Activitatea de concesionare a locurilor de veci a fost luată din mâinile lui Croitoru

Distribuie articolul:

 

Sunt multe persoanele care, de ani de zile, se tot plâng de activitatea desfăşurată acolo, în cimitirul dinspre Bora, cartierul sărac al municipiului Slobozia. Ziarul Ştirea a tot scris, şi continuă să scrie despre lipsa de profesionalism şi chiar de omenie, de care au dat şi încă dau dovadă mulţi dintre cei ce s-au perindat prin locurile de muncă bugetare care au în responsabilitate locurile de veci concesionate şi/sau vândute, contra unor sume de bani plătiţi, anual, în visteria Consiliului Local. Şi dacă atunci când unii s-au plâns de faptul că aleile cimitirului sunt neîngrijite, iar alţii s-au plâns că taxa anuală e prea mare pentru cât de deficitare sunt serviciile prestate de către primărie, le-am mai găsit oarece circumstanţe atenuante salariaţilor responsabili de îngrijirea şi paza cimitirului, azi când s-au înmulţit îngrijorător numărul celor care se plâng de modalitatea prin care sunt  concesionate locurilor de veci, n-am mai putut decât să dau „bun de tipar” atât reclamaţiei, cât şi punctului de vedere oficial al reprezentantului primăriei municipiului Slobozia.

Când „pila” are întâietate… 

Am concesionat şi eu, pentru cumnata mea în vârstă de 84 de ani, un loc de veci şi am probleme…În luna Mai, pe 23, m-am dus acolo, la cimitir, la capelă şi am vorbit cu domnul de-acolo, domnul Croitoru, şi-am stabilit tot, dar pe 20 iunie când m-am dus să iau contractul mi s-a (era altcineva, nu domnul Croitoru, la care am plătit taxa aia), mi s-a zis: „Doamnă am aicea scris că dacă vine cineva să ia contractul lui Kraft Elena, să merg cu dumneavoastră să vă arăt unde aţi cumpărat”. Şi i-am zis: domnule dragă, dar eu ştiu unde! Zice: „Nu că acolo a dat la altcineva…Persoana respectivă se numeşte G.S… Dar ea a luat locul acela de veci pe 10 iunie 2013 ”

Atunci, în 23 Mai, când ziceţi că aţi concesionat locul, a mers cineva cu dvs. să stabiliţi locul, vecinătăţile, etc?

Nu, nu a mers! Să vă spun de ce n-a mers. Pentru că i-am dat eu toate detaliile, unde este acolo, locul, şi-a zis: nu, dacă ştiţi dvs., eu nu mai merg acolo.

Păi, şi de unde ştia domnul Croitoru care este locul, dvs. cum îl identificaţi între atâtea locuri?

Cum să vă spun eu, deci i-am dat detalii, i-am zis: domnule, acolo este un loc, aproape de soţul meu, că soţul meu e decedat, nu e spaţiu verde, deci. Da’ dânsul  se uită pe hartă şi zice: Cum o fi rămas locul ăsta? Zic: Nu ştiu cum o fi rămas, dar nu este spaţiu verde. Oricum, locul acesta pentru că nu e ocupat de nimeni, se concesionează pe numele lui Kraft Elena. Mi-a tăiat chitanţa, a băgat datele în calculator. Şi-acum, când ne-am dus, nu mai era băgat în calculator, ştersese din calculator, ştersese şi după harta aia (că ştiu că era vecină cu P.R.I). Acum locul acela i l-a dat lui G.S.

Şi nu le-aţi spus că aţi plătit pentru alt loc, că aveţi chitanţă, că a fost „rezervat” pe hartă?

M-am dus, cum v-am spus, acolo, la capelă, şi-acolo era un domn pe numele de Tache şi mi-a zis: Doamnă, să ştiţi că nu mai e locul acela care ştiţi dumneavoastră că l-aţi luat, vi se dă în altă parte că acolo a luat G.S., că lângă locul ăla sunt înmormântaţi părinţii ei şi …Şi-a mers cu mine în Cimitir să-mi arate noul loc. Şi i-am zis: Da’ cum e posibil? (…) Şi nu mi s-a răspuns!

Şi locul acesta, dat a doua oară, este mult departe de primul?

E departe de primul, doamnă! E tocmai la gard, către Combinat!

Aţi apucat să amenajaţi ceva la primul loc?

– M-am dus eu acolo, căci cumnata n-a putut (…) Am săpat la cazma ca să ridicăm locul, că acolo se-aduna apă întotdeauna (…) Am pus şi noi flori de jur-împrejur (…)

Deci exista posibilitatea să vadă că locul este amenajat şi, deci, e concesionat cuiva?

Asta i-am spus şi eu domnului! Şi-a zis că fata aceea vroia loc lângă taică-su (…) dar din 2009 de când a murit taică-su de ce nu l-a concesionat?

Păi, dumneavoastră lăsaţi să se înţeleagă că este o „pilă”?

Da, o „pilă”, sigur!

Deci, dumneavoastră ziceţi că aveţi chitanţă, pe primul loc concesionat?

Da, deci, pe 23 Mai 2013, a fost concesionat locul. Chitanţa este 076203, pe numele Kraft Elena.

Şi-acum, cum a rămas? V-a dat alt loc şi v-a făcut altă chitanţă?

Nu mi-a făcut nici o altă chitanţă! Pe chitanţa aia, a zis că Contractul care ni se va da, după 30 de zile. Că eu i-am şi zis: domnule dragă, da mie când mi-ai făcut dumneata chitanţa aia, mi-ai zis să vin după 3 luni pentru Contract. (…)

 Domnul Costea a şi luat măsuri…

Domnul Costea este şeful Serviciului „Activităţi autofinanţate”, din cadrul Primăriei municipiului Slobozia. Cum şi domniei-sale i s-au mai plâns unii dintre concetăţeni, ba de una, ba de alta, atunci când l-am intervievat în legătură cu această reclamaţie, nici nu m-am mirat prea tare să-l aud că-mi spune că l-a înlocuit pe cel care, până acum, nu s-a preocupat pentru a păstra „liniştea” acolo, în cimitirul care are şi-aşa destul de multe probleme cu „spaţiul locativ”… Şi fiindcă tot îl deranjasem pe domnul Costea cu atare reclamaţie, n-am pierdut prilejul de a-l invita să ne acorde un interviu despre această activitate pe care dumnealui o păstoreşte, şi care pare că nu e tocmai pe placul cetăţenilor. Amabil cum îl ştiu mulţi, domnul Costea mi-a promis că după ce se va întoarce din concediul de odihnă la care are dreptul, va răspunde tuturor întrebărilor mele şi, desigur, cele ale cetăţenilor pe care îi rog ca, până atunci, să ni le transmită pe adresa de e-mail a ziarului, respectiv ziarulstirea@gmail.com.

IONICA GHINEA     


Distribuie articolul:

11 thoughts on “Activitatea de concesionare a locurilor de veci a fost luată din mâinile lui Croitoru

 1. sunteti in mare eroare cu articolul, nu ati verificat BINE cele trei surse ! in locul dvs nu as fi dat un asemenea articol, dar asa se invata la academia de presa sa dati articolul, asa faceti ! mai mult, cadeti la primul impuls, iar ziarul dvs are doar 5 aprecieri, sa inteleg ca restul din acest oras va sunt dusmani? sau nu doare pe nimeni ce scrie? nu de florile marului aveti o reputatie de mahalagioaica? nu intamplator, de apa noastra nu va ocupati, ci de batranele care doar sa se planga stiu ! halal presa, halal articol, halal doamna reporter si patron de ziar !

  1. Vai de capul şi de sufletul tău!!!!!! Sigur că aş fi putut alege să te…”trec la scârbe” şi să nu-ţi răspund, dar dacă tot zici că sunt „mahalagioaică” (aşa-i românul nu-şi vede „bârna” din ochi, nici de-al dracului!) zic să-ţi arăt cât de nenorocit eşti.
   1. Articolul este foarte bine documentat. Am reclamaţia, chitanţa şi, mai ales, declaraţia şefului celui care a greşit, fapt pentru care a şi fost pedepsit.
   2. Tu cât de documentat eşti când susţii că ziarul are doar 5 aprecieri? Analizezi postările şi crezi că ştii câţi au citit articolul pe site, în ziar şi pe facebook? Asta înseamnă că eşti „varză” şi eu n-o să stau să-mi consum neuronii pentru a-ţi explica – şi – că eu sunt de-a dreptul mulţumită de câţi cititori FIDELI are acest ziar! !!!
   3. Despre APĂ stau mărturie, cel puţin, suta de articole scrise despre această problemă, ARHIVA te poate contrazice în orice moment, nemernic de om ce eşti!

 2. ati ales sa banati ce nu va place? voi adauga comentarii cate fire in cap nu aveti, ca sa va arat ca gresiti… amabila cum sunteti, luand de bun un mic pestisor din cadrul primariei, nici nu ma mira ca articolul are de suferit ! vorba aceea, pestele de la cap se impute ! o zi buna

 3. Valuri sa faceti in momentul cand stiti sa faceti o investigatie, ceea ce nu stiti, asa ca MIC sa faceti dvs. cioculetul !
  Informatiile PE care le-ati SCRIS mai sus imi ARATA ca sub imperiul anonimatului nu poti da nici macar o sugestie unora care nu stiu cum se mananca o paine cinstit, dar mai presus de asta mai dau doar din picioare, ca nu au cap !
  Iar daca va deranjeaza cineva , sa stiti ca nu asa se procedeaza, am dreptul sa imi spun opinia, atata timp cat nu va aduc jigniri, ceea ce nu e valabil si in cazul dumneavoastra, nici nu ma mira, dar macar luati lectii, iar daca vi se pare greu, mai bine va lasati de meserie…sau poate ca daca nu aveati ziarul, nu puteati pune presiune unde trebuie, pentru a va merge afacerile ! Un patron de ziar, in Slobozia, nu poate rezista daca nu are o anumita afiliatie politica, iar dupa cate se vede cochetati cu acestia de la putere si le mai faceti si lor jocul, din cand in cand !
  Sa va faceti meseria, apoi sa aruncati in stanga si in dreapta, dar mai ales cand aveti si dreptul ! O zi buna !

  P.S. Daca va respectati, nu dadeati acel i.p. ,dar unde il mai gasim (respectul) in ziua de azi?

  1. CITEŞTE-ŢI POSTĂRILE şi VEZI CÂTE CLASE cred cititorii că AI DUMNEATA !!? Cât priveşte firma soţului sau „afiliaţia” la un partid, ARHIVA ziarului ŞI răspunsurile date unor postaci ca tine, DEMONSTREAZĂ că mulţi nici nu sunteţi mai buni ca mine, ba dimpotrivă! Aşa că NU mai pierd vremea şi cu dumneata să-ţi explic că ar fi păcat ca soţul meu care e inginer (care a finalizat cu note numai de 10, în 1983, cursurile Facultăţii de energetică) să nu mai aibă firmă, doar de teamă să nu care cumva să interpreteze unii că aşa şi pe dincolo (sic).

 4. ASTA E PENTRU DVS., CA O SUGESTIE…STITI CA AMABILUL DOMN COSTEA, care este absolvent de facultate la fara sa scrie vrea de multisor sa faca pe boss-ul peste tot, desi e cam varza la toate? De aici e nemultumirea domniei sale, iar dumneavoastra i-ati facut jocul? ))) Ca sa vedeti ce inseamna sa mai si stii ce sa scrii… NU PUBLICATI, PASTRATI PENTRU DVS !

 5. Iar acum sa vedeti despre ce e in stare domnul Costea, care nu poate raspunde la un memoriu de mai bine de noua(9) luni, iar dumneavoastra il tineti in brate !Sigur veti primi si dumneavoastra un raspuns in termenul legal? Se nastea un copil pana acum, dar unul tinut in brate de domnul Costea si de dvs. , sigur avea probleme cu intelegerea lucrurilor . Succesuri (E)TERNE , ca sa ne pastram in ton cu articolul dvs. Iar exprimarea mea, pentru ceea ce am scris, despre mahalagioaica, sufera mult in fata ochilor unora care nu inteleg ca am spus ca unii zic, nu eu….dar asa e, e grele sa ne pricepem la niciunele !!!

 6. Se vede treaba ca oricat te-ai exprima elegant si cu subinteles, tot nu stiu sa se poarte, nici macar in limbaj cuviincios ,UNII ! Nu mai postez aici, degeaba o fac, desi v-am dat sugestii ca ati gresit amarnic, ba mai nou nici nu intelegeti ce va scriu pe aici, iar cuvantul postaci nu exista in limba romana !
  Sa fiti sanatoasa si cu asta am terminat, ce nu se poate indrepta ramane stramb…si cam ei ne conduc!

 7. Din primul moment in care am incercat sa va sugerez ca ati dat-o in bara cu articolul, ati sarit in sus de parca le stiti pe toate si ceilalti sunt prosti ! Un titlu poate fi mai rau intentionat decat articolul in sine, iar dumneavoastra, ca mai toata presa de scandal, nu intelegeti ca veti deranja pe unii care au neuroni si veti impinge prostimea sa se bucure? In final, ce vreti, sa aveti prosti carora sa le vindeti ziarul…si sa inteleaga ce nu puteti dvs. sa transmiteti, ori doriti oameni care sa perceapa asa cum e realitatea? In mare, niciodata nu am vazut mai mult decat o retorica de doi bani in ziarele din Slobozia, iar mai departe de acela care anunta marile crime din Slobozia in primul tren care pleca spre Urziceni si tot ce se publica azi, nu s-a ajuns ! Cu parere de rau, va anunt ca nu v-am jignit, ci am vrut sa va fac sa intelegeti ca fie ati ajutat un sarman functionar, fie nu ati realizat ca aveati doar franturi din realitate ! Cu respect, un cititor al ziarului, cu bunele si relele sale !
  P.S. Fata de o doamna nu am sarit niciodata in exprimare calul, nu ca nu as sti, dar de ce o doamna se tot agita sa treaca peste cal ? Oare asta sa fie tehnica viperei, care in final e mancata de mangusta?

  1. Iac-aşa (e ia mea, am şi poze pe facebook!!!) şi ţin să vă spun că-mi păreţi extrem de frustrat, probabil fiindcă dumneavoastră sunteţi cel în cauză sau o rudă de-a dânsului…În definitiv, dumneavoastră ce-aţi fi vrut? Ca, atunci când a venit femeia aia (pe care n.-o cunosc, dar care a avut oarece dovezi în susţinerea cauzei sale, în comparaţie cu dumneavoastră care nu „depuneţi la dosarul cauzei” NICI o dovadă!) eu să fi făcut, ce? Am ascultat-o şi apoi am întrebat şi şeful cimitirului, din partea Primăriei, ce-i cu locul/locurile de veci. Unde am greşit şi de ce nu s-.ar bucura şi „prostimea” că se mai găseşte câte cineva să mai bage în seamă şi „aranjamentele” care se fac chiar şi cu locurile de veci???
   Cât priveşte calitatea ziarelor, faceţi dumneavoastră ce facem noi, şi-o să vedeţi că nu-i chiar aşa de uşor cum vi se pare dumneavoastră şi celor care au impresia că noi, jurnaliştii din provincie, suntem tot atât de mulţi şi cu tot atât de mare publicitate (din care se suportă destul de MARI cheltuieli cu tipografia, cu distribuţia, cu plata impozitelor) ca acolo, la Bucureşti şi-n cele 4 – 5 oraşe mari…În realitate, la ziarul Ştirea suntem 3 oameni…Numai alergătura noastră de la o instituţie la alta şi înapoi în redacţie pentru a scrie toate câte aflăm pe teren,şi este o muncă titanică, domnule! Or, în condiţiile în care cetăţenii NU DAU nici măcar 1 leu pe ziar (dar dau 12 lei, ZILNIC, pe pachetul de ţigări) nu vi se pare că aveţi pretenţii neserios de mari??? Căci EXISTĂ şi varianta să nu ne băgaţi în seamă, dacă tot suntem nişte …aşa şi pe dincolo (sic!). TOTUŞI, dacă tot vă apucaţi să aruncaţi cu piatra (biblică, desigur!) măcar de-aţi fi spus dumneavoastră ce şi cum e în această speţă! Când colo, ce să vezi?! Dumneavoastră FACEŢI, cel puţin la fel cum ziceţi că facem noi…O daţi în oratorie, în retorică, şi-n… mama ei de treabă – murdară! –
   , aia faceţi! Ca şi când NUMAI jurnalistul ar trebui să argumenteze şi să aibă dovezi (din trei surse!) pentru fiecare frază scrisă întru susţinerea unor idei, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *