Din când în când şi ori de câte ori este nevoie, cum se zice, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (DSVSA) Ialomiţa transmite presei câte-un comunicat menit parcă a stopa dorinţa acelor jurnalişti cârcortaşi care se tot întreabă de ce, la fel ca OPC Ialomiţa, dar şi DSP, şi alte instituţii, nici acest „organ de control” nu se ia la trântă cu producătorii şi comercianţii de carne şi produse din carne, pentru a depista şi scoate de pe piaţă tonele de produse care, după ce că sunt „purtătoare” de EVAZIUNE FISCALĂ, mai sunt şi foarte pline de tot felul de mizerii, de la viermi, până la E-uri. Multe E-uri? De ce îşi permite DSVSA ca doar din când în când să transmită câte o astfel de mărturie a faptului că se acţionează sporadic? Poate pentru că pe ei nu-i controlează nimeni?
Lauda de sine…!
Carevasăzică, zice-aşa: „ În perioada 07 – 15.08.2017, consilierii din cadrul DSVSA Ialomița au efectuat acțiunile de control pe domeniul de competență, în baza tematicilor specifice fiind verificate 36 unități ce desfășoară activități de abatorizare, prelucrare lapte, vânzare cu amănuntul, magazine alimentare și unități de alimentație publică. În urma acestor controale au fost constatate deficienţe în ceea ce privește: modul de întreținere al spațiilor și echipamentelor, condiţiile de igienă în timpul activității de producție, ambalarea, etichetarea și depozitare produselor alimentare, neîndeplinirea condițiilor de funcționare, neefectuarea acțiunilor de combatere a rozătoarelor. Pentru neconformitățile constatate, în conformitate cu HG 984/2005, actualizată, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.400 lei și s-a dispus suspendarea activității unei unități de abatorizare bovine și ovine, până la intrarea în legalitate. De asemenea, ca urmare a controalelor menționate anterior s-a dispus confiscarea unei cantități de 1.077 kg carne de vită și porc, nemarcată și neetichetată conform prevederilor legale, aceasta urmând a fi incinerată”