Avicola Slobozia este iarăşi cercetată. De data asta, cică, pentru fraudă!

Distribuie articolul:

Ştiţi zicala aia din popor în care se vorbeşte – neaoş! – despre avicolanaşu’ şi fina, aşa că nu vă reamintesc cum, data trecută când domnul Stănoiu a făcut obiectul unei descinderi în forţă a mascaţilor, din dorinţa de a nu face rău patronului (care, totuşi, asigură locuri de muncă pentru un număr considerabil de ialomiţeni), eu am cam ţinut partea firmei autohtone, deşi probabilele infracţiuni legate de comercializarea cărnii de pui, evaziune fiscală şi chiar spălare de bani nu sunt de trecut cu vederea ! 

Aşa că azi am să trec direct la aducerea în prim-plan a ceea ce constituie subiectul zilei, predicatul dovedindu-se a fi, şi de-această dată, la fel de penal ca şi data trecută, din păcate! Nu înainte de a preciza că putem demonstra cu listingul apelurilor telefonice, că l-am căutat şi noi pe domnul Stănoiu, spre a îi „lua punctul de vedere” cum se spune! Doar că, probabil, considerând că presa îl caută numai pentru publicitate plătită, domnul director ne-a tot pasat, până ce nici noi nu l-am mai căutat. Păcat, însă, fiindcă noi chiar am fi titrat ad-litteram cele spuse de ’mnealui! Şi n-am fi făcut acest gest contra-cost, zău! Subiectul zilei, un subiect pe care nu putem nici noi să-l „palmăm” din moment ce face obiectul unui dosar aflat pe masa procurorilor, este S.C. Avicola S.A, cea care a primit pentru fiecare pui o subvenţie europeană de aproximativ 1,7 lei.  Fapt pentru care patronul S.C. Avicola S.A. Slobozia este cercetat de către angajaţii Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF ), pentru o suspiciune de fraudă cu fonduri UE, în valoare de vreo 4 milioane de euro. Adică peste 180 de MILIARDE de lei vechi. Banii ar fi reprezentat subvenţia pe Măsura 215, cea prin care producătorii sunt ajutaţi să (supra)vegheze, chipurile, (la) bunăstarea animalelor, bla, bla, bla. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Ialomiţa a făcut, la începutul acestui an, o notificare cu privire la inadvertenţele din documentele depuse la dosar. Mai apoi, din motive lesne de înţeles, APIA a sesizat Organele în drept a cerceta posibila fraudă. „ E vorba despre nişte neconformităţi pe care, l-am rugat pe domnul director (chiar l-am invitat de două ori la mine!) să-şi retragă cererea, pentru că nu e bună fiindcă sunt suspiciuni! (…) El nu a luat banii pentru care a făcut cerere. A primit ceva…nu ştiu cât. Pe convenţia din 2012 i-am plătit în 2013. Că an de an se fac justificările necesare, deconturile, cum s-ar spune! El acum solicită acum nu subvenţie, ci solicită adeverinţă pentru a garanta nişte credite. Dar noi nu putem să-i dăm, atâta vreme cât se cercetează…” ne-a declarat domnul Stoian, directorul APIA Ialomiţa.
Mulţi ştim că şi această unitate de producţie primeşte drept subvenţie sume mari de bani publici. Subvenţie pe kg de carne de pasăre, pentru aşa-zisa bunăstare a animalelor, ba chiar şi pentru motorină. De-a lungul mai multor ani, ziarul Ştirea a întrebat APIA cine şi pe ce anume a „tocat” DSCN0297subvenţiile de mii de miliarde de lei? Şi am tot scris, şi-am tot scris, până ce ni s-a părut pierdere de timp şi muncă în van. Spre exemplu, anul trecut am aflat că peste 92 de MILIARDE de lei vechi (mai exact 9.229.946 lei RON) au intrat în conturile firmei domnului Stănoiu. Când am aflat despre dosarul cauzei, m-am întrebat cum de cineva ca domnul Stănoiu a comis o asemenea greşeală; aceea de a încasa necuvenit sume de bani din fonduri comunitare ? Mai cu seamă că îl are avocat pe domnul Burlacu, cel căruia, în filmuleţul postat pe site-ul ziarului (în arhiva video pe www.ziarulstirea.ro) i-aţi putut vedea priceperea în arta mânuirii textelor de lege, întru apărarea clientului său. Şi ce-i cu reticenţa conducerii APIA în a face publice astfel de plăţi oneroase pentru bugetul statului, cel din care se plăteşte cotizaţia la Uniunea Europeană pentru ca din visteria acesteia să se tot plătească subvenţiile care ajung la societăţi comerciale ori asociaţii din domeniul agricol, m-am întrebat!

 

 


Distribuie articolul:

5 thoughts on “Avicola Slobozia este iarăşi cercetată. De data asta, cică, pentru fraudă!

  1. ))))))))))) Gresiti…draga doamna Ghinea!! Io -s suparat ca Avicola avea o restanta la Urban..de vreo patru miliarde.;i comuna Amara de zece ori mai mult:)) APIA ..asta…a dat subventii pe bovine la unii de n aveau nici bovine…si nici infrastructura necesara in cresterea animalelor:)Acum e un razboi ..politico economic ..pe Avicola!! Nu i Stanoiu vreun sfant…dar nici zdreanta nu i …ca aia de pe la Apia sau diicoot ..dlaff..si alte …rahaturi de institutii!!Tu, draga Ioana..nu mai da mari sume primite ca subventie Avicola..ca fiind o furaciune, asa, ca se pare..ca nu esti vreo ziarista ca Mihai Enciu…s o dai in `vorbeste lumea…nu le bagam in seama`…ca pute a santaj…sau bomboana pe coliva:))Io.. unul..sunt topit dupa puii de Avicola Ial…si i recunosc si… prajiti dupa miros..:))Io am crescut cu pui de avicola…ca mi aducea tatutul meu..pe vremuri…cu sacul:))Si acum tot pui de Avicola cumpar…de la magazinul lor cand vreau componente ..pt un gratar cu amicii…dar de la alimentara lui berechet iau pui…sa i halesc gatiti..in supe,ciorbe…gratar sau cuptor:))Nuu….niste institutii ale statului..isi bat joc de boier Stanoiu!! L-au luat cu o presupusa evaziune..n au avut `succesuri`…acum umbla cu o presupunere de subventie incorect acordata intr un articol de lege…o vrajela!!! Prostul ala de la APIA…se face de ras cu plangerea lui penala…ca nu stiu ce avizz nu era la o cladire unde se cresteau pui>)) E golaneala mare..asta e parerea mea…asa..ca nu va suparati..ca nu raspunde la telefon:))Io zic…ca o ziarista ca dvs ce are si afaceri private in familie..ar trebui sa fie mai atenta cand da cu intrebarile intr-o firma privata..asa…ca fac unii plangeri penale:)) Io cred ca ar fi cazul sa asteptati un rechizitoriu…nu comunicate de la institutii compromise:))

  2. Bala, eu nu vorbesc decât pe dovezi. Am dovada alocării banilor de către APIA şi dosarul DLAF. Am adăugat poza ca facsimil. N-am scros de rău. Am informat doar. Despre subvenţii ştii părerea mea. Cei care primiţi bani, an de an şi oarecum nemeritat, doar pentru că nişte ştabi UE au găsit modalitatea de a (vă) stăpâni financiar, normal că nu sunteţi de acord cu mine! Dar, cum te ştiu eu, cred că ai putea să te pui un pic în locul celor care numai dau, nu şi primesc!

  3. @Știrea)) n-ai decât o anexă a sumelor încasate ca subvenție…de la DLAF…n-ai nimic cu antet…așa că las-o mai moale:)) Daa..capătul de tabel e la mai multe instituții..dar nu-i vreun secret..sunt înșirate niște firme ce au încasat LEGAL subvenții:)) Dacă APIA se dezice de ce a certificat..păi s-o sugă..cu tot cu ăștia de la antifraudă:)) Pt mine…treaba e o făcătură,,,iar organele sunt cel puțin cretine dacă vin după doi ani și-mi spun că au avut păsările pureci:)) Bine..de senzațional..e bun articolul:))Ar trebui să te întrebi , dragă doamnă Ghinea…ce rahat e ancheta asta..ce dobitoci sunt anchetatorii, că rău-voitori..sigur sunt!!Infracțiunile cu care este hăituită Avicola..sunt de demonstrat simplu..cu Documente..altfel..io..cred că alte sunt interesele!!..iar o campanie media..la acest mod..e o MÂNĂREALĂ ..binevenită în sprijinul zdrențelor de organe ce au o TEMĂ de rezolvat!!!Păi de vreo două luni se vorbește de EVAZIUNE…și de ar fi fost, ăsta era legat:)) Cum nu-i ceva cu evaziune…acum face APIA plângeri..ca în filmele cu proști și cretini:)) Am citit în alt ziar ce-i cu subvenția..și cred că-i o altă făcătură!! Deci e cum am zis io în primele postări..dai cu noroi în ăsta de la Avicola..și n=ai nimic:)) Dar bine le faceți la dobitoci…dacă permit să le fie terfelit numele și afacerea!! Io am zis ce v-aș face ..la ziariștii ăștia șmecheri:))

    1. Bala, este ultima dată când îţi mai permit să ai un asemenea lmbaj la adresa noastră, a tuturor celor care nu suntem în rândul subvenţionaţilor. Am trimis în spam nenumărate postări ale tale. Şi o să continui să fac asta, aşa că nu te mai strofoca să scrii injurii!
      Tu eşti unul care mănânci subvenţii la greu, de-aia şi ai o asemenea atitudine! Ce nu înţelegi tu, n-o să stau eu să îţi tot explic! Tu ce argumente aduci, per a contrario? Că eu, în articolul ăsta, am chiar şi punctul de vedere al directorului APIA!

  4. Ar trebui să te adresezi către APIA..și să-i întrebi dacă știu pe ce lume trăiesc..și cum interpretează legislația..într-un fel la acordarea subvenției..și-n alt fel când se fac reverificări cu scopul de a găsi pureci pe pui vânduți:)) E presiune mare pe Stănoiu ăsta….iar organele sunt de rahat..astea -s infracțiuni ce se probează cu documente..nu cu ascultări și colaje marca SRI:)) Ăștia n-au nimic..altfel mergeau la judecător!! Înseamnă că cineva dorește să distrugă Avicola..și hărțuiesc conducerea societății cu scăpări prin presă:)) Și mă rog..ce întrebări îi adresați lui Stănoiu dacă răspundea la telefon??? Să vă certifice suma încasată..sau ce?? Aveți vreo adresă cu vreun număr de dosar penal?? Dar chiar, ce vreți să demonstrați cu articolul ăsta??? Vreți o reacție de la organele competente?? Păi adresați-le întrebări…și după aia scrieți d astea cu presupuse furăciuni…că nu știi peste cine dai vreodată.. peste vreunul ce o ia razna de la asemenea mizerii..și nu știi ce se poate întâmpla!!Și mă rog..de ce ar trebui să-și demonstreze nevinovăția Stănoiu..și în presă???Ai început ca indianul ăla de Enciu:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *