Arestat preventiv, patronul Balica a fost deferit judecătorilor

Distribuie articolul:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au Parchetuldispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului:
BALICA LIVIU, administrator al SC B.C. SRL Slobozia, sub aspectul comiterii a 3 (trei) infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute de Legea nr. 241/2005.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: în perioada ianuarie 2013 – mai 2013, inculpatul Balica Liviu, în calitate de administrator al SC B.C. Slobozia, a reţinut, dar nu a virat la bugetul de stat impozitul pe veniturile din salarii, contribuţia de asigurări sociale asiguraţi şi contribuţia asigurări sociale de sănătate asiguraţi cu consecinţa producerii unui prejudiciu în cuantum de 22.914 lei.
În luna mai 2012, inculpatul Balica Liviu, în calitate de administrator al SC B.C. SRL Slobozia, a înregistrat 4 facturi fiscale fictive în valoare totală de 3.213.103 lei, adică peste 32 de MILIARDE lei vechi ( din care TVA 621.891 lei) emise de SC A. SRL Slobozia, la care deţinea calitatea de asociat majoritar şi administrator, cu consecinţa producerii unui prejudiciu în cuantum de 621.891 lei, rezultat din deducerea nelegală a TVA-ului aferent acestor operaţiuni fictive.
În perioada 2009-2010, inculpatul Balica Liviu, în calitate de administrator al SC B.C. SRL Slobozia, a achiziţionat mărfuri de la SC S.M.P. SRL Afumaţi în valoare de 509.201 lei şi de la SC S&B M. N. T. SRL Afumaţi, în valoare totală de 1.417.545 lei, mărfuri pe care le-a vândut ulterior, fără a evidenţia în contabilitate veniturile obţinute, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu impozitul pe profit şi TVA, în valoare totală de 518.117 lei – fapte comise în realizarea rezoluţiei unice de a nu evidenţia veniturile obţinute din valorificarea mărfurilor achiziţionate de la firmele martorului B.M.
Prin săvârşirea acestor infracţiuni inculpatul a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală de 1.162.922 lei, adică aproape 12 MILIARDE de lei vechi, din care s-a acoperit parţial doar suma de 18.227 lei. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat s-au aplicat măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile (terenuri şi spaţii comerciale) şi mobile (autoturisme) aparţinând inculpatului Balica Liviu şi părţi responsabile civilmente SC B.M. SRL Slobozia.
Procurorii precizează că această etapă a procesului penal respectiv finalizarea anchetei penale şi trimiterea în judecată, reprezintă, conform Codului de procedură penală, o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie să aducă atingere principiului prezumţiei de nevinovăţie.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *