izbucnit în preajma campaniei electorale? Sunt aceste acţiuni, din partea societăţilor comerciale cu acelaşi conducător din umbră,  menite să forţeze „mâna” instituţiilor statului, pentru a se aproba majorarea tarifelor către utilizatorii finali, adică cetăţenii Sloboziei? Vom reveni pe aces subiect de larg interes cetăţenesc, de îndată ce vom avea mai multe informaţii.

Victor GHINEA

 


Distribuie articolul:

One thought on “Batălia societăţilor insolvente: Vivani VS. Polaris

  1. Deci avem si o regina a gunoiului creatia primariei care a fost de acord cu girarea imprumutului pentru utilaje cu un contract pentru …exact perioada imprumutului.
    Ce fantastic pe cine-l ajuti sa se dezvolte ……te angajeaza la ananghie .
    Oare cine sa fie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *