Aproape 7 (şapte) miliarde, salariile de la Muzeul Judeţean Ialomiţa

Distribuie articolul:

muzeu judeteanCui i se pare că-i o sumă nedemnă de luat în seamă, mai mult ca sigur este bugetar, mai bine zis birocrat care nu ştie ce greu se fac banii publici, cei din care se suportă şi salariile angajaţilor la stat. Cine, însă, are habar despre „sfera productivă” a economiei naţionale, nu poate decât să fie revoltat la gândul că sunt prea mulţi banii „tocaţi” pe salarizarea unora şi indemnizarea altora…
Muzeul Judeţean Ialomiţa este instituţia care se aliniază în rând cu alte instituţii de cultură, toate subordonate Consiliului Judeţean Ialomiţa. Muzeul Judeţean este de ani de zile condus de domnul Vlad. Florin Vlad. Slujbaş supus domnului Silvian Ciupercă – preşedintele CJI, directorul Muzeului n-a organizat niciodată o conferinţă de presă, în care să ne împărtăşească şi nouă viziunea pe care o are (părerea lui!), cu privire la viitorul acestei instituţii, măcar pe segmentul penuriei de vizitatori. Considerând că dacă ne interesează ce face, n-avem decât să-l întrebăm, directorul îşi vede liniştit de viaţa lui ce se petrece (şi la propriu şi la figurat, zic gurile rele!) printre rămăşiţele trecutului foarte îndepărtat…Cotrobăind, cum spuneam şi altădată, în măruntaiele pământului pe care, altădată, trăit-au moşii şi strămoşii celor care astăzi suntem vii, directorul Florin Vlad nu consideră că are de dat cuiva socoteală pentru banii pe care-i cheltuieşte de-atâta amar de ani pentru muzeu salariiaceastă perpetuă scoatere pe pământ a acelor oseminte care, la drept vorbind, ar trebui să rămână sub pământ. Banii reprezentând bugetul Muzeului Judeţean Ialomiţa nu-s deloc puţini, din moment ce numai pe salarii se topesc vreo 7 (şapte) miliarde de lei vechi. E-adevărat că din aceşti bani, vreun miliard se „toacă” pentru plata indemnizaţiilor ce li se acordă „unor persoane din afara unităţii” cum spune domnul director, adică aşa-zişilor muncitori necalificaţi care, la drept vorbind, duc greul muncilor grele, săpăturile propriu-zise nefiind, se pare, chiar „de rangul” arheologilor. Unde tot sapă – şi sapă, şi sapă, şi parcă nu mai termină de săpat! – arheologii conduşi (el ştie spre ce descoperiri arheologice! ) de Florin Vlad, el însuşi recomandându-se ca fiind un împătimit arheolog, nu cred că ştiu prea mulţi dintre cei care votează să se aloce alte şi alte sume de bani publici! Din răspunsul oferit de director, noi am dedus că de săpat, se sapă de foarte mulţi ani, la aşa-numita Bază de Cercetare şi Expunere Muzeală Oraşul de Floci. Cei care au mai citit acest ziar, au aflat că acolo s-a tot investit, sumele de bani cheltuite pentru Centrul propriu-zis nefiind deloc unele modice.


Distribuie articolul:

One thought on “Aproape 7 (şapte) miliarde, salariile de la Muzeul Judeţean Ialomiţa

  1. am aflat intamplator ca directorul muzeului are 3000 lei net. Frumusel salariu, daca ne gandim ca un doctor sau un profesor are1500 lei net si ce responsabilitati au. La muzeu mai o expozitie (care se repeta in fiecare an), mai un simpozion(sindrofie), mai un santier arheologic in care nu se descopera nimic si de unde se scot si bani si leafa merge. Ce bine e sa fii bugetar de lux!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *