Duminică, 02 noiembrie 2014, cu mic cu mare, cetăţenii se vor îndrepta spre Secţiile de votare. Asta, cel puţin, speră toţi cei care vor să (se) întroneze democraţia şi sentimentul civic, mai ales!
Luna trecută a fost mare vuiet şi chiar jale mare în oraşul Ţăndărei. Primarul Cristian Roman a fost „săltat”, dus la audieri şi încarcerat pentru 30 de zile. Motive au fost destule, faptele săvârşite de domnia-sa fiind samavolnic săvârşite împotriva banilor publici, cică. N-o spunem noi, au spus-o, în rechizitoriu, procurorii de caz. Primarul n-a picat în penal, aşa, de unul singur, ci a fost ajutat de nişte confraţi. Unul dintre ei este cetăţeanul Costică Ionescu. Cum era de aşteptat, primarul a făcut contestaţie şi, din motive lesne de înţeles, justiţia a considerat că pedeapsa cu arest în instituţia statului poate fi înlocuită cu arest la domiciliul inculpatului. Procedural, pentru această comutare a pedepsei au fost întocmite nişte acte, înscrisuri pe care dat fiindcă sunt publice, le-am văzut şi ne-am crucit când am văzut că acolo scrie negru pe alb aşa: „ În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are obligaţia să nu comunice cu coinculpaţii Ionescu Costică, Buzoeanu Radian şi Florea Eugenia şi respectiv martorii Florea Alexandru, Trăistaru Ion, Berbec Petru, Micşa Sorin, Dragomir Titi, Dragomir Cornel şi Lupu George Cătălin”. După cum vedeţi am îngroşat numele celui pe care noi în luăm în vizor astăzi, nu pentru că aşa vrem, ci pentru că aşa trebuie, domnia-sa fiind şi inculpat, dar şi ditamai preşedintele Secţiei de votare nr. 84 din Ţăndărei, lucru confirmat chiar de subprefectul Marin Constantin. Cum de se întâmplă una ca asta? Simplu! Cică, deoarece Costică Ionescu beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, până ce onor judecătorii se vor pronunţa în dosarul în care domnia-sa figurează că este cercetat alături de primarul oraşului Ţăndărei.
Alo, Prefectura?
Art 21 oct.5 din Legea 370/2004 privind alegerea presedintelui Romaniei reglementeaza urmatoarele:(5) În cazul în care numărul juriştilor este insuficient, listele vor fi completate, la propunerea prefectului, cu persoane cu o reputaţie bună în localitate, care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 13 alin. (2).
INTREB: o reputatie buna in localitate poate avea o persoana care este inculpata intr-un dosar penal???