Marian Pavel (PSD): Podurile rutiere trebuie reabilitate urgent!

Preşedintele PSD Ialomiţa, senatorul Marian Pavel, candidat la preşedinția Consiliului Judeţean, spune că starea de degradare avansată în care se află podurile rutiere din Ialomiţa necesită o atenţie deosebită. Există riscul ca zona Slobozia-Ţăndărei-Bucu să se blocheze iar zona de est a judeţului să rămână izolată:

Marian Pavel: „Aşa cum am arătat, lucrările de infrastructură pe care le derulăm în judeţ trebuie să urmărească principiul eficienţei economice. În acest sens voi acorda o importanţă deosebită reabilitării podurilor rutiere din județ. Degeaba asfaltăm drumuri dacă nu putem ajunge la ele pentru că podurile se află sub restricţii iar transportatorii trebuie să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la destinaţii.

O situaţie deosebită o avem în zona Slobozia- Bucu-Ţăndărei, unde cele 3 poduri rutiere sunt degradate şi necesită de urgență reparaţii. Podul de la Bucu – DJ 213A este construit în 1987 şi au fost impuse restricţii de circulaţie. Reabilitarea costă în jur de 5,7 milioane de lei. La Ţăndărei- DJ 212 podul este construit în 1966 iar valoarea de investiţie pentru reabilitare este de 7,4 milioane de lei.

La Slobozia, podul rutier construit în anii 70 n-a intrat în reparaţii din cauza unor deficienţe ale proiectului tehnic. Încă nu există restricţii de circulaţie, dar este un risc mare ca acestea să fie introduse. Este evident că avem nevoie de un nou pod pentru că valorile de trafic au crescut mult, iar actualul pod nu poate prelua afluxul dinspre Moldova spre autostradă. Acest pod este în administrarea CNAIR şi va trebui ca toţi oamenii politici din judeţ să conlucrăm ca să obţinem această investiţie pentru judeţ. 

În afara celor două poduri despre care am vorbit mai avem în atenţie alte trei, din zona Urziceni. Este vorba despre podul de la Fierbinţi- DJ101U , care necesită investiţii în valoare de 5,8 milioane lei, podul de la Adâncata- DJ101B, pentru care necesarul de investiţie este de 4,4 milioane şi podul de la Moviliţa- DJ 302, a cărui reparaţie va costa în jur de 3,4 milioane lei. Şi la Manasia avem un pod peste Ialomiţa care deserveşte agricultorii din zonă, în special. Vorbim despre circa 5000 de hectare de teren a căror cultivare depinde de acest pod. În acest caz nu avem nicio expertiză dar urmează să o facem în cel mai scurt timp.

Va trebui să identificăm rapid o sursă de finanţare şi să accesăm bani guvernamentali şi fonduri europene care să ne permită demararea lucrărilor cât mai repede. Această problemă va fi o prioritate pe agenda noastră. Podurile rutiere trebuie reabilitate urgent. Altfel vom avea consecinţe grave care vor afecta economia judeţului şi chiar viaţa oamenilor.”

Preşedinte PSD IALOMIŢA

Senator Marian Pavel

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Ialomiţa

Executat de SC EDITOR SRL  

CUI Mandatar Financiar Coordonator: 21200019

Distribuie dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *