Primăria a semnat Contractul pentru finanţarea Centurii de Nord a municipiului Slobozia

Distribuie articolul:

Astăzi, 19 septembrie 2024, cu doar o lună înainte de a preda timp înainte de a preda „cheia oraşului” în mâinile primarului recent ales, primarul Dragoş Soare, împreună cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, Adrian Ioan Veştea, au semnat contractul de finanțare pentru Centura Ocolitoare a Sloboziei.
Obținerea finanțării vine după 2 ani de muncă, fiind un proiect complex care a inclus şi expropierea terenurilor din zona vizată şi numeroase avize. Noul drum ocolitor din zona de nord a oraşului va ajuta la decongestionarea traficului şi va crea infrastructura necesară pentru o nouă zonă industrială şi logistică.
Slobozia nu se poate dezvolta altfel decât atrăgând şi dezvoltând mediul economic.
Am obținut astăzi finanțarea de 43 milioane de lei pentru realizarea celor 4,2 km de drum, cu sensuri giratorii la intersecția cu drumul spre Slobozia Nouă şi spre Amara, accesând programul național Anghel Saligny.
Finanțările naționale prin Anghel Saligny, program creat în timpul guvernării Ciucă, contribuie masiv la dezvoltarea României. Am propus Consiliului Local al municipiului Slobozia acest proiect şi a fost aprobat la vremea respectivă în unanimitate.
Am credința că noua administrație va continua demersul meu, în ciuda zvonurilor că se doreşte renunțarea la această finanțare, aşa cum sper că se vor continua toate proiectele aflate în acest moment în diverse stadii de evoluție.
Contractele de finanțare semnate pentru Slobozia în timpul mandatului meu însumează 100 milioane de euro, bani obținuți pentru această comunitate, în folosul oamenilor”, a declarat edilul- şef.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *