Alegeri pentru primar la Gheorghe Lazăr în februarie

Distribuie articolul:

Guvernul României a stabilit în ultima ședință a anului recent încheiat data la care vor fi organizate alegerile parțiale pentru funcțiile rămase vacante în administrațiile locale după alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012. Este vorba despre posturile de primari ori președinți de Consilii Județene, dată fiind alegerea acestora în Parlamentul României și dorința actualilor edili de a ocupa funcțiile de senator sau deputat în cele două camere ale legislativului național. Un astfel de caz întîlnim și în județul nostru, unde primarul din comuna Gheorghe Lazăr, Marian Pavel (USL), a fost ales senator din partea Colegiului 1 Fetești-Slobozia și va alege să renunțe la mandatul de primar deși pînă la sfîrșitul anului trecut nu optase pentru vreuna dintre cele două funcții care îl puneau în situație de incompatibilitate, cea de primar și cea de senator. Desigur, Pavel va opta pentru a-și menține mandatul de senator cîștigat în colegiul din județul nostru, iar funcția de primar la Gheorghe Lazăr va deveni astfel vacantă. Concret, Prefectura Ialomița urmează să numească un primar interimar în localitate, cel mai probabil viceprimarul USL Marian Buzea, cel care de altfel va fi și candidatul Uniunii Social Liberale la alegerile parțiale de peste mai puțin de o lună. Pentru că, Guvernul a stabilit data de 3 februarie drept zi în care se vor desfășura scrutinurile parțiale la nivel național. Acum, rămîne de văzut dacă viceprimarul Buzea va avea și vreun contracandidat în aceste alegeri, pentru că anul trecut primarul Marian Pavel, actual senator USL, a candidat de unul singur în competiția pentru Primăria Gheorghe Lazăr, părăsind scaunul de edil de comună după o „hegemonie“ de aproape 13 ani.

George ŞEITAN


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Alegeri pentru primar la Gheorghe Lazăr în februarie

  1. Eu cred că ar fi absolut necesară o lege care să interzică celor care au candidat şi au fost aleşi primari sau consilieri judeţeni să mai candideze pentru alte funcţii, de exemplu parlamentare. Consider o trădare a electoratului care i-au ales în funcţia pe care o desconsideră ulterior, aspirând mai sus. Întrebarea e: de ce nu şi-au exprimat opţiunea direct pentru parlamentare, lăsând pe alţii să candideze la locale?! Când îi aud că vor să reprezinte electoratul dintr-un for superior, de unde, vezi Doamne, l-ar ajuta mai mult, prin legile adoptate, stau şi mă-ntreb: nu ştiau asta atunci când au candidat pentru Primărie?! Nişte fripturişti fără scrupule, iar dacă le atrage cineva atenţia, gata: comunişti, are cineva ceva cu ei, ei sunt bine intenţionaţi, vor face, vor drege … Abia aştept să văd activitatea acestui neica-nimeni în Senat, unde ar trebui să se regăsească floarea inteligenţei unei ţări, nu toţi agramaţii şi îmbuibaţii de partid, toţi ţăranii ajunşi, cu studii pe la cele mai dubioase facultăţi-fabrici de diplome şi „diplomaţi”. Ruşine domnule Ciupercă! Dacă aţi considerat că acest papagal de iezer este demn de a vă urma în Senatul României, înseamnă că am greşit catalogându-vă un om raţional şi n-am altceva de făcut decât să prezint scuze celor care au anticipat aşa ceva.

  2. Nu inteleg Sorine ce ai tu impotriva alegerii lui Pavel M ca senator atata timp cat majoritatea poporului asta a dorit. Asta e reprezentantul nostru. Lasa vorba si fa ceva, se ne fie mai bine tutor

  3. @ Sandu Brăileanu. Care majoritatea poporului?! Cred că te referi la o oarecare parte a ialomiţenilor care, iartă-i Doamne că nu ştiu ce-au făcut.
    De-abia aşetept o postare a ta prin care să-mi aduci la cunoştinţă vreun bine făcut de acest neica-nimeni de la nivelul Senatului României. Eu n-am nimic cu el, cred că n-ai citit bine ce-am scris. M-am referit la o legislaţie care să nu permită unor moftangii să candideze pentru un for superior, odată ce-au fost aleşi „de popor” petru o cu totul altă funcţie, de primar, în cazul nostru. Aşa că n-avem ce comenta, brăilene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *