ANAF a pus ochii, iarăşi, pe restanţieri, nu şi pe cei care rămaşi nefiscalizaţi!

Distribuie articolul:

Dacă ar fi interesaţi să fiscalizeze totul, guvernanţii şi, implicit, inspectorii fiscali ar fi uimiţi să constate ce sume incomensurabile de bani fac „băieţii dă băieţi, cu firme pă Internet”, care, de 33 de ani, eludează Legile.  Mai ales legile în ceea ce priveşte declararea veniturilor din producţie, prestări servicii, comerţ şi tot felul de alte activităţi, mai mult sau mai puţin profitabile, dar care, în multe cazuri, asigură un trai chiar cu mult peste media celor ce-şi declară veniturile şi, pe cale de consecinţă, plătesc impozite!

Deşi dovada faptului că există venituri nefiscalizate, chiar este sfidător afişată (palate cu turnuleţe, viloaie, maşini „bengoase” şi „podoabe”) ANAF se face că nu vede şi…se repede tot spre cei care plptesc impozite şi, din motive bine întemeiate, au rămas în urmă cu plata birurilor către Stat.

Sigur că TREBUIE să fie controlaţi cei care înregistrează datorii mari, ce-au fost acumulate în luni, poate chiar ani, în care nu au plătit! Numai să nu mai existe o aşa vădită „discriminare pozitivă” între cetăţenii contribuabili şi cetăţenii „jmecheri”!  Aşa se face că ANAF anunţă presa că a recurs la publicarea pe site-ul ANAF a contribuabililor, persoane juridice, cu obligații fiscale restante la 30 septembrie 2022

 La nivelul judetului Ialomița

Structura Judeţeană a remis un COMUNICAT DE PRESĂ din care aflăm că a fost publicat pe site-ul ANAF un număr de 186 agenţi economici, care figurau cu obligaţii restante la bugetul general consolidat, la data de 30.09.2022, în sumă totală de 375,57 milioane lei, neachitate până la data de 30.10.2022.
Raportat pe fiecare subunitate teritoriala, situația se prezintă asfel:
–  12 contribuabili mijlocii cu un debit total de 86,90 milioane lei;
– 85 de contribuabili administrați de Activitatea de colectare persoane juridice și fizice Slobozia cu un debit total de 195,43 milioane lei;
– 68 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Municipal Urziceni cu un debit total de 55,36 milioane lei;
–   21 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Municipal Fetești cu un debit total de 37,88 milioane lei.
Mentionăm ca suma totală a obligatiilor fiscale principale neachitate este de 258,42 milioane lei, iar accesoriile calculate la aceste debite sunt de 117,15 milioane lei.
Cei interesaţi pot verifica dacă contribuabilii, persoane juridice, au obligații fiscale restante la bugetul general consolidat accesând următorul link: https://www.anaf.ro/restante/ .

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *